Από τη Microsoft στη δημιουργία του μεγαλύτερου αεροσκάφους στον κόσμο (video)

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Paul Allen, εργαζόταν για 6 χρόνια πάνω στη δημιουργία ενός γιγάντιου αεροσκάφους, του μεγαλύτερου στον κόσμο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση πυραύλων στο διάστημα.

Πρόκειται για το Stratolaunch aircraft που έχει άνοιγμα πτερυγίων 117 μέτρα, και καθαρό βάρος 226 τόνους και παρουσιάστηκε χθες (1/6) στην έρημο Mojave. Διαθέτει 28 τροχούς και έξι μηχανές αεροσκαφών τύπου 747.

Here’s video

of the first roll out of the world’s largest plane. pic.twitter.com/RJarl0dFRJ

— Stratolaunch (@Stratolaunch) June 1, 2017

Σύμφωνα με το The Verge, το γιγάντιο αεροσκάφος θα χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση πυραύλων στο διάστημα. Αντί οι πύραυλοι να εκτοξεύονται από το έδαφος, κάτι που απαιτεί μεγάλες ποσότητες καυσίμων, το αεροσκάφος θα τους μεταφέρει μέχρι ένα σημείο. Ήδη η εταιρεία διαστημικών πτήσεων Orbital ATK έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Stratolaunch Systems από τον περασμένο Οκτώβριο για την εκτόξευση του πυραύλου Pegasus XL, για την αποστολή μικρών δορυφόρων στο διάστημα.

Πριν από αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί η περίοδος δοκιμών του ενώ η πρώτη του δοκιμαστική πτήση θα μπορούσε να γίνει μέσα στο 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα