Ο Τραμπ 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ – «Η Αμερική πάνω απ’όλα»

«Όλα αρχίζουν σήμερα» λοιπόν, όπως έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σήμερα το πρωί στον λογαριασμό του στο Twitter.

Eκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι παρευρέθηκαν στην ορκωμοσία του 45ου προέδρου των ΗΠΑ.

Obama leaves the Oval Office for the last time pic.twitter.com/YyBck3h4yL

Edward-Isaac Dovere (@IsaacDovere) January 20, 2017

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αποχαιρέτησε τον Λευκό Οίκο και τους Αμερικανούς με ένα tweet, λέγοντας πως ήταν τιμή του να τους υπηρετήσει κι ότι μέσα από αυτή την διαδικασία έγινε καλύτερος ηγέτης και καλύτερος άνθρωπος.

It’s been the honor of my life to serve you. You made me a better leader and a better man.

President Obama (@POTUS) January 20, 2017

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν παρακολούθησε την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ.

Στην Ουάσινγκτον χιλιάδες κόσμου συνέρρευσαν για να διαμαρτυρηθούν κατά του Τραμπ με κεντρικό σύνθημα #notmypresident (δεν είναι πρόεδρός μου).

Protesters in D.C. chant «not my president» before the start of the #inauguration https://t.co/6d0GJYGLxS pic.twitter.com/D6HRYTRQBv

— POLITICO (@politico) January 20, 2017

Ο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του αμέσως μετά την ορκωμοσία του, τόνισε ότι οι Αμερικανοί μπορούν τώρα να πάρουν μέρος στην εθνική προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας, προς όφελος όλων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήρε τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα και την σύζυγό του Μισέλ για την ευγενική βοήθεια που προσέφεραν κατά τη μεταβίβαση της εξουσίας, σημειώνοντας πως επέδειξαν «μεγαλοπρέπεια».

Ο Τραμπ τόνισε ότι θα δώσει πίσω στους πολίτες την εξουσία που μέχρι πρότινος νεμόταν μόνο η Ουάσιγκτον. Για πολύ καιρό οι πολιτικοί ευημερούσαν, επισήμανε, ωστόσο θέσεις εργασίας χάνονταν και εργοστάσια έκλειναν.

Ο νέος επικεφαλής του αμερικανικού κράτους μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι τώρα με το νέο όραμά του, η Αμερική θα είναι πρώτη.

«Θα ξανακάνουμε την Αμερική ισχυρή και σπουδαία και πάλι» είπε.

«Θα ακολουθήσουμε δύο απλούς κανόνες: αγοράζετε αμερικανικά, προσλαμβάνετε Αμερικανούς», πρόσθεσε.

«Συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα και διακηρύσσουμε προκειμένου να μας ακούσουν σε κάθε πόλη, σε κάθε πρωτεύουσα χώρας και σε κάθε κέντρο εξουσίας ότι αρχής γενομένης από σήμερα, ένα νέο όραμα θα πρυτανεύσει στην χώρα μας: αυτό θα είναι η Αμερική πρώτα και μονάχα η Αμερική» επισήμανε.

«Μαζί θα ξαναδώσουμε στην Αμερική τη δύναμή της. Θα ξαναδώσουμε στην Αμερική την ευημερία της. Θα ξαναδώσουμε στην Αμερική την υπερηφάνεια της. Θα ξαναδώσουμε στην Αμερική την ασφάλειά της. Και ναι, μαζί, θα ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της» υποσχέθηκε ο Τραμπ, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας.

«Μια νέα εθνική υπερηφάνεια θα μας κάνει να σηκώσουμε και πάλι ψηλά το βλέμμα μας και θα επουλώσει τον διχασμό» επισήμανε επίσης.

O Τραμπ δεσμεύτηκε επιπλέον η διακυβέρνησή του να δείξει τον δρόμο «στην Αμερική και στον κόσμο» για πολλά χρόνια.

Στη σύντομη ομιλία του διάρκειας περίπου 15 λεπτών, κατηγόρησε το κατεστημένο της Ουάσιγκτον ότι προστάτευε τον εαυτό του εγκαταλείποντας τους απλούς πολίτες που υπέφεραν από την φτώχεια και την εγκληματικότητα.

«Αυτή η αμερικανική σφαγή θα σταματήσει εδώ και θα τερματιστεί αμέσως» τόνισε.

«Κάθε απόφαση σχετικά με το εμπόριο, την φορολογία, τη μετανάστευση, τις εξωτερικές σχέσεις θα λαμβάνεται προς όφελος των Αμερικανών εργαζόμενων και των οικογενειών της Αμερικής» υπογράμμισε.

Παράλληλα, υποσχέθηκε να «εξαλείψει» την «εξτρεμιστική ισλαμική τρομοκρατία».

«Θα ενισχύσουμε τις παλιές μας συμμαχίες και θα συγκροτήσουμε νέες.

Και θα ενώσουμε τον πολιτισμένο κόσμο εναντίον της εξτρεμιστικής ισλαμικής τρομοκρατίας, την οποία θα εξαλείψουμε από προσώπου Γης», τόνισε, προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα των συγκεντρωμένων.

Εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι επί χρόνια οι ΗΠΑ «επιχορηγούσαν τους στρατούς άλλων χωρών», χωρίς να διευκρινίσει όμως σε ποιες χώρες αναφερόταν.

23:46 Ο Ντόναλντ Τραμπ αφίχθη στο Λευκό Οίκο με την ιδιότητα του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, αφού ορκίστηκε στο Καπιτώλιο και εκφώνησε μια ομιλία για την ορκωμοσία του.
Ο δισεκατομμυριούχος έφθασε στην κατοικία του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, μετά την αποχώρηση με ελικόπτερο του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, κι αφού διέσχισε με την προεδρική λιμουζίνα τους δρόμους της Ουάσιγκτον για να χαιρετίσει τους πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να τον τιμήσει.

23:24 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η σύζυγός του Μελάνια και ο γιος τους Μπάρον εξήλθαν για λίγο της προεδρικής λιμουζίνας τους, με την οποία διασχίζουν τη λεωφόρο Πενσιλβάνια, που συνδέει το Καπιτώλιο με τον Λευκό Οίκο, προκειμένου να χαιρετίσουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να τιμήσει το νέο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

President Trump and Melania Trump get out of the limo and briefly walk part of the parade route. #Inauguration #Trump45 pic.twitter.com/0RMIekz7My

FOX 4 NEWS (@FOX4) 20 Ιανουαρίου 2017

JUST IN: President Donald Trump walks along the Inaugural Parade route https://t.co/bcXJ4JmMV3 pic.twitter.com/QPNc85qTb9

CNN Breaking News (@cnnbrk) 20 Ιανουαρίου 2017

23:20 Η προεδρική αυτοκινητοπομπή πέρασε μπροστά από ένα μια ομάδα διαδηλωτών που κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα κατά του Τραμπ.

23:10 Ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια έφυγαν από το Καπιτώλιο με κατεύθυνση το Λευκό Οίκο όπου θα εγκατασταθούν και η προεδρική αυτοκινητοπομπή διέσχισε την Λεωφόρο Πενσιλβάνια στην Ουάσιγκτον, όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες άνθρωποι για να χαιρετίσουν τον επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Ο 70χρονος δισεκατομμυριούχος, επιθεώρησε αμερικανικά στρατεύματα προτού επιβιβαστεί στην προεδρική λιμουζίνα, υπό το άγρυπνο βλέμμα των πρακτόρων της Secret Service.

22:10 Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέτισε σήμερα έναν ιδιαίτερο φόρο τιμής στην Χίλαρι Κλίντον, την αντίπαλό του των Δημοκρατικών που ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβριου, κατά τη διάρκεια ενός γεύματος στο Κογκρέσο, παρουσία του Μπιλ Κλίντον και της πρώην υπουργού Εξωτερικών, οι οποίοι παρέστησαν επίσης και την τελετή ορκωμοσίας του 45ου προέδρου των ΗΠΑ.

«Ένιωσα τιμή μόλις έμαθα ότι ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και η Χίλαρι Κλίντον θα έρχονταν εδώ σήμερα και θα ήθελα να σηκωθείτε» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ ενώπιον των προσκεκλημένων του που άρχισαν να χειροκροτούν το ζεύγος Κλίντον, στο τέλος του γεύματος όπου παρέστησαν κοινοβουλευτικοί και αξιωματούχοι στο Κογκρέσο, έπειτα από την ορκωμοσία του νέου επικεφαλής της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Σέβομαι πολύ αυτά τα δύο πρόσωπα, σας ευχαριστώ όλους που βρίσκεστε εδώ, θα περάσουμε τέσσερις σπουδαίες χρονιές, το ελπίζουμε, με ειρήνη και ευημερία» πρόσθεσε ο Τραμπ, σε μια σύντομη ομιλία σε ήρεμο και συμφιλιωτικό τόνο.

«Είτε είστε Ρεπουμπλικανοί είτε Δημοκρατικοί, αυτό δεν έχει καμία διαφορά. Εμείς θα σας ακούμε και αυτό είναι τιμή για εμάς» κατέληξε ο νέος πρόεδρος.

19:30 Η αναχώρηση του ζεύγους Ομπάμα από την Ουάσινγκτον με ελικόπτερο

Former President @BarackObama and Michelle Obama depart from Washington, D.C. pic.twitter.com/Tew98Ijslx

— POLITICO (@politico) 20 Ιανουαρίου 2017

19:20 Οι λογαριασμοί @POTUS, @FLOTUS, @VP και @WhiteHouse στο Twitter άλλαξαν.

19:05 Εν τω μεταξύ το BuzzFeed, που είχε αποκλειστεί από την πρώτη συνέντευξη Τύπου του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε με ιδιαίτερο τρόπο τα συναισθήματά του για την εποχή Τραμπ.

Πως; Ξεκινώντας αντίστροφη μέτρηση για… τον επόμενο πρόεδρο!

19:00 Ορκίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ ως ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ

18:33 Σε λίγα λεπτά αναμένεται να ορκιστεί ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ορκωμοσία του Τραμπ.

Donald Trump does the thumbs up as he arrives for his #Inauguration in Washington DC pic.twitter.com/SbF2x2YwvY

— The Telegraph (@Telegraph) January 20, 2017

.@mike_pence arrives https://t.co/wjulawnBJq pic.twitter.com/BiFDRfw5D7

— POLITICO (@politico) January 20, 2017

18:32 Ο Μπάρακ Ομπάμα μαζί με τον Τζο Μπάιντεν έφτασαν στον χώρο διεξαγωγής της ορκωμοσίας.

Barack Obama and Joe Biden arrive on the #inauguration platform https://t.co/wjulawnBJq pic.twitter.com/fCsnZkKVE4

— POLITICO (@politico) 20 Ιανουαρίου 2017

18:26 Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ συνοδευόμενη από στρατιώτη πήρε θέση στην εξέδρα για την ορκωμοσία του Προέδρου.

Melania Trump was just introduced at #InaugurationDay. Follow along here https://t.co/3I1Fgnm9vt pic.twitter.com/S3PZpbsSAS

Bloomberg (@business) January 20, 2017

18:24 Η Μισέλ Ομπάμα εισήλθε στον χώρο της ορκωμοσίας.

Michelle Obama and Jill Biden take their seats at the #inauguration https://t.co/blxsZDgzci pic.twitter.com/v1bIqaM2Qq

— POLITICO (@politico) 20 Ιανουαρίου 2017

18:24 «Γίνονται συλλήψεις», δήλωσε αστυνομικός στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik. Δεν διευκρίνισε τον αριθμό των ανθρώπων που προσήχθησαν. Ένας πολίτης τραυματίστηκε στο κεφάλι και ήταν πεσμένος στο έδαφος πριν τον παραλάβει ασθενοφόρο.

18:19 Συνελήφθη δημοσιογράφος του RT ο οποίος κάλυπτε την διαδήλωση κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

#BREAKING: RT America reporter @AlexR_DC arrested while covering inauguation protests https://t.co/j9TSO25rQb pic.twitter.com/TBWQ8RccjZ

— RT (@RT_com) 20 Ιανουαρίου 2017

anti-capitalist #disruptj20 march https://t.co/8Xt2iOMwfG

Alexander Rubinstein (@AlexR_DC) 20 Ιανουαρίου 2017

Here is the flash grenade they used that blinded me and left my ears ringing. Cops encircled crowd when I couldn’t see; arresting everyone pic.twitter.com/bL2ulgv9DR

Alexander Rubinstein (@AlexR_DC) 20 Ιανουαρίου 2017

18:10 Ο Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τον Μπάρακ Ομπάμα έφτασαν στο Καπιτώλιο.

.@realDonaldTrump and @BarackObama arrive at the U.S. Capitol. Watch the #inauguration here: https://t.co/swCrRcqxqP pic.twitter.com/myB38PIR0l

— POLITICO (@politico) 20 Ιανουαρίου 2017

17:46 Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στην Ουάσινγκτον. Οι διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και παρμπρίζ αυτοκινήτων στην Ουάσινγκτον, ενώ κρατώντας μαύρες σημαίες έσπασαν μεταξύ άλλων και τη γυάλινη πρόσοψη υποκαταστήματος της Bank Of America. Οι μαυροντυμένοι διαδηλωτές έσπασαν και παρμπρίζ αυτοκινήτων ενώ τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων και κουτιά πώλησης εφημερίδων στη μέση του δρόμου για να φτιάξουν οδοφράγματα. Έσπασαν επίσης και τη βιτρίνα ενός υποκαταστήματος της αλυσίδας Starbucks.

Ένα πλακάτ που κρατούσε η ομάδα έγραφε το σύνθημα «Κάντε τους ρατσιστές να φοβηθούν ξανά».

Police, protesters clash in Washington, DC hours ahead of Pres.-elect Donald Trump’s #inauguration@abc_columbia pic.twitter.com/FdrHtvT04Y

Global News (@ofirzarfati) 20 Ιανουαρίου 2017

Λίγο νωρίτερα, διαδηλωτές της ομάδας Disrupt J20 επιχείρησαν να αποκλείσουν τα σημεία ελέγχου από τα οποία περνά το κοινό για να φτάσει στον χώρο της τελετής και πολλοί από αυτούς απομακρύνθηκαν από αστυνομικούς.

Protesters smash windows of Bank of America, police moving in pic.twitter.com/lJZDQSwagB

Zoe Tillman (@ZoeTillman) 20 Ιανουαρίου 2017

Αστυνομικοί ψέκασαν με χημικά τους διαδηλωτές μετά από επίθεση των μαυροντυμένων ακτιβιστών εναντίον ενός εστιατορίου της αλυσίδας McDonald’s.

BREAKING NEWS: TEAR GAS BEING DEPLOYED AT ANTI-TRUMP PROTESTERS IN DC. pic.twitter.com/8XZ6s7y1ye

— Breaking News Feed (@pzf) January 20, 2017

16:58 Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ George W. Bush, μαζί με την σύζυγό του, έφτασε στο χώρο της ορκωμοσίας.

#BREAKING: George and Laura Bush arrive at US Capitol for #Trump45 #Inauguration pic.twitter.com/84RLp3gB7N

— Australian News Net. (@AusNewsNetwork) 20 Ιανουαρίου 2017

16:50 Οι Ομπάμα υποδέχτηκαν το ζεύγος Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Οι δύο άντρες αντάλλαξαν χειραψία στο κατώφλι του προεδρικού μεγάρου. Η Μελάνια με τη Μισέλ αντάλλαξαν ασπασμούς και η μέλλουσα πρώτη κυρία έδωσε στην οικοδέσποινα ένα δώρο, ένα αρκετά μεγάλο κουτί από το πασίγνωστο κατάστημα Tiffany & Co της Νέας Υόρκης.

Το δώρο της Μελάνια προκάλεσε αμηχανία, καθώς ήταν μια χειρονομία εκτός πρωτοκόλλου και για αυτόν τον λόγο δεν υπήρχε κανείς για να πάρει το κουτί από τα χέρια της Μισέλ Ομπάμα.

Οι δύο πεζοναύτες που φρουρούν την είσοδο οφείλουν να παραμείνουν στη θέση τους και δεν μπορούσαν να βοηθήσουν την πρώτη κυρία. Παρενέβη έτσι ο Μπαράκ Ομπάμα, που πήρε το κουτί και το μετέφερε στο χολ, μέσα στον Λευκό Οίκο.

The Obamas greet the Trumps at the White House https://t.co/blxsZDgzci pic.twitter.com/wlIZPqiF7Q

— POLITICO (@politico) January 20, 2017

Keywords
ηπα, εκλογες ηπα, ηπα, αμερικη, bank of america, donald trump, σας ευχαριστώ, σας ακούμε, twitter, obama, office, time, tweet, life, president, https, νέα, fox, news, cnn, διαδηλωσεις, secret, εκλογες, washington, telegraph, bloomberg, business, συλληψεις, reporter, alexander, flash, grenade, watch, hours, global, windows, zoe, gas, feed, bush, laura, net, tiffany, white, house, σταση εργασιας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, madwalk, εκλογες 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, real news, ομπαμα, τελος του κοσμου, φορολογια 2013, χωρες, εγκληματικοτητα, εθνικη, εξεδρα, ηγετης, σημαιες, φτωχεια, ωρα, bloomberg, cnn, flash, net, news, obama, office, time, αμηχανια, ανθρωπος, βλεμμα, βοηθεια, γεγονος, δυναμη, δωσει, δωρο, εγινε, εδαφος, ειπε, ειρηνη, εποχη, ευημερια, ζευγος, θεσεις εργασιας, οικο, ομιλια, κυρια, κογκρεσο, λογο, ομαδα, οραμα, ορκωμοσια, ουασιγκτον, οφελος, πεζοναυτες, πουτιν, πρωι, σας ακούμε, σας ευχαριστώ, συζυγο, συνθηματα, τιμη, φορολογια, χημικα, αντρες, alexander, anti, ασφαλεια, bank of america, bush, white, donald trump, edward, επεισοδια, fox, gas, global, grenade, house, https, χωρα, ιδιαιτερο, feed, watch, laura, λευκο, life, μπροστα, windows, hours, washington, tweet, president, reporter, secret, telegraph, tiffany, ουασινγκτον, θεσεις, χερια, zoe
Τυχαία Θέματα