Ανοιχτά της Ιτέας η θρυλική θαλαμηγός του Ωνάση, «Χριστίνα» (video)

Ανοιχτά της Ιτέας βρέθηκε η θρυλική θαλαμηγός του Ωνάση, «Χριστίνα».

Πρόκειται για την υπερπολυτελή θαλαμηγό, για την οποία ο Αριστοτέλης Ωνάσης δαπάνησε το ποσό των 4.000.000 δολάρια το 1954, ενώ είχε αγοράσει μόνο το σκαρί του πλοίου ως σκραπ έναντι του ποσού των… 34.000 δολαρίων.

Μετά το θάνατο του Ωνάση το 1975, το γιοτ

πήρε η κόρη του, Χριστίνα και εκείνη με τη σειρά της το δώρισε στο ελληνικό κράτος, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως προεδρική θαλαμηγός.

Μετονομάστηκε σε «Αργώ» αλλά εγκαταλείφθηκε και παραδόθηκε στη φθορά.

Ωστόσο, το πλοίο πήρε ξανά “ζωή” το 1998. Τότε το αγόρασε ο Έλληνας εφοπλιστής Τζων Πωλ Παπανικολάου, φίλος της οικογένειας Ωνάση.

Η πρώτη κίνηση που έκανε ήταν να επαναφέρει το αρχικό όνομα “Χριστίνα” προσθέτονας ένα “Ο” στο τέλος. Η ανακαίνιση του σκάφους του κόστισε 50 εκατομμύρια δολάρια από το 1999 μέχρι και το 2001.

Από το 2005 μέχρι σήμερα η «Χριστίνα Ο» ήταν διαθέσιμη για ναύλωση έναντι περίπου 450.000 ευρώ την εβδομάδα.

Τι διαθέτει το πλοίο

Μία προεδρική σουίτα, 18 καμπίνες επιβατών, πολλοί εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι που συνδέονται μεταξύ τους με μία κεντρική σπειροειδή σκάλα, κρύβε το εσωτερικό του “Χριστίνα Ο”.

Στο πρυμναίο κύριο κατάστρωμα δεσπόζει πισίνα με έναν ψηφιδωτό Μινώταυρο στο δάπεδο της.

Ακόμα, το κατάστρωμα περιπάτου διαθέτει ελικοδρόμιο. Στο μπαρ «του Άρη», τα σκαμπό είναι φτιαγμένα από μαλακό λεπτό δέρμα Ρυγχοφάλαινας.

Στο μεταξύ, η θαλαμηγός περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, αθλητικό κέντρο, παιδότοπο, κέντρο ομορφιάς, γυμναστήριο, τζακούζι και χώρο για μασάζ.

Για την ιστορία, το μήκος της «Christina O» φτάνει τα 99 μέτρα, ενώ έχει πλάτος 11 μέτρων και εκτόπισμα 2.250 τόνων.

Ήταν πολεμικό πλοίο

Στην πραγματικότητα το “Χριστίνα Ο” ήταν ένα… πολεμικό πλοίο. Επρόκειτο για μία υπό απόσυρση ανθυποβρυχιακή φρεγάτα καναδικής κατασκευής που μετά το πέρας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την απόβαση στην Νορμανδία πωλείτο για παλιοσίδερα (σκραπ). Τότε την αγόρασε ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα