Ακιντζί: Μοιρασμένος μεταξύ συνομιλιών και εκλογών ο Αναστασιάδης – Διαψεύδει ο Κασουλίδης

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, απέρριψε ισχυρισμό του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ότι η σκέψη του Προέδρου Αναστασιάδη είναι μοιρασμένη μεταξύ της λύσης του Κυπριακού και των προεδρικών εκλογών του 2018. Σε συνέντευξη στην Καθημερινή της Κύπρου, ο κ. Κασουλίδης τόνισε ότι προτεραιότητα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη,

είναι η λύση του Κυπριακού και όχι οι προεδρικές εκλογές.

«Υστερα από 22 μήνες διαπραγματεύσεων, ο κ. Ακιντζί, δεν θα έπρεπε να είχε αμφιβολίες για τις προθέσεις του Προέδρου Αναστασιάδη», τόνισε ο κ. Κασουλίδης, σχολιάζοντας το περιεχόμενο συνέντευξης του Τουρκοκύπριου ηγέτη στην ίδια εφημερίδα. Ανέφερε, επίσης, ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εκμεταλλεύτηκε την έγκριση της τροπολογίας του ΕΛΑΜ για το ενωτικό δημοψήφισμα, για να προσθέσει στο οπλοστάσιο της Τουρκίας επιχειρήματα υπέρ της παραμονής στρατευμάτων και εγγυήσεων.

Ο κ. Κασουλίδης εξέφρασε λύπη γιατί κάποιοι βουλευτές, ακόμα και από το ΔΗΣΥ, έπεσαν στην παγίδα της αποχής και εξέφρασε στήριξη στις πρωτοβουλίες και ενέργειες του Προέδρου του ΔΗΣΥ, ο οποίος αναγνωρίζοντας, όπως είπε, το αναίτιο και ανεπίκαιρο της απόφασης της Βουλής προβαίνει στα δέοντα κοινοβουλευτικά και άλλα μέτρα. Κληθείς να σχολιάσει την εκτίμηση του ΑΚΕΛ ότι υπάρχει έδαφος να συμφωνηθούν τα βασικά θέματα της εσωτερικής πτυχής ως πακέτο πριν από τη Γενεύη, ο κ. Κασουλίδης, ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες έχουν συμφωνήσει να κλείσουν ή να φθάσουν όσο πιο κοντά σε κλείσιμο των εσωτερικών πτυχών.

Ωστόσο, υπέδειξε ότι χρειάζονται δύο για να επιτευχθεί αυτό και πρόσθεσε πως το ΑΚΕΛ, το οποίο παρακολουθεί τις συνομιλίες, μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ποιος ανταποκρίνεται στις συνομιλίες και ποιος όχι.

Keywords
Τυχαία Θέματα