Δημοσκόπηση: Πώς κρίνουν το έργο του Πούτιν οι Ρώσοι

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Μελέτης Κοινής Γνώμης (VITSIOM), το 85% των Ρώσων δήλωσαν ότι εγκρίνουν το έργο του Ρώσου προέδρου. Στην γενική κατάταξη, ως προς τον δείκτη εμπιστοσύνης που δείχνουν οι πολίτες προς τους πολιτικούς, η δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου την τελευταία εβδομάδα (23-29 Ιανουαρίου) βρισκόταν στο 54,3%, από 51,4% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα (16-22 Ιανουαρίου).

Το 60% επίσης των Ρώσων, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση- τα αποτελέσματα

της οποίας δημοσιεύει το Ria Novosti- εγκρίνει το έργο του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, και της κυβέρνησης του. Ως προς τον δείκτη εμπιστοσύνης που δείχνουν οι πολίτες προς τους πολιτικούς, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μενβέντεφ, συγκεντρώνει 18,2% και Ρώσος υπουργός Αμύνης Σεργκέι Σόϊγκου 17,7%.

Οι αναλυτές του VITSIOM επισημαίνουν επίσης, ότι την τελευταία εβδομάδα, η δημοτικότητα του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» έφθασε το 50,7%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας του Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, η δημοτικότητα του οποίου μειώθηκε τις δύο τελευταίες εβδομάδες φθάνοντας από το 13,7% στο 11,8%. Ακολουθούν το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η δημοτικότητα του οποίου έπεσε από το 10,5% στο 10% και το Κόμμα της «Δίκαιης Ρωσίας» από το 5,2% στο 4,7%.

Keywords
Τυχαία Θέματα