Μπόατενγκ και Λεμπρόν αντιδρούν στη ρατσιστική διαφήμιση της H&M (εικόνες)

Επίθεση στην H&M έκανε ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, με αφορμή μία διαφήμιση της εταιρείας, για την οποία, ο διάσημος ποδοσφαιριστής της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, έκρινε πως περιείχε έντονο ρατσιστικό περιεχόμενο.

Η φωτογραφία ενός μαύρου αγοριού, που φοράει πράσινο πουλόβερ, από την αλυσίδα μόδας Η & M, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Το πρόβλημα και ο λόγος, είναι ότι στο πουλόβερ του αγοριού, το οποίο θα μπορούσε να αγοραστεί από ηλεκτρονικό κατάστημα, έγραφε: «η πιο υπέροχη μαϊμού στη ζούγκλα». Η αντίδραση του άσου της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, ήταν άμεση:

«Ότι μια

τέτοια γιγαντιαία εταιρεία όπως η H & M, παρουσιάζει κάτι τέτοιο, ακόμα και αν δεν το κάνει σκόπιμα, είναι απλά λυπηρό. Κανείς δεν πρέπει να μου πει ότι δεν έχει καμία σχέση με το ρατσισμό», δήλωσε ο Μπόατενγκ, που έχει επίσης ακούσει να τον φωνάζουν μαϊμού και πίθηκο λόγω του χρώματος του δέρματος.

Μετά την έντονη κριτική σε μια ρατσιστική διαφήμιση, η σουηδική αλυσίδα μόδας απέσυρε το συγκεκριμένο πουλόβερ με κουκούλα από τη σειρά. Όχι μόνο η φωτογραφία αλλά και το ίδιο το φούτερ, δεν είναι πλέον διαθέσιμο, όπως ανέφερε η εταιρεία την Τρίτη στο Twitter.

Νωρίτερα, ο αμερικανός αστέρας του ΝΒΑ Λεμπρον Τζέιμς είχε επίσης επικρίνει έντονα την εταιρεία.

@hm u got us all wrong! And we ain’t going for it! Straight up! Enough about y’all and more of what I see when I look at this photo. I see a Young King!! The ruler of the world, an untouchable Force that can never be denied! We as African Americans will always have to break barriers, prove people wrong and work even harder to prove we belong but guess what, that’s what we love because the benefits at the end of the road are so beautiful!! #LiveLaughLove #LoveMyPeople

A post shared by LeBron James (@kingjames) on Jan 8, 2018 at 3:58pm PST

Keywords
Τυχαία Θέματα