Μπάσκετ: Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό Κυπέλλου

Προς το τέλος της πλησιάζει η αντίστροφη μέτρηση για τον αυριανό (17:00) τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ των ανδρών στο Αλεξάνδρειο, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη, καθώς σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Αλεξάνδρειο η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Σε αυτή έδωσαν το «παρών» οι προπονητές και οι αρχηγοί των δύο ομάδων, καθώς και ο Αριστείδης Γολέμης, από πλευράς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Ο β΄ αντιπρόεδρος της ΕΟΚ δήλωσε: «Βρίσκομαι με πολλή χαρά σε αυτό το χώρο

που έχει ιδιαίτερη ιστορία. Ήμουν στη συνάντηση των δύο ομάδων, όπου και συμφωνήθηκε να γίνει εδώ ο τελικός. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά. Ο τελικός γίνεται εδώ και στόχος όλων και της ομοσπονδίας είναι να γίνει μια μεγάλη γιορτή, να κερδίσει ο καλύτερος και να τιμήσουμε το θεσμό. Καλώ όλους να περνάτε το μήνυμα της γιορτής».

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «είναι πολύ όμορφο να βλέπουμε τέτοια ανυπομονησία πριν από έναν τελικό. Χαιρόμαστε που είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε τον τίτλο κι έχουμε έρθει με μεγάλη χαρά κι ανυπομονησία. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα και πολύ όμορφο παιχνίδι» και αναφέρθηκε στη σημασία των τριπόντων στο παιχνίδι του «τριφυλλιού».

Ο αρχηγός των «πράσινων», Νικ Καλάθης, είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ, σε έναν τελικό. Ο Άρης είναι μια καλά προετοιμασμένη ομάδα, με καλό προπονητή και παίκτες. Ξέρουν πώς να παίζουν. Είναι ένα ματς και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι. Ένας από τους στόχους μας είναι το Κύπελλο, γι’ αυτό θέλουμε να είμαστε πανέτοιμοι. Έχουμε παίξει σε πολλές έδρες και θέλουμε να δημιουργηθεί μία πάρα πολύ καλή ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, υπογράμμισε: «Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στον τελικό είναι από μόνο του μια επιτυχία. Είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτό και ανυπομονούμε. Ξέρουμε τον αντίπαλό μας και πόσο σπουδαία ομάδα είναι, από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Έχει πολλές επιλογές στην επίθεση, έναν πολύ έμπειρο προπονητή και γνωρίζουμε πως δεν είμαστε το φαβορί. Για εκείνους είναι ο πρώτος τελικός της σεζόν, για πολλούς από μας είναι ίσως ο πρώτος της καριέρας μας κι αυτό εκφράζει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, αλλά και τη δίψα που έχουμε γι’ αυτό το παιχνίδι. Το τι θα γίνει στο παιχνίδι θα φανεί στην εξέλιξή του. Θα δούμε πόσο ανταγωνιστικοί μπορούμε να είμαστε. Το σίγουρο είναι πως θα παλέψουμε και θα δώσουμε τη μάχη μας. Ελπίζω να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, να το απολαύσει ο κόσμος και να μην υπάρχουν έκτροπα όπως συνήθως σε τέτοια παιχνίδια».

Αναφερόμενος στο τι πρέπει να προσέξει ο Άρης, ο 48χρονος τεχνικός επισήμανε: «Θα πρέπει να μη δώσουμε δικαιώματα για να τιμωρηθούμε. Αυτό είναι το βασικό στο υψηλότερο επίπεδο. Θα πρέπει να έχεις μεγάλη επιθυμία, υψηλή ενέργεια, να θες να βάλεις το σώμα σου και η τακτική έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Δεν μπορεί να σε σώσει η τακτική και το πλάνο, αν δεν έχεις αυτά τα βασικά στοιχεία».

Τέλος, ο αρχηγός του Άρη, Σπύρος Μούρτος, ευχήθηκε «… να διεξαχθεί ένας τελικός που να μην έχει επεισόδια και παρατράγουδα και να το χαρεί ο κόσμος. Όλοι γνωρίζουν την ποιότητα του Παναθηναϊκού. Εμείς είμαστε διψασμένοι για την ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας και θα τα δώσουμε όλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα