O Τραμπ θα δώσει στη δημοσιότητα απόρρητα ντοκουμέντα για τη δολοφονία του Τζον Κένεντι

Τι αναφέρει ο αμερικανός πρόεδρος μέσω twitterTα περισσότερα αρχεία πιστεύεται ότι χρονολογούνται μεταξύ του ’60 και του ’70

Με τον αγαπημένο του τρόπο, δηλαδή μέσω twitter, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δώσει στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία του προέδρου Τζον Κένεντι.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε: «Με την επιφύλαξη της λήψης νέων πληροφοριών, θα επιτρέψω, ως αμερικανός πρόεδρος, το άνοιγμα

του εδώ και πολλά χρόνια κλειστού και διαβαθμισμένου ΦΑΚΕΛΟΥ JFK», γεγονός που σημαίνει ότι κάθε αμερικανός πολίτης θα έχει πρόσβαση στα έγγραφα που περιλαμβάνει, μετά τον αποχαρακτηρισμό τους.

Subject to the receipt of further information, I will be allowing, as President, the long blocked and classified JFK FILES to be opened.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 21 Οκτωβρίου 2017

Τα περισσότερα αρχεία πιστεύεται ότι χρονολογούνται μεταξύ του ’60 και του ’70, ενώ αρκετά ντοκουμέντα είχαν ήδη δημοσιευτεί τη δεκαετία του ’90 ως απάντηση σε θεωρίες συνωμοσίας που προβλήθηκαν μέσα απ’ την ταινία «JFK» του Oliver Stone.

Τέλος, πρέπει να τονιστεί ότι το Εθνικό Αρχείο των ΗΠΑ, οφείλει, διά νόμου, να αποχαρακτηρίσει στις 26 Οκτωβρίου, περίπου 3,1 χιλιάδες σελίδες ντοκουμέντων της CIA και του FBI που αφορούν στην δολοφονία του Κένεντι.

Keywords
Τυχαία Θέματα