«Ανάσα» στον χώρο της Υγείας – 3.000 προσλήψεις ιατρικού προσωπικού

Κυβερνητικές πρωτοβουλίες στον χώρο της Υγείας239 νέες μονάδες υγείας σε όλη τη χώρα μέσα στο 2017, εξήγγειλε ο ΤσίπραςΕξαγγελίες και για τον χώρο της εκπαίδευσηςΠαροχή οικονομικής ενίσχυσης ύψους 100.000 ευρώ στο ΚΘΒΕ

Την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της μεταρρύθμισης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σηματοδότησε η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο κέντρο υγείας του Ευόσμου, αφού ο πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα βρίσκονται σε λειτουργία 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας σε ολόκληρη τη χώρα.

Η

κάθε μία μονάδα θα καλύπτει το σύνολο των κατοίκων της περιοχής ευθύνης της και θα αναφέρεται σε περίπου 10.000 με 12.000 ανθρώπους το μέγιστο, ενώ οι μονάδες αυτές θα στελεχωθούν με επιπλέον προσωπικό, στο πλαίσιο του οποίου θα γίνουν 1.300 προσλήψεις οικογενειακών γιατρών και 1.700 επαγγελματιών υγείας.

Μέχρι το τέλος του έτους στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν 25 Τοπικές Μονάδες Υγείας. Δέκα στον Εύοσμο και το Κορδελιό, επτά στην περιοχή της Τούμπας, πέντε στους Αμπελόκηπους και τη Μενεμένη και τρία στην Τριανδρία.

Πρωτοβουλίες και στον χώρο της εκπαίδευσης

Σε ό,τι αφορά τον χώρο της εκπαίδευσης, δημοπρατούνται 11 σχολικές μονάδες για τη Θεσσαλονίκη, μέσα στο 2017, με σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), μεταξύ των οποίων και το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

Μέσα στο 2018 θα ξεκινήσουν οι εργασίες για ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα στον Εύοσμο, ώστε τα παιδιά να σταματήσουν να στεγάζονται σε κοντέινερ.

Παροχή οικονομικής βοήθειας στο ΚΘΒΕ

Ακόμα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τη Διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) και ενημερώθηκε για το έργο του Θεάτρου καθώς και για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει.

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε την παροχή οικονομικής ενίσχυσης ύψους 100.000 ευρώ για την αποκατάσταση και αναβάθμιση των δύο ανοιχτών θεάτρων της Θεσσαλονίκης (Θέατρο Γης και Θέατρο Δάσους) καθώς και τη δημιουργία θεατρικού μουσείου.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους συνεργάτες του στη Θεσσαλονίκη πως στις 15 Ιουνίου η πόλη θα φιλοξενήσει την Τριμερή Σύνοδο ΕλλάδαςΚύπρου – Ισραήλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα