«Αναληθές το δημοσίευμα των Financial Times για την ελληνική στάση στην Ε.Ε έναντι Βενεζουέλας»

Κατηγορηματικά διαψεύδονται, για άλλη μια φορά, οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η «Ελλάδα αντιτάχθηκε σθεναρά στην απαίτηση της Ισπανίας, αποκλείοντας κατ’ ουσίαν την προοπτική ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας». Διπλωματικές πηγές κάνουν λόγο για αναληθείς πληροφορίες που διαστρεβλώνουν την αλήθεια και επισημαίνουν πως τα εγχώρια δημοσιεύματα που αναπαράγουν ανακρίβειες αναφερόμενα σε δήθεν θέμα κυρώσεων και ελληνικό βέτο είναι παντελώς ανυπόστατα.

Ειδικότερα, με αφορμή δημοσίευμα στην ηλεκτρονική

σελίδα των Financial Times το βράδυ της Τετάρτης σχετικά με τη στάση της Ελλάδας κατά τη συνδιαμόρφωση της στάσης της ΕΕ έναντι τις Βενεζουέλας, διπλωματικές πηγές τονίζουν πως παρά τη γραπτή διάψευση του υπουργείου Εξωτερικών, η εφημερίδα ουδέποτε δημοσίευσε την ελληνική απάντηση ούτε προέβη σε διόρθωση της σχετικής καταχώρησης.

Οι διπλωματικές πηγές χαρακτηρίζουν τις ανωτέρω πληροφορίες ως αναληθείς και σημειώνουν πως δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις και διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Καταστούν, μάλιστα, σαφές πως στην πραγματικότητα, κατά την παρέμβασή της στη συνάντηση, η ελληνίδα εκπρόσωπος δεν αναφέρθηκε καν στο ζήτημα των κυρώσεων, που ούτε συμπεριλαμβανόταν στα εξεταζόμενα στοιχεία της υπό διαπραγμάτευση Δήλωσης της ΕΕ. Η Δήλωση αυτή, τελικά, όπως και αυτές που προηγήθηκαν, εκδόθηκε κανονικά από την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ στο όνομα όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογραμμίζουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα