H κοινωνική Ευρώπη και η εμβάθυνση της Ευρωζώνης στη συνάντηση Γιούνκερ – Μακρόν (εικόνες)

H κοινωνική Ευρώπη, η εμβάθυνση της Ευρωζώνης και η ευρωπαϊκή άμυνα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Μακρόν ως προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού, αμέσως μετά τη συνάντησή τους, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα, ο Γιούνκερ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας θα είναι σύμμαχος της Επιτροπής στις προσπάθειές της για μεγαλύτερη εμβάθυνση της ΕΕ στο μέλλον.

«Θα έχετε δίπλα σας ένα σύμμαχο σε όλους τους τομείς που έχουν στόχο να καταστήσουν την Ευρώπη πιο αποτελεσματική», απάντησε από την πλευρά του ο Μακρόν, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Επιτροπής. Ο Μακρόν επεσήμανε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται, σημείωσε όμως ότι αυτό που έχει σημασία είναι και η Ευρώπη να παράγει το κατάλληλο πλέγμα κοινωνικής προστασίας.

Ερωτηθείς για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο γευμάτισαν σήμερα μαζί, ο Μακρόν απάντησε ότι ήταν μια «ευθεία, ειλικρινής και θερμή» συνάντηση. Πρόσθεσε ότι συζήτησαν για όλα τα θέματα, μεταξύ των οποίων την μάχη κατά της τρομοκρατίας και την κλιματική αλλαγή. Ο Μακρόν παραδέχτηκε ότι με τον πρόεδρο των ΗΠΑ δεν έχουν την ίδια οπτική γωνία για όλα τα θέματα, σημείωσε ωστόσο ότι αντάλλαξαν απόψεις με τρόπο ειλικρινή και ρεαλιστικό. «Σήμερα οι ΗΠΑ παραμένουν ένας σημαντικός εταίρος της ΕΕ, όσον αφορά την ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Είναι ανάγκη να εργαστούμε στενά μαζί», τόνισε ο Μακρόν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα