Από μηνιγγίτιδα και όχι «αέριο γέλιου» η εγκεφαλική βλάβη 18χρονης τουρίστριας στην Κρήτη

Η μηνιγγίτιδα και όχι το «αέριο γέλιου» αποτέλεσε την αιτία για να σταλεί εσπευσμένα σε σε νοσοκομείο της Κρήτης 18χρονη βρετανίδα τουρίστρια.

Η νεαρή τουρίστρια νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ από τις 11 Ιουλίου, ενώ σήμερα αεροδιεκομίσθη στη χώρα της

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το νοσοκομείο, επιβεβαιώθηκε ότι η σοβαρή εγκεφαλική βλάβη ήταν απότοκος οξείας οργανικής βλάβης, οφειλόμενη σε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία για την οποία ήδη ελάμβανε στοχευμένη θεραπεία

από τις πρώτες ώρες νοσηλείας της στο νοσοκομείο.

Ειδοποιήθηκε το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες η επιτροπή ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα επιδημιολογικής προφύλαξης, που αφορούσαν όλο το στενό κύκλο των ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με το περιστατικό.

Το χρονικό

Η νεαρή τουρίστρια μεταφέρθηκε την Τρίτη αρχικά στο ιατρικό κέντρο των Μαλίων και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ σε κωματώδη κατάσταση.

Η κοπέλα είχε περάσει την τελευταία νύχτα των διακοπών της στην Κρήτη διασκεδάζοντας σε αρκετά νυχτερινά μαγαζιά της περιοχής.

Οι πληροφορίες από την παρέα της 18χρονης ανέφεραν πως η κοπέλα βρέθηκε σε αυτήν την κατάσταση αφού εισέπνευσε αέριο γέλιου.

Σήμερα, ήρθε η διάψευση αυτών των πληροφοριών από τους γιατρούς του ΠΑΓΝΗ.

Keywords
Τυχαία Θέματα