Άλωση του άβατου του Αγίου Όρους φοβάται με τη διόρθωση φύλου

Μπορεί το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου να υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο λόγος του βουλευτή τους όμως, Κώστα Κατσίκη, κατά τη συζήτηση του ν/σ στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, μόνο σκοταδισμό και παντελή άγνοια μαρτυρά.

Θέλοντας αρχικά να «ντύσει» με πιο επιστημονικά δεδομένα τα όσα ισχυρίστηκε, επικαλέστηκε τον γάλλο στοχαστή, Σαρλ Μπωντλαίρ, για να υποστηρίξει ότι «στη διακήρυξη των δικαιωμάτων

του ανθρώπου δεν συμπεριλαμβάνεται κάτι πολύ απλό, το δικαίωμα της αντίρρησης».

Και αυτό ήταν μόνο η αρχή, για να εξαπολύσει στη συνέχεια μία απόλυτα τρανσφοβική και στερούμενη λογικής σκέψης, επίθεση εναντίον της τρανστζέντερ (και όχι τρανσέξουαλ) κοινότητας, φτάνοντας στο σημείο να πει ότι «αν υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο θα αλωθεί το άβατο του Αγίου Όρους αλλά και αυτό του Αθλητισμού».

Ζήτησε, μάλιστα, να απαγορευτεί με ρητή διάταξη ο γάμος και η υιοθεσία στα άτομα που έχουν προβεί σε διόρθωση φύλου, θέτοντάς το ως προϋπόθεση προκειμένου να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

«Το δικαίωμα του καθενός τελειώνει εκεί που αρχίζει το δικαίωμα του άλλου» είπε ο κ. Κατσίκης και πρόσθεσε «όταν αναφέρομαι στον άλλο αναφέρομαι στα ετερόφυλα ζευγάρια. Ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου εκφράζω την ανησυχία μου και τις ενστάσεις μου για τις συνέπειες που θα έχουν στο μέλλον οι διατάξεις που τώρα συζητάμε», είπε ακόμα, για να προκαλέσει στη συνέχεια την ήπια αλλά ξεκάθαρη διαφοροποίηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, ο οποίος χαρακτήρισε τα επιχειρήματα εκτός τόπου και χρόνου και καφενειακού επιπέδου που δεν πρέπει να λέγονται στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα