Άνοιξε η αυλαία της Berlinale με μηνύματα αντίστασης κατά του Τραμπ (εικόνες)

Τις πύλες του άνοιξε χθες το 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου με την ταινία Django, που έχει θέμα τη ζωή του τζαζίστα Τζάνγκο Ράινχαρτ και τη διαφυγή του από τους Ναζί.

Δεκαοκτώ ταινίες συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα της φετινής Μπερλινάλε διεκδικώντας τη Χρυσή Άρκτο, που θα απονεμηθεί στις 18 Φεβρουαρίου από την επιτροπή.

Πρόεδρος του περίφημου φεστιβάλ είναι για φέτος ο Πολ Βερχόφεν, ο σκηνοθέτης της εξαιρετικής ταινίας Elle με την σπουδαία

ηθοποιό Ιζαμπέλ Ιπέρ.

Ορισμένοι από τους συναδέλφους του μάλιστα στην επιτροπή δεν δίστασαν να καταγγείλουν την πολιτική που ακολουθεί ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Το φετινό πρόγραμμα της Berlinale είναι γεμάτο με διεθνείς παραγωγές πολιτικού περιεχομένου, πολλές εκ των οποίων προσφέρουν έντονο παραλληλισμό με τη σημερινή δεινή κατάσταση των εκτοπισμένων κοινωνικών ομάδων και την άνοδο του δεξιού εξτρεμισμού.

Η φετινή κριτική επιτροπή, η οποία και θα δώσει οχτώ βραβεία, συμπεριλαμβανομένης της Χρυσής Άρκτου, στις ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα, αποτελείται από τους: Paul Verhoeven (πρόεδρος), Maggie Gyllenhaal, Diego Luna, Julia Jentsch, Wang Quan’an, Dora Bouchoucha και Olafur Eliasson.

Keywords
Τυχαία Θέματα