O ανάγωγος της Κυριακής: Μια Γκραμπόφσκι παγωμένη παρακαλώ

Η Μαρέβα τελικά με το που χώρισε τον Κυριάκο πλακώθηκε στις αγορές σπιτιών στο Παρίσι, σε οffshore στην Ελβετία, στον Παναμά και μετά επέστρεψε κυρία πάλι. Και εγώ που νόμιζα πως όταν χωρίζεις πας απλά στα μπουζούκια.

Τι να υποθέσουμε ότι χώρισε για να περάσει στην παρανομία; Πώς βρέθηκε με τόσα λεφτά αμέσως μετά τον χωρισμό; Δηλαδή, φτωχοπέρναγε με τον Κυριάκο ή της έφερνε γρουσουζιά και δεν μπορούσε να σταυρώσει; Και μια γυναίκα που περιμένει να χωρίσει έναν πολιτικό για να κάνει αμέσως offshore στον Παναμά, πώς ακριβώς

την χαρακτηρίζεις;

Απάντησε δε, ότι τότε δεν ήταν με τον Κυριάκο. Δεν μιλούσαν μεταξύ τους. Για τα παιδιά, τίποτα; Δεν του είπε να κάνουμε μια offshore; Πολύ περίεργες οι σχέσεις αυτές. Ασυνήθιστες. Αυτή η offshore τι λεφτά έχει μέσα; Έφυγε από την offshore με το που ξαναγύρισε στον Κυριάκο ή πρόλαβε να κάνει την μπάζα της, που λέμε, και ξαναγύρισε στη φτώχεια;
Δηλαδή, η Μαρέβα έχει μεγαλύτερο μέσον όταν είναι μακριά από τον Κυριάκο;

Υ.Γ.1: Καταλάβατε γιατί όταν έσκασε η ιστορία με τα Paradise Papers, η ΝΔ έτρεξε να φυλάξει τα νώτα της, κάνοντας διαχωρισμούς στους εμπλεκόμενους; Σου λέει, δε γίνεται, όλο και κάποιος δικός μας θα ‘ναι μέσα. Εν τω μεταξύ, μέχρι να μάθουμε για την κυρία Μητσοτάκη, ο Κυριάκος έκανε το Αθήνα-Παρίσι πιο γρήγορα κι από ότι τα παλιά καλά Κονκόρντ. Κι ενώ, όταν πηγαίνει έξω να δει Ευρωπαίους, κουβαλάει στον λαιμό μια φωτογραφική σαν γιαπωνέζος τουρίστας να ‘χει να βάζει φωτογραφίες στο Twitter, αυτή τη φορά είδε τον υπουργό Οικονομικών ολάκερης Γαλλίας κι ούτε μια selfie. Τι του είπε;
Εγώ εκείνο που κατάλαβα είναι ότι τον Κυριάκο θα τον τρέχουν μία ο Άδωνις και μία η Μαρέβα. Τώρα, από ποιον θα πάει στο τέλος, δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα.

Υ.Γ.2: Μάθαμε, επίσης, ότι Μαρέβα από Μαρέβα διαφέρει. Όταν είναι σε λίστες με offshore και αγοραπωλησίες ακινήτων στα ένδοξα Παρίσια λέγεται Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Όταν είναι η δυναμική επιχειρηματίας, οικονομολόγος, σύζυγος και μητέρα είναι η Μαρέβα Μητσοτάκη. «Το μέσο είναι το μήνυμα», λέει ο ΜακΛούαν και στη ΝΔ το ξέρουν πολύ καλά.
Πάλι καλά που τη λένε Γκραμπόφσκι και όχι Αρπαζόφσκι.

Υ.Γ.3: Διδακτική η βδομάδα που μας πέρασε αφού μάθαμε ότι το νόμιμο είναι και ηθικό, αλλά μόνο κατά περιπτώσεις. Φιλελεύθερες περιπτώσεις. Με το που έγινε γνωστή η συμμετοχή της Μαρέβας – και – στα Paradise Papers έσπευσαν να μας πουν από τη Νέα Δημοκρατία ότι offshore από offshore διαφέρει. Νόμιμη η συμμετοχή σε offshore για τη Μαρέβα και βεβαίως ηθική.

Να δούμε, όμως, τι είναι τα λεφτά μέσα. Γιατί φαντάζομαι αφού είναι νόμιμη η offshore δεν θα έχουν πρόβλημα να μας δείξουν τι χρήματα υπάρχουν και από πού. Γιατί τι λόγο έχεις να κρύβεις σε μια νόμιμη εταιρεία τα νόμιμα χρήματα που μπήκαν. Αν αρχίσουν να μη δίνουν στοιχεία όμως δεν μπορώ εγώ να προβλέψω που θα πάει το μυαλό του κάθε ανθρώπου. Τα μυαλά είναι ανάγωγα.

Υ.Γ.4: Βγήκε ο Κουφοντίνας και επέστρεψε. Και νωρίτερα κιόλας. Ευτυχώς, η Δημοκρατία δεν κινδύνεψε. Ο Ρουπακιάς σπίτι του με βραχιολάκι.

Υ.Γ.5: Και πάμε τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει φτάσει τα νεύρα του κόσμου ΣΥΡΙΖΑ από τους φόρους που βάζει. Μια χαρά του τα ‘χωσε ο Παπαδάκης του Κατρούγκαλου, ο οποίος βγήκε να μιλήσει σαν άλλος καρδινάλιος. Έκανε λόγο και για αγένεια κιόλας και αποχώρησε. Αυτά τα κάνει μόνο ο Άδωνις. Μόνο ο χουντικός έχει τέτοια δικαιώματα.

Υ.Γ.6: Ξεκίνησε εκπτώσεις η κυβέρνηση στους καναλάρχες. Κάποτε δεν πήγαιναν ούτε να μιλήσουν στα κανάλια οι ΣΥΡΙΖΑίοι, τώρα ψάχνουν εναγωνίως και παρακαλάν και μερικά καλά λόγια από τους δημοσιογράφους. Ζηλεύουν, προφανώς, την προστασία που έχει ο Κυριάκος.
Καμιά έκπτωση στη φορολογία των κανονικών ανθρώπων που έχουν διαλυθεί, προτίθεστε να κάνετε ή όχι;
Η Τρόικα που φέρνει αντιρρήσεις σε όλα, πώς διάολο επέτρεψε 15% έκπτωση στον Ειδικό Φόρο Τηλεόρασης από τον Απρίλιο του 2018 στους καβαλάρχες;
Καβαλάρχες σωστά.
Γιατί αυτοί είναι καβάλα και η κυβέρνηση από κάτω.

Δεν είμαστε ενάντια στις εκπτώσεις αυτές και στους υπερβολικούς φόρους, γιατί τα κανάλια στηρίζουν πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Το θέμα είναι γιατί σε αυτούς η έκπτωση των φόρων δεν βρίσκει εμπόδια και βρίσκει στην έκπτωση κανονικών ανθρώπων; Και τι σήμα δίνει μια αριστερή κυβέρνηση όταν την πρώτη έκπτωση που κάνει στους φόρους, την κάνει σε αυτούς με τους οποίους βρίζεται τόσο καιρό.

Υ.Γ.7: Τον Αύγουστο που θα βγούμε από το μνημόνιο, θα έχουμε άλλο χρέος απ’ αυτό που έχουμε τώρα; Γιατί αν έχουμε το ίδιο δεν βλέπω να πάμε πολύ μακριά από το μνημόνιο. Ούτε δυο βήματα.

Υ.Γ.8: Τον επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροδεξιάς ψηφίζουν σήμερα κάτι ολίγοι, των οποίων θα τον πουν ότι είναι και ηγέτης της Κεντροαριστεράς. Ένα ΠΑΣΟΚ που χρωστάει και ντρέπεται να πει και το όνομά του και συνεχίζει να κυκλοφορεί στην ιστορία.
Η Φωφάρα ακλόνητο φαβορί, αλλά αρχηγός θα είναι αυτός που θα βγει στον δεύτερο γύρο. Και εγώ ο ανάγωγος, Φώφη εκεί δεν βλέπω.
Η ιστορία θα κινηθεί προς νεότερους.

Υ.Γ.9: Άκουσα ότι μία δασκάλα στον Άλιμο έβαλε 9χρονους μαθητές να χτυπήσουν συμμαθητή τους, επειδή έκανε ότι οδηγούσε ένα αυτοκινητάκι και την ενοχλούσε την κυρία. Και σκέφτομαι, από τι έλεγχο πέρασε αυτή η δασκάλα για να μπορεί να διδάσκει σε ανήλικους μαθητές. Μάλλον από κανέναν.
Αλλά βέβαια, με τη δασκάλα στο Ναύπλιο που φορούσε μίνι φόρεμα ασχοληθήκαμε καμιά βδομάδα. Μέχρι και τα προφίλ της στα social media βρήκαμε. Αλλά για τη δασκάλα στο Ναύπλιο δεν μας νοιάζει και πολύ. Μέχρι την επόμενη φορά που με αγωνία περιμένουμε να δούμε ποιον τρόπο τιμωρίας θα εφαρμόσει.

Υ.Γ.10: Είδα την Άννα Μισέλ στην ΕΡΤ να αναφέρεται με υπαινιγμούς στο ότι η Μπέτυ Μπαζιάνα δεν είναι παντρεμένη με τον Τσίπρα και θυμήθηκα μια θεια μου που κάθε τρεις και λίγο μου λέει: «Καλά βρε ρεμάλι, θα το παντρευτείς ποτέ το κορίτσι; Τόσο καιρό το ‘χεις αστεφάνωτο! Τι θα λέει ο κόσμος;»

Είναι και αυτές που παντρεύονται και χωρίζουν κα. Άννα Μισέλ. Υπάρχουν και τέτοιες παλιογύναικες.

Αυτή όταν βάφεται είναι σαν ατύχημα γυναίκας σε Max Factor. Τρία κουτιά μπαμπάκια θέλει για να ξεβαφτεί το βράδυ. Την έχει δει κανείς από κοντά, πώς είναι κάτω από τις 18 στρώσεις; Δηλαδή το τούβλο το έχει δει κανείς, γιατί βλέπουμε μόνο τους σωβάδες.

Υ.Γ.11: Μετά τον αμερικανό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν και ο Κέβιν Σπέισι εισήχθη σε κλινική απεξάρτησης από τον σεξουαλικό εθισμό, έννοια που δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε τον λόγο ύπαρξής της.

Και τι κάνουν εκεί λοιπόν; Ιππασία, γιόγκα, τάι τσι, βελονισμό και… διαλογισμό. Μάλιστα όπως διαβάζω, στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της κλινικής περιλαμβάνονται γυμναστήριο, πισίνα και χώροι χαλάρωσης.

Να τι χρειάζονται οι σταρ του Hollywood για να σταματήσουν να κακοποιούν σεξουαλικά ανθρώπους με λιγότερη εξουσία: γαλλικά, πιάνο και τσάι.

Όμως, αν προσέξουμε, πίσω από όλες αυτές τις ιστορίες πιθανώς να κρύβεται και ένας ανταγωνισμός του NETFLIX με το HBO.

Κάτι γίνεται…

Keywords
νεα δημοκρατια, max factor, offshore, twitter, γαλλια, συμμετοχή, νέα, εταιρεία, συριζα, εκπτωσεις, τροικα, καβαλα, μνημονιο, χρεος, ΠΑΣΟΚ, media, ΕΡΤ, τσιπρας, θεια, max, σταρ, hollywood, netflix, hbo, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, αθηνα, μνημονιο 2, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, φορολογια 2013, hbo, το θεμα, γιογκα, γυναικα, δημοκρατια, ηγετης, ηθικη, θεμα, ιππασια, μητερα, ναυπλιο, σταρ, φωτογραφιες, αγωνια, αδωνις, αννα, απλα, ατυχημα, βδομαδα, βραδυ, γαλλικα, γινεται, γρουσουζια, δευτερο, εγινε, ειπε, ελβετια, εννοια, εταιρεία, εφυγε, ιδιο, ηθικο, κυβερνηση, κυρια, λεφτα, λογια, λογο, μακρια, μινι, μυαλο, νευρα, νομιζα, νωτα, ονομα, παιδια, παμε, παρισι, πισινα, πιανο, συμμετοχή, σπιτι, τι ειναι, τσαι, τρια, φορολογια, φωφη, φορα, χαρα, αγορες, βηματα, δικαιωματα, hollywood, max, max factor, media, μπουζουκια, μυαλα, netflix, offshore, σημα, θεια, βεβαιως, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα