Τα 9 λάθη στη χρήση του προφυλακτικού

Εσύ είσαι σίγουρος ότι το βάζεις σωστά;

Η χρήση του προφυλακτικού είναι η πλέον ενδεδειγμένη μέθοδος για την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ), αλλά και για να προστατευτείς απέναντι σε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Όλα αυτά, αρκεί να έχει τοποθετηθεί σωστά και την κατάλληλη στιγμή. Τι σημαίνει αυτό; Εσύ το έβαλες το προφυλακτικό, είσαι σίγουρος όμως ότι το έβαλες καλά;

Δες εδώ ποια λάθη δεν πρέπει να κάνεις στην αγορά και στην εφαρμογή του προφυλακτικούΑγόρασε τα προφυλακτικά από σημεία που δεν είναι εκτεθειμένα σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως τα φαρμακεία. Αν ανοίγοντας τη συσκευασία, διαπιστώσεις ότι το λιπαντικό έχει στεγνώσει ή έχει κάποιο σκίσιμο το περιτύλιγμα, πέταξέ το και χρησιμοποίησε ένα άλλο.Έλεγξε την ημερομηνία λήξης πριν τα αγοράσεις. Κάθε κουτί με προφυλακτικά αναγράφει σε εμφανές σημείο την ημερομηνία λήξης τους.Να προσέχεις πού τα φυλάσσεις. Μην τα βάζεις στην τσέπη σου, στο πορτοφόλι, στο αυτοκίνητο ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες.Μη χρησιμοποιείς αιχμηρά αντικείμενα ή τα δόντια σου για να ανοίξεις τη συσκευασία.Όταν εφαρμόσεις το προφυλακτικό, κάλυψε ολόκληρο το πέος μέχρι το σώμα.Φόρα το από την αρχή της ερωτικής επαφής, πριν δηλαδή το πέος πλησιάσει στα γυναικεία γεννητικά όργανα και όχι μόνο πριν την πράξη.Τράβα προς τα πίσω το δέρμα που καλύπτει το πέος πριν βάλεις το προφυλακτικό.Αν ο κόλπος της συντρόφου σου δεν είναι υγρός, συνέχισε τα προκαταρκτικά ή χρησιμοποίησε ένα ασφαλές για το προφυλακτικό λιπαντικό, ώστε να υγρανθεί πριν τη διείσδυση.Το κάθε προφυλακτικό θα πρέπει να χρησιμοποιείται μία μόνο φορά. Αν βγει από τη θέση του κατά τη διάρκεια της πράξης, πέταξέ το και βάλε ένα καινούργιο.Τι να κάνεις αν έχεις αλλεργία στο λάτεξ

Σε κάποιες λίγες περιπτώσεις μπορεί να εκδηλωθεί αλλεργία στο λάτεξ του προφυλακτικού είτε στον άντρα είτε στη γυναίκα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι απλώς να δοκιμάσεις κάποια άλλη μάρκα προφυλακτικού. Μπορείς να συμβουλευθείς και το γιατρό σου, ώστε να σε ενημερώσει σχετικά με τις επιλογές που έχεις.

Για να έχεις καλή ερωτική ζωή και να μπορείς να απολαμβάνεις το σεξ, το doctoranytime σου προτείνει να ακολουθήσεις αυτές τις 4 συμβουλές:

Χρησιμοποίησε προφυλάξεις σε κάθε ερωτική επαφή και προστάτευσε την υγεία σου. Εξίσου σημαντικό, όταν έχεις ενεργή σεξουαλική ζωή, είναι να κάνεις τακτικό προληπτικό έλεγχο για ΣΜΝ. Ακόμη κι αν δεν έχεις εμφανή συμπτώματα, καλό θα ήταν να κάνεις ιατρικές εξετάσεις, καθώς κάποια ΣΜΝ είναι εντελώς ασυμπτωματικά. Αν θέλεις μπορείς να κλείσεις ραντεβού με γυναικολόγο ή/ και δερματολόγο μέσα από την ενέργεια του doctoranytime και να εξασφαλίσεις έτσι το ραντεβού σου σε χαμηλότερο κόστος. Μην αργείς! Η ενέργεια θα ισχύσει για λίγες μόνο μέρες.Ακολούθησε υγιεινή διατροφή. Η διατροφή είναι το Α και το Ω για να διατηρήσεις μια καλή υγεία. Ακόμη και αν έχεις ήδη κάποιο ΣΜΝ και το έχεις ξεπεράσει, αν θωρακίσεις την υγεία σου με θρεπτικές τροφές μειώνεις τον κίνδυνο επανεμφάνισής του. Απόφυγε να τρως μεγάλες ποσότητες γλυκών ή τροφών πλούσιων σε υδατάνθρακες (ψωμί, μακαρόνια), καθώς έχει παρατηρηθεί ότι αυξάνοουν τον κίνδυνο για κολπικές μυκητιάσεις. Επίσης, καλό θα ήταν να τρως συχνά γιαούρτι.Η άσκηση θα σε βοηθήσει. Ένας καλός συνδυασμός σωστής διατροφής και καθημερινής άσκησης είναι ικανός να σου εξασφαλίσει ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο μαζί με το προφυλακτικό μπορεί να κρατήσει μακριά μικρόβια και ιούς που απειλούν να εισβάλλουν στον οργανισμό σου κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.Σκέψου θετικά και το σύμπαν θα σε ανταμείψει. Είναι γεγονός ότι με τη θετική σκέψη και την καλή ψυχολογία αυξάνεται η έκκριση ενδορφινών, οι οποίες μας ηρεμούν και συμβάλλουν στην καλύτερη άμυνα του οργανισμού και άρα, στο να κρατήσουμε μακριά τα ΣΜΝ.

The post Τα 9 λάθη στη χρήση του προφυλακτικού appeared first on Doctoranytime Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Doctor Anytime