Ανάφη: Δεκάδες πρόσφυγες εγκαταλείφθηκαν από διακινητές σε ερημική παραλία (εικόνες)

Διακινητές πέταξαν από βάρκα πρόσφυγες που τους μετέφερε στην Ανάφη. Ανάμεσα στους πρόσφυγες ήταν πολλές γυναίκες και παιδιά οι οποίοι αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν στην στεριά με τα σωσίβια τους. Αυτήν την ώρα μεταφέρονται με πούλμαν στο λιμάνι του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες 60 περίπου πρόσφυγες τα ξημερώματα του Σαββάτου βρέθηκαν με εμφανή σημάδια εξάντλησης σε ερημική παραλία της Ανάφης. Στην περιοχή έχει μεταβεί σκάφος του λιμενικού.

Οι διακινητές τους πέταξαν από την βάρκα και τους εγκατέλειψαν στην παραλία χωρίς νερό και φαγητό. Ανάμεσα τους υπήρχαν πολλά

παιδιά αλλά και έγκυες γυναίκες. Έχουν ήδη μεταφερθεί με πούλμαν στο λιμάνι του νησιού όπου τους παρέχονται τα απαραίτητα.

Στην περιοχή βρίσκονται το Λιμεναρχείο Θήρας και η αστυνομία, ενώ ο Δήμος κινητοποίησε αμέσως κάθε μέσο που διαθέτει για την συγκέντρωση τη σίτιση και την προσωρινή φιλοξενία των ανθρώπων. «Όπως και την προηγούμενη φορά, προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε», είπε ο Δήμαρχος κ. Ιάκωβος Ρούσσος σε τοπική ιστοσελίδα, ενώ και οι κάτοικοι της Ανάφης δρουν για μια ακόμα φορά με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα