Super League: Παρέμεινε πρώτος ο Ολυμπιακός, 3-0 την Ξάνθη (εικόνες – video)

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να χαρεί την πρώτη θέση πάνω από μερικές ώρες, καθώς με γκολ των Ανσαριφάρντ στο 26′ (πέναλτι) και στο 57′ και Φορτούνη στο 70′ νίκησε 3-0 την Ξάνθη στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ξαναπέρασε στην κορυφή, με ένα βαθμό διαφορά από τον «Δικέφαλο» και τρεις από την ΑΕΚ.

Το

επιθετικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού, που προσπαθούσε να δημιουργήσει κυρίως από τα άκρα με Μιραλάς και Πάρδο, δεν είχε ανάλογες ευκαιρίες και χρειάστηκε να σημαδέψει το ρολόι το 19ο λεπτό για την πρώτη μεγάλη φάση, όταν ο Ανσαριφάρντ έκανε την προβολή αστοχώντας ελάχιστα μετά την ασυνεννοησία του Κασάδο με τον τερματοφύλακά του.

Από εκεί και ύστερα, όμως, μόνο οι «ερυθρόλευκοι» υπήρχαν στο γήπεδο. Οι παίκτες του Όσκαρ Γκαρθία έπαιξαν τους Ακρίτες στο μισό γήπεδο αλλά βρήκαν απέναντί τους τον απίθανο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, που νικήθηκε μόνο στο 26ο λεπτό και από τα 11 μέτρα, από τον Ανσαριφάρντ, στο πέναλτι που καταλόγισε ο Καραντώνης για το μαρκάρισμα του Φασίδη στον Φορτούνη.

Ο σέρβος πορτιέρο ξεδίπλωσε όλο το ταλέντο του στο 40′, όταν έκανε μεγάλη απόκρουση στην προβολή του ιρανού σέντερ φορ, στο 43′ με τη διπλή απόκρουση στα σουτ των Μιραλάς – Φορτούνη και στο 44′ με την επέμβαση στην προσπάθεια του Πάρδο, ενώ στο 36′ ο Ρομαό είχε «σημαδέψει» το οριζόντιο δοκάρι της Ξάνθης σουτάροντας έξω από την περιοχή.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να βάλουν… φωτιά στο παιχνίδι στο πρώτο λεπτό της επανάληψης, όταν ο Τριάδης έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και πλάσαρε τον Προτό, αλλά ο Σισέ πρόλαβε και έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Στο 57′, οι «ερυθρόλευκοι» διπλασίασαν με την κεφαλιά του Ανσαριφάρντ από σέντρα του Φιγκέιρας και δύο λεπτά αργότερα ο εκνευρισμένος Κασάδο άφησε την ομάδα του χωρίς ελπίδα, βλέποντας δεύτερη κίτρινη κάρτα για ισάριθμα φάουλ στον Πάρδο σε πέντε λεπτά.

Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν διαδικαστικό, με τον Φορτούνη να προσθέτει το όνομά του στους σκόρερ όταν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του 17χρονου Μελιόπουλου και νίκησε τον Ζίβκοβιτς, διαμορφώνοντας και το τελικό σκορ, καθώς οι ευκαιρίες που ακολούθησαν δεν βρήκαν στόχο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Καραντώνης

ΚΟΚΚΙΝΗ: 58΄ Κασάδο (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φιγκέιρας, Πάρδο – Τριάδης, Κασάδο, Σιλά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας (80΄ Ζιλέ), Ένχελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό (72΄ Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Φορτούνης, Μιραλάς (84΄ Σεμπά), Πάρδο, Ανσαριφάρντ.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας, Φλίσκας, Τριάδης (62΄ Σιλά), Κασάδο, Γέντρισεκ, Μελιόπουλος, Σβάρνας, Καμαρά (74΄ Λισγάρας), Φασίδης (87΄ Σουλεϊμάν), Ντουρίτσκοβιτς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα