Δολοφονία Ζέμπερη: Νέες αποκαλύψεις και μαρτυρίες – Η πισώπλατη επίθεση στην εφοριακό

Το τηλεφώνημα -«κλειδί» από κλεμμένο κινητόΤο στίγμα του τηλεφώνου του θύματος Ο δολοφόνος είχε μένος και αυτό του έδωσε δύναμη στα χτυπήματαΗ μαρτυρία φίλη της: Την παρότρυνα να επισκεφτεί κάποιον ειδικό για αυτή τη τη δύσκολη φάση της ζωής της

Τεράστιας σημασίας είναι οι νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία της άτυχης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη, μετά τις νέες μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

Δείτε επίσης: Τι εξομολογήθηκε στενός

φίλος του πρώην συντρόφου της Δώρας Ζέμπερη

Η Αγγελική Νικολούλη έκανε επιτόπια έρευνα στο Β΄Νεκροταφείο Αθηνών και έφερε στο φως σοκαριστικές μαρτυρίες για το φόνο αλλά και λεπτομέρειες που προκαλούν ανησυχία για τον τρόπο δράσης των κακοποιών αλλά και για τους χώρους που επιλέγουν.

Το τηλεφώνημα -«κλειδί» από κλεμμένο κινητό

Δείτε επίσης: Αποκαλύψεων… συνέχεια: Το μήνυμα που έλαβε η Δώρα και οι νέες δηλώσεις πατέρα, δικηγόρου

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής δόθηκε μια πληροφορία για τον δολοφόνο από άτομο που υποστήριζε ότι τον γνώριζε. Όπως αποδείχτηκε στην πορεία, το τηλεφώνημα έγινε στο «Τούνελ» από κλεμμένο κινητό και ενημερώθηκε άμεσα η Αστυνομία.

Το στίγμα του τηλεφώνου του θύματος

Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο που έχουν μέχρι τώρα οι Αρχές, είναι πως το τελευταίο στίγμα του κινητού τηλεφώνου του θύματος, εξέπεμψε από την περιοχή της Ομόνοιας.

Φαίνεται ότι ο δράστης απενεργοποίησε το κινητό της άτυχης κοπέλας δέκα λεπτά μετά την δολοφονία.

Μαρτυρία που έφτασε στην εκπομπή από ευαίσθητο χώρο, θα αξιοποιηθεί κατάλληλα από τις Αρχές. Σύμφωνα με αυτήν, το απόγευμα της μοιραίας μέρας πριν γίνει γνωστή η δολοφονία, άγνωστος άνδρας επικοινώνησε με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ζητώντας να μάθει πώς μπορεί να εντοπιστεί το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου.

Ο δολοφόνος είχε μένος και αυτό του έδωσε δύναμη στα χτυπήματα

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη που διενήργησε την νεκροτομή στη σορό της άτυχης κοπέλας, ξεκαθαρίζουν το τοπίο.

Οι μαχαιριές από σουγιά που δέχτηκε η Δώρα Ζέμπερη τόσο πισώπλατα, όσο και στο θώρακα, δεν ήταν όλες βαθιές. Οκτώ με δέκα από τις δεκατέσσερις , είχαν τρυπήσει τον πνεύμονα και την καρδιά.

Το ακανόνιστο «Γ» που είχε στο δεξί της μάγουλο ήταν τυχαίο και δεν ερμηνεύεται σαν κάποιου είδους «υπογραφή» του δράστη.

Δεν εντοπίστηκαν ιδιαίτερα ίχνη πάλης, μόνο στο κάτω βλέφαρο του θύματος χτύπημα από γροθιά.

Απόπειρα βιασμού δεν υπήρξε αφού το τζιν παντελόνι της κοπέλας ήταν κουμπωμένο και φορούσε την μπλούζα της.

Ίχνος του δράστη ή τρίχα του δεν βρέθηκε πάνω στη σορό. Το DNA που εντοπίστηκε στα νύχια του θύματος, εξετάζεται στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή φαίνεται ότι η κοπέλα προσπάθησε να ξεφύγει ενώ δεχόταν τις μοιραίες μαχαιριές και πισώπλατα. Ο δολοφόνος είχε μένος και αυτό του έδωσε δύναμη στα χτυπήματα.

Η μαρτυρία φίλη της: Την παρότρυνα να επισκεφτεί κάποιον ειδικό για αυτή τη τη δύσκολη φάση της ζωής της

Δείτε επίσης: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον φόνο της 32χρονης εφοριακού – Ψάχνουν τις κλήσεις της

Δείτε επίσης: Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία της Ζέμπερη – Η ασφάλεια ζωής και το άλλοθι του πατέρα

Η φίλη της ανέφερε πως η Δώρα Ζέμπερη διορίστηκε στην εφορία πριν από πέντε περίπου χρόνια. Αρχικά ήταν στο μητρώο, μετά στο δικαστικό και τελευταία ελεγκτής. Ήταν προσεκτική στη δουλειά της και ιδιαίτερα αγαπητή στους συναδέλφους της.

Το τελευταίο διάστημα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί στην εφορία είχε πάει και ο αδελφός της για να κάνει την πρακτική του. Του είχε μεγάλη αδυναμία, όπως και στα άλλα αδέλφια της. Ήθελε να σπουδάσουν και τα βοηθούσε όσο μπορούσε. Είπε πως η Δώρα μέχρι τον Αύγουστο διατηρούσε σχέση με έναν αστυνομικό, στην οποία είχε επενδύσει πολλά.

«Ήθελε να κάνει οικογένεια και έκανε σχέδια για τον γάμο της. Τον Αύγουστο όμως χώρισαν και δεν θα έλεγα με τον καλύτερο τρόπο. Η συμπεριφορά του την πόνεσε πολύ και αυτό την έριξε ψυχολογικά. Μια εβδομάδα πριν τη σκοτώσουν, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα απο εκείνον. Την κάλεσε με απόκρυψη και της μίλησε τόσο άσχημα όσο δεν φαντάζεστε. Αυτό την τσάκισε κυριολεκτικά και δεν μπορούσε να συνέλθει.

Της είχε κοστίσει και ο θάνατος του παιδικού της φίλου με τον οποίο ήταν πολύ δεμένοι. Μου είπε πως μόνο αυτός την αγαπούσε και την καταλάβαινε και άρχισε να πηγαίνει όλο και πιο συχνά στο νεκροταφείο. Της έλεγα “κοριτσάκι μου, αραίωσέ το δεν έχει νόημα. Είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου”.

Την παρότρυνα να επισκεφτεί κάποιον ειδικό, έναν ψυχολόγο, για να την βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής της. Και μου υποσχέθηκε ότι θα το κάνει» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ισχυρίστηκε στη δημοσιογράφο μια γνωστή της τήν έφερε σε επαφή με έναν χώρο κάπου στο Γαλάτσι, απ’ όπου θα μπορούσε να αντλήσει ενέργεια και διαύγεια πνεύματος.

«Την ρώτησα λεπτομέρειες αλλά δεν μου είπε. Από τα μισόλογα της κατάλαβα ότι είχε ενταχθεί σε κάποιο group therapy. Από κοινό γνωστό μας έμαθα ότι ή είχε κάνει ή σκόπευε να κάνει υπνωτισμό. Όσες φορές κι αν τη ρώτησα δεν μου είπε ποιον συναντούσε εκεί ή αν είχε κάνει φιλίες μέσα σ’ αυτόν τον χώρο».

Το μεσημέρι της μοιραίας μέρας έφυγε από το γραφείο της υπηρεσίας της μαζί με έναν συνάδελφο της και πήραν το ίδιο τρένο από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά. Ήταν μαζί στη διαδρομή και κουβέντιαζαν χαλαρά, μέχρι που η Δώρα κατέβηκε μόνη στον σταθμό των Άνω Πατησίων για να πάει στο νεκροταφείο.

Σύμφωνα με την ίδια, οι κάμερες της εφορίας που καλύπτουν τον εξωτερικό χώρο, δεν ερευνήθηκαν για την περίπτωση που την παρακολουθούσε κάποιος από πριν.

Όταν η Αγγελική Νικολούλη ρώτησε τη φίλη της Δώρας, τι πιστεύει ότι συνέβη εκείνο το απόγευμα, απάντησε: «Δεν ξέρω, τα ‘χω χάσει εντελώς. Σαν να μην συμβαίνει σε εμάς αυτό. Δεν είχε εχθρούς αυτό το κορίτσι και όλοι την αγαπούσαν. Βοηθήστε να βρεθεί μια άκρη για τη Δώρα μας. Ήταν άγριο αυτό που έγινε και δεν της άξιζε τέτοια τύχη».

Πληροφορίες:anikolouli.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα