Ο μακελάρης της Βαρκελώνης ίσως έχει διαφύγει στη Γαλλία – Τα νέα στοιχεία για τον πυρήνα

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των τζιχαντιστών που αιματοκύλησαν τη Βαρκελώνη«Εξαρθρώθηκε ο πυρήνας που πραγματοποίησε τις επιθέσεις στην Καταλονία»Αναζητείται ο οδηγός του βαν – Η αλλαγή κύριου υπόπτουO «εγκέφαλος» Ιμάμης

Ο πυρήνας των τζιχαντιστών που ευθύνεται για τις επιθέσεις στην Καταλονία σχεδίαζε «μία ή περισσότερες επιθέσεις» στη Βαρκελόνη με τουλάχιστον 120 φιάλες βουτανίου που βρέθηκαν σε ένα σπίτι στο Αλκανάρ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι οι αρχές πιστεύουν πλέον ότι στο φορτηγάκι

που παρέσυρε δεκάδες πεζούς στη Λα Ράμπλα της Βαρκελόνης επέβαινε μόνο ένας άνδρας, ο οδηγός του. Τόνισε όμως ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του προσώπου αυτού.

Η αστυνομία δεν αποκλείει επίσης το ενδεχόμενο ο ύποπτος που διαφεύγει και καταζητείται, ο 22χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ από το Μαρόκο, να μην βρίσκεται πλέον στην Ισπανία αλλά να κατάφερε με κάποιο τρόπο να φύγει στη Γαλλία.

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των τζιχαντιστών που αιματοκύλησαν τη Βαρκελώνη

Τη στιγμή που οι ισπανικές Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του μακελάρη της Βαρκελώνης, η ισπανική εφημερίδα El Pais φέρνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του πυρήνα των τζιχαντιστών που βρίσκονταν πίσω από τις επιθέσεις στην Καταλονία και έχουν συλληφθεί, σκοτωθεί ή αναζητούνται.

Συλληφθέντες (4):

Ντρις Ουμπακίρ, 28 ετών
Σαχάλ Ελ Καρίμπ, 34 ετών
Μοχάμεντ Αάλα, 27 ετών
Μοχάμεντ Χουλί Τσεμχάλ (άγνωστη ηλικία-σοβαρά τραυματίας)

Νεκροί (4):

Μούσα Ουκαμπίρ, 17 ετών
Σαϊντ Αάλα, 19 ετών
Μοχάμεντ Χικάμι, 24 ετών
Ομάρ Χικάμι (άγνωστη ηλικία)
Xoυσεϊν Αμπουγιακούμπ (άγνωστη ηλικία)

Αναζητούνται (3):

Γιουσέφ Αάλα (πιθανόν νεκρός στο Αλκανάρ)
Αμντελμπακί Ες Σάτι (πιθανόν νεκρός στο Αλκανάρ)
Γιουνές Αμπουγιακούμπ, 22 ετών

O «εγκέφαλος» Ιμάμης

Τον ρόλο ενός Ιμάμη, του Αμπντελμπακί Ες Σάτι ερευνούν πλέον οι ισπανικές αρχές με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι αυτός ήταν ο «εγκέφαλος» πίσω από τον πυρήνα των 12 ατόμων που πραγματοποίησε τις επιθέσεις με τους 14 νεκρούς.

Αστυνομικοί το βράδυ του Σαββάτου έκαναν έρευνα στο σπίτι του στην πόλη Ρίπολ αναζητώντας DNA και αποτυπώματα προκειμένου να ξεκαθαρίσουν αν ο Ες Σάτι ήταν ο άνδρας που σκοτώθηκε στην έκρηξη στο σπίτι στην Αλκανάρ, στο σπίτι, δηλαδή, στο οποίο οι τζιχαντιστές ετοίμαζαν τις ισχυρότατες βόμβες προκειμένου να πραγματοποιήσουν το μεγαλύτερο χτύπημα στην Ευρώπη.

Ο 45χρονος Ες Σάτι εμφανίστηκε στην Ρίπολ πριν από περίπου 2 χρόνια αλλά σταμάτησε να κυρήσσει πριν από περίπου δύο μήνες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ήταν οπαδός του φονταμεταλιστικού κινήματος των Σαλαφιστών.

Αυτό που προσπαθούν να διακριβώσουν είναι αν ο 45χρονος ιμάμης ήταν αυτός που ριζοσπαστικοποίησε τους νεαρούς τζιχαντιστές.

«Εξαρθρώθηκε ο πυρήνας που πραγματοποίησε τις επιθέσεις στην Καταλονία»

Οι ισπανικές αρχές θεωρούν ότι ο πυρήνας που ευθύνεται για τις επιθέσεις στην Καταλονία έχει εξαρθρωθεί πλήρως, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας Χουάν Ιγνάθιο Θόιδο.

Η Ισπανία θα διατηρήσει το επίπεδο συναγερμού στη βαθμίδα 4, δηλαδή μία βαθμίδα κάτω από το μέγιστο επίπεδο που θα σήμαινε ότι επίκειται μια τρομοκρατική επίθεση, μετά τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Καταλονία, πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι αρχές θα ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη και σε τουριστικά σημεία.

Μέχρι τώρα, έχουν συλληφθεί τέσσερις ύποπτοι, έχουν σκοτωθεί άλλα πέντε μέλη του πυρήνα και τρία, μεταξύ αυτών και ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ, έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι δύο από τους τρεις υπόπτους ενδέχεται να σκοτώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, σε έκρηξη σε ένα σπίτι στην πόλη Αλκανάρ.

Αναζητείται ο οδηγός του βαν – Η αλλαγή κύριου υπόπτου

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο 22χρονος Μαροκινός Γιουνές Αμπουγιακούμπ, που καταζητείται από την αστυνομία, είναι πιθανότατα ο οδηγός του βαν που παρέσυρε τους πεζούς στη Λα Ράμπλα.

Ο Μούσα Ουκαμπίρ, 17 ετών, που θεωρείτο αρχικά βασικός ύποπτος, διαπιστώθηκε ότι ήταν μεταξύ των πέντε ανδρών που σκοτώθηκαν από αστυνομικούς στο Καμπρίλς.

Ο Αμπουγιακούμπ κατοικούσε στην πόλη Ριπόλ, στα βόρεια της Βαρκελόνης. Η αστυνομία συνέλαβε τρεις υπόπτους στο Ριπόλ και άλλον έναν στο Αλκανάρ.

Ισπανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο 22χρονος ενδέχεται να είναι ο οδηγός του βαν στη Βαρκελώνη, αλλά η αστυνομία και καταλανοί αξιωματούχοι δεν μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα