Από τον Κόροιβο Αμαλιάδας στους Atlanta Hawks και… μισό triple – double

Πέρασε από την Ελλάδα τη σεζόν 2014/2015 φορώντας τη φανέλα του Κοροίβου πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις. Παρά το γεγονός πως άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις καμία από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας δεν ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του.

Ο λόγος για τον Τζος Μάγκετ ο οποίος, μετά την Ελλάδα, επέστρεψε για δυο σεζόν στην G-League και να παίξει εκεί με τους Los Angeles

D-Fenders. Ωστόσο, στα 28 του χρόνια, ο ύψους 1.85μ point guard έπρεπε να πάρει μια δύσκολη απόφαση. Δεν μπορούσε πια να αγωνίζεται στη θυγατρική λίγκα, όπου είχε χτίσει τον δικό του μύθο. Έπρεπε είτε να περάσει τον Ατλαντικό, είτε να διεκδικήσει ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Κι ας ήταν ένα Two-Way Contract που θα τον άφηνε ανάμεσα στη μεγάλη και τη μικρή λίγκα.

Οι Hawks του έδωσαν την ευκαιρία να παίξει με την καλοκαιρινή τους ομάδα στο Λας Βέγκας και ο Μάγκετ τα πήγε περίφημα. Η ομάδα της Atlanta δεν είχε κάτι να χάσει, του έδωσε το Two-Way Contract και ο βραχύσωμος guard έγινε ο πιο ευτυχισμένος παίκτης στον πλανήτη.

Με το roster να μην είναι ιδιαίτερα πλούσιο, ο Mike Budenholzer κράτησε τον Μάγκετ στην ομάδα και του έδωσε χρόνο συμμετοχής στα τρία πρώτα ματς της σεζόν. Ο 28χρονος άσος δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο, πέρασε στη συνέχεια στο περιθώριο, μέχρι οι Hawks να τον καλέσουν για το εντός έδρας παιχνίδι με τους Los Angeles Clippers την Τετάρτη. Όχι μόνο έπαιξε, αλλά έμεινε στο παρκέ για 15 λεπτά, με αποτέλεσμα να σκοράρει 4 πόντους (1/3 δίποντα, 2/2 βολές), να μαζέψει 4 ριμπάουντ και να μοιράσει 5 ασίστ. Έκανε με απλά λόγια μισό triple-double, αν και αυτός είναι ένας αδόκιμος όρος.

Το ταξίδι του Μάγκετ στο μπάσκετ ξεκίνησε από το Spain Park High School, συνεχίστηκε στο Alabama-Huntsville College και μετά το Draft του 2012 στο οποίο δεν επιλέχθηκε, ο 23χρονος τότε άσος βρέθηκε στην ολλανδική Τσβόλε πριν ακολουθήσουν κατά σειρά ο Κόροιβος Αμαλιάδας (τον ανακάλυψε ο Χάρης Μαρκόπουλος), οι Los Angeles D-Fenders και πλέον οι Atlanta Hawks με την θυγατρική τους ομάδα στη G-League, οι Erie BayHawks. Υπόδειγμα υπομονής και επιμονής, ο Josh Magette ζει το όνειρό του και ευχή όλων μας είναι το Two-Way Contract του να μετατραπεί σε κανονικό συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν.

Πηγή: NBA Greece/Sport24

Keywords
Τυχαία Θέματα