Απίστευτη διάσωση δύο γυναικών μετά από 5 μήνες περιπλάνησης στη θάλασσα (εικόνες – video)

Τη δική τους περιπέτεια, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχες κινηματογραφικές, έζησαν δύο γυναίκες στη μέση του Ειρηνικού.

Ο λόγος για την Jennifer Appel και την Tasha Fuiaba που περιπλανήθηκαν 5 μήνες με ακυβέρνητο σκάφος παρέα με τους δύο σκύλους τους.

Έχασαν τη μηχανή του σκάφους τους, έσπασε το κατάρτι τους και χρειάστηκε να τα βάλουν μέχρι και με καρχαρίες. Ωστόσο, την περασμένη Τετάρτη βγήκαν νικήτριες όταν ένα ψαροκάικο εντόπισε το ιστιοπλοϊκό τους και ενημέρωσε το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό που έσπευσε

επί τόπου.

Η περιπέτεια των δύο γυναικών ξεκίνησε όταν ταξίδεψαν από την Χαβάη στην Ταϊτή τον περασμένο Μάιο. Τότε, η μηχανή του σκάφους τους έπαθε βλάβη κατά τη διάρκεια μιας κακοκαιρίας.

Ως έμπειρες ιστιοπλόοι, θεώρησαν πως θα καταφέρουν να φτάσουν στη στεριά χρησιμοποιώντας τα ιστία. Όμως, λίγες μέρες αργότερα, έσπασε και το κεντρικό τους κατάρτι.

Η απελπισία ήταν διάχυτη για τις δύο γυναίκες που αντιλήφθηκαν πως ξεκινάει μία επικίνδυνη περιπλάνηση που κανείς δεν γνώριζε πού και πώς θα κατέληγε.

Δύο μήνες μετά από την έναρξη του ταξιδιού τους, και αρκετό διάστημα μετά από την προγραμματισμένη τους άφιξη στην Ταϊτή, οι δύο γυναίκες άρχισαν να στέλνουν σήματα κινδύνου.

Όμως, στη μέση του Ειρηνικού, δεν υπήρχαν κοντά τους σκάφη και είχαν φτάσει πια πολύ μακριά από τη στεριά ώστε τα σήματά τους να φτάσουν σε κάποιο από τα δύο νησιά.

«Είχαμε απελπιστεί, αλλά ήταν το μόνο πράγμα που μπορούσαμε να κάνουμε, και έτσι συνεχίζαμε ακάθεκτες», είπε η Appel.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν ένα βράδυ, ένα κοπάδι καρχαριών επιτέθηκε στο σκάφος τους. «Είχαμε τρομοκρατηθεί. Ευτυχώς, το κύτος του σκάφους ήταν αρκετά ανθεκτικό ώστε να αντέξει το σφυροκόπημα», εξηγεί η Appel μετά τη διάσωσή τους την Τετάρτη, 900 μίλια νοτιοανατολικά από την Ιαπωνία.

Σημειώνεται πως η επιβίωσή τους κρίθηκε στο ότι είχαν σκεφτεί να πάρουν μαζί τους μια συσκευή αφαλάτωσης νερού, αλλά και απόθεμα αποξηραμένων τροφίμων και ζυμαρικών για έναν ολόκληρο χρόνο.

Πηγή: Daily Mail

Φωτογραφίες: AP, US Navy, Today Show

Βίντεο: Guardian

Keywords
Τυχαία Θέματα