Αποκαλύψεις Βαρουφάκη: Για ποιον λόγο δεν έχω επαφές με Τσίπρα

Άλλη μία από τις… γνωστές του πια αποκαλυπτικές συνεντεύξεις έδωσε στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian» ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, η οποία τιτλοφορείται με την ατάκα του Βαρουφάκη «Θα ήθελα να ζω σε έναν κόσμο όπου θα ήμασταν όλοι προνομιούχοι» ο πρώην υπουργός ερωτάται μεταξύ άλλων για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα και αν αυτές διατηρούνται.

«Όχι, γιατί δεν νομίζω ότι θα έχει κάτι να μου πει», ήταν η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη,

που πρόσθεσε: «Για να συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει, πρέπει να συνεχίσει να λέει στον εαυτό του μια ιστορία που ξέρει βαθιά μέσα του πως είναι αβάσιμη. Έτσι, η μεταξύ μας συζήτηση θα ήταν εξαιρετικά σύντομη και άσκοπη».

Αντιθέτως, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε υπερήφανος που ανάμεσα στους φίλους του μπορεί να συγκαταλέγει τον Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks, σχολιάζοντας, μάλιστα, ότι ο μόνος λόγος που διώκεται είναι πως ντρόπιασε τις ΗΠΑ.

Στη συνέντευξη ερωτήθηκε σχετικά με το νέο του βιβλίο «Μιλώντας στην κόρη μου για την Οικονομία» για τη σχέση με την κόρη του, λέγοντας πως αποτελεί τον χειρότερό του κριτή. «Ακόμη κι όταν κάτι της αρέσει που κάνω ή γράφω δεν κάνει ποτέ κοπλιμέντα. Στην καλύτερη περίπτωση τα μόνα ενθαρρυντικά της λόγια είναι ‘δεν είναι άσχημο’».

Keywords
Τυχαία Θέματα