Διαφορά ποιότητας και ήττα 3-1 ο Ολυμπιακός στο Καμπ Νου (εικόνες – video)

Την ήττα με 3-1, μέσα στο Καμπ Νου, γνώρισε ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Champions League.

Η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε σε όλο το παιχνίδι και δεν άφησε πολλά περιθώρια στους “ερυθρόλευκους” που πέτυχαν το γκολ της τιμής στο 90′ με τον Νικολάου.

Το σκορ άνοιξε η Μπαρτσελόνα

στο 18′ με αυτογκόλ του Νικολάου. Ο Μέσι διπλασίασε τα τέρματα των Καταλανών στο 61′ και ο Ντίνιε στο 64′ έκανε το 3-0.

Η Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε από το 42′ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Πικέ με 2η κίτρινη κάρτα. Ο Νικολάου πέτυχε και το γκολ του Ολυμπιακού στο 90′.

Το ματς

Με φουλ αμυντική διάταξη παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός, χωρίς «καθαρόαιμο» φορ και με τον Οφόε να έχει καθήκοντα επιθετικού. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Μπαρτσελόνα πήρε από την πρώτη στιγμή τα ηνία του αγώνα, κυριάρχησε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, έκλεισε την ελληνική ομάδα στην περιοχή της, αλλά έφτασε στο πρώτο γκολ από… σπόντα. Στο 18′ ο Ντεουλοφέου από δεξιά γύρισε την μπάλα και ο Νικολάου την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 24′ ο Παουλίνιο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 33′ και από μπαλιά του Μέσι, ο Σουάρες βρέθηκε απέναντι στον Προτό, αλλά νικήθηκε από τον Βέλγο τερματοφύλακα. Σε όλο αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός συνέχισε να αμύνεται μαζικά, αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα και την έχανε αμέσως και μόνο μια φορά κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του, όταν στο 36′ το δυνατό σουτ του Οφόε πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 42′ ο Πικέ έσπρωξε με το χέρι την μπάλα στα δίχτυα, ο βοηθός του Κόλουμ το είδε και ο διεθνής αμυντικός δέχθηκε τη 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, αφήνοντας την Μπαρτσελόνα με δέκα παίκτες. Ωστόσο, το αριθμητικό μειονέκτημα ελάχιστα άλλαξε τις… ισορροπίες του αγώνα και η ισπανική ομάδα συνέχισε σε ρυθμούς ρελαντί να παίζει τον Ολυμπιακό σαν τη γάτα με το ποντίκι.

Με δεδομένη την αριθμητική υπεροχή, ο Λεμονής αποφάσισε να περάσει επιθετικό στο ματς, βγάζοντας τον Ζιλέ, βάζοντας τον Τζούρτζεβιτς και γυρνώντας τον Οφόε στη φυσική θέση του. Ένα φάουλ όμως του νεαρού Νικολάου στο ύψος του ημικύκλιου στο 61′, έδωσε την ευκαιρία στον Μέσι να το εκτελέσει και να πετύχει το 100ο του γκολ στη διοργάνωση (και μάλιστα το 1ο το είχε πετύχει κόντρα στον Παναθηναϊκό). Τρία λεπτά αργότερα ο Ντίνιε με συρτό διαγώνιο σουτ ανέβασε τον δείκτη στο 3-0.

Κάποιες χαμένες ευκαιρίες από την Μπαρτσελόνα στη συνέχεια και το σκορ παρέμεινε ίδιο έως το 90′, όταν σε κόρνερ του Φορτούνη, ο Νικολάου με κεφαλιά διαμόρφωσε το αποτέλεσμα σε 3-1. Αυτό είναι το πρώτο γκολ που δέχεται η Μπαρτσελόνα στη διοργάνωση.

Σε αγώνες της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Βασιλεία (Ελβετία) 0-2
Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) 0-1

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Άντερλεχτ (Βέλγιο)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 0-4
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Σέλτικ (Σκωτία) 3-0

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 0-0
Τσέλσι (Αγγλία)-Ρόμα (Ιταλία) 3-3

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Γιουβέντους (Ιταλία)-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία) 2-1
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 3-1

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)-Σεβίλη (Ισπανία) 5-1
Μάριμπορ (Σλοβενία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 0-7

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Νάπολι (Ιταλία) 2-1
Φέγενορντ (Ολλανδία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 1-2

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Μονακό (Γαλλία)-Μπεσίκτας (Τουρκία) 1-2
Λειψία (Γερμανία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 3-2

8ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 1-1
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Τότεναμ (Αγγλία) 1-1

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: Intime

Keywords
Τυχαία Θέματα