Eurobasket – Τζόρτζεβιτς: Ο πρώτος τελικός χωρίς… τις ΗΠΑ

«Ασημένια» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο (2016), «ασημένια» και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας (2014), η Σερβία θα διεκδικήσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Eurobasket από το 2001 και μάλιστα στην ίδια… Πόλη, όπου στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης τότε.

Θα καταφέρει να κατακτήσει το πρώτο χρυσό μετάλλιό της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ως Σερβία τη νύχτα της Κυριακής (19/9); Αφού το 2001,

στον τελικό του «Αμπντί Ιπεκτσί» απέναντι στην «οικοδέσποινα» Τουρκία, το είχε κατακτήσει ως Γιουγκοσλαβία.

Για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς υπάρχει και μία άλλη… πρωτιά. «Ο πρώτος τελικός της Σερβίας με εμένα ομοσπονδιακό προπονητή… χωρίς τις ΗΠΑ ως αντίπαλο» δήλωσε ο Τζόρτζεβιτς.

Ένα χρόνο πριν την 4η θέση στη Λιλ, στο Ευρωμπάσκετ του 2015, ο Τζόρτζεβιτς είχε οδηγήσει τη Σερβία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Μαδρίτη. Αντίπαλος των Σέρβων ήταν οι ΗΠΑ και οι «πλάβι» περιορίστηκαν στο ασημένιο μετάλλιο. Εν συνεχεία, το καλοκαίρι του 2016, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, οι ΗΠΑ βρέθηκαν ξανά στο δρόμο του Τζόρτζεβιτς και των Σέρβων, στην καταληκτική αναμέτρηση. Το χρυσό μετάλλιο κατέληξε και πάλι στους αμερικανούς ΝΒΑερς.

Αυτή τη φορά, η μπασκετική υπερδύναμη, οι ΗΠΑ, δεν θα είναι στον τελικό της Κυριακής. Δεν θα μπορούσαν να ήταν βέβαια, αλλά ο Τζόρτζεβιτς έχει πολλούς λόγους να τις μνημονεύει, μετά από δύο ήττες σε ισάριθμους τελικούς διεθνών διοργανώσεων.

Έφτασε η ώρα να πανηγυρίσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο ως ομοσπονδιακός προπονητής της Σερβίας ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ή η μικρή Σλοβενία των «τεράστιων» Ντράγκιτς και Ντόντσιτς θα… ντυθεί ΗΠΑ, στην πρώτο τελικό της Ιστορίας της φτάνοντας αήττητη στην κορυφή της Ευρώπης;

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα