Αισθητική: τι περιλαμβάνουν η επεμβατική και η μη επεμβατική αισθητική

Η αισθητική διαχωρίζεται σε επεμβατική και μη επεμβατική.

Στην επεμβατική αισθητική κατατάσσονται:

Το πήλινγκΤο botoxΤα εμφυτεύματαΗ μεσοθεραπείαΤο laser fractional

Στην μη επεμβατική αισθητική κατατάσσονται:

Η μεσοθεραπεία – ενυδάτωσηΗ αποτρίχωσηΗ σύσφιξη-λιποδιάλυσηΗ φωτογήρανση – φωτοανάπλασηΤο laser fractional

Η μέθοδος Pixel Perfect είναι μία αισθητική

θεραπεία laser fractional, που αφαιρεί χρόνια από το πρόσωπό σας. Βοηθά να αντιστραφούν τα πρώτα σημάδια γήρανσης και να αντιμετωπισθούν οι ουλές ακμής, καθώς και η χρόνια καταστροφή του δέρματος από την έκθεση στον ήλιο. Η θεραπεία Pixel Perfect έγινε γνωστή για τα πολύ σημαντικά αποτελέσματά της, πολλές φορές από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Η θεραπεία Pixel Perfect προσφέρει ό,τι πιο ισορροπημένο, παρέχοντας τα θεαματικά αποτελέσματα των παραδοσιακών θεραπειών, με πολύ μικρότερο, όμως, κίνδυνο. Επίσης, μειώνει το χρόνο αποθεραπείας από τις έως και τριάντα ημέρες συνήθως σε τρεις. Έτσι, η θεραπεία αυτή είναι δημοφιλής και ως η θεραπεία του Σαββατοκύριακου.

Η θεραπεία διεγείρει την ανάπτυξη νέου κολλαγόνου, βελτιώνοντας την υφή και τον τόνο του δέρματος και καταπολεμά αποτελεσματικά λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Η θεραπεία Pixel Perfect δρα προκαλώντας χιλιάδες μικρονυγμούς (μικροσκοπικές τρυπούλες) στο δέρμα, διατηρώντας, όμως, ανέπαφο τον παρακείμενο ιστό. Αυτές οι μικρο-οπές διεγείρουν τους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης του δέρματος, που βοηθούν στη δημιουργία νέου και υγιούς ιστού. Ο δε παρακείμενος ιστός, που –όπως αναφέραμε- παραμένει ανέπαφος, λειτουργεί ως απόθεμα για γρήγορη και αποτελεσματική επούλωση και αύξηση κολλαγόνου. Η θεραπεία Pixel Perfect μειώνει αισθητά τον χρόνο αποθεραπείας και τον κίνδυνο επιπλοκών σε σύγκριση με τις παραδοσιακές θεραπείες ανάπλασης με laser.

Είναι ασφαλής και αποτελεσματική, χωρίς ενέσεις ή χειρουργείο. Μετά τη θεραπεία, είναι αναμενόμενο το δέρμα σας να φαίνεται ελαφρά ερεθισμένο με ένα μικρό ερύθημα, σαν να έχετε καεί από τον ήλιο. Επιπρόσθετα μπορεί να σας χορηγηθεί ένα παυσίπονο για να αισθανθείτε ακόμη πιο άνετα. Τα συμπτώματα αυτά είναι μέρος της φυσιολογικής διαδικασίας επούλωσης του δέρματος και βελτιώνονται σε διάστημα σχεδόν 3 ημερών.

Τι προσφέρει η θεραπεία Pixel Perfect:

Απομακρύνει το κατεστραμμένο από τον ήλιο δέρμαΛειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδεςΣυρρικνώνει τους ευμεγέθεις πόρουςΔιορθώνει τις ουλές ακμήςΕπιδρά στις διάχυτες μελαγχρωματικές βλάβεςΜεσοθεραπεία και ενυδάτωση μέσα από τη φυσική διαδικασία του Jet Peel

Πρόκειται για μία απόλυτα φυσική, ουσιαστικά ανώδυνη μέθοδο θεραπείας, η οποία βελτιώνει γρήγορα και εντυπωσιακά την εμφάνιση και την υφή της επιδερμίδας σας, με ορατά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας θεραπευτικής συνεδρία Jet-M.

Σε κάθε συνεδρία Jet-M, το δέρμα «καθαρίζει», αφού ψεκάζεται υπό ελαφρά πίεση με φυσιολογικό ορό και αέρα, τα οποία απελευθερώνονται με υπερηχητική ταχύτητα. Αυτός ο ήπιος καθαρισμός αποφράσσει τους πόρους και αφαιρεί οτιδήποτε έχει επικαθήσει για χρόνια στην επιδερμίδα. Επιπλέον, σε κάθε θεραπευτική συνεδρία η μικροκυκλοφορία της προς θεραπεία περιοχής βελτιώνεται. Η επιδερμίδα σας θα δείχνει πιο δροσερή, απαλή και νεανική.

Η μέθοδος Jet-M χρησιμοποιείται συχνά ως «αυτόνομη» για να διορθώσει ένα πλήθος προβλημάτων, μπορεί όμως να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες. Εφαρμόζεται συνήθως στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ. Μπορεί εύκολα να γίνει και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματος απαιτεί βαθύ καθαρισμό και ενυδάτωσης όπως τα χέρια, τα πόδια, το στήθος, την πλάτη ακόμη και σε αγκώνες.

Ο ακριβής αριθμός των θεραπευτικών συνεδριών θα καθοριστεί από τον εξειδικευμένο γιατρό ή τον ειδικό αναλόγως την κατάσταση που θέλετε να διορθώσετε ή να βελτιώσετε. Κάθε συνεδρία επαναλαμβάνεται μετά από 10-30 ημέρες. Οι συνεδρίες συντήρησης έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμες στη διατήρηση της καθαρότητας και της «λάμψης» της επιδερμίδας του ασθενούς.

Η νέα επαναστατική μέθοδος 5 επιπέδων, που ταυτόχρονα κάνει βαθύ καθαρισμό, μεσοθεραπεία, απολεπίζει, ενυδατώνει και οξυγονώνει, σας χαρίζει μία νέα και όμορφη επιδερμίδα χωρίς επεμβάσεις ή ταλαιπωρίες.

Αποτρίχωση

Οι παραδοσιακές τεχνικές αποτρίχωσης, όπως το κοινό ξύρισμα, η αποτρίχωση με κερί και η χρήση κρέμας αποτρίχωσης, προσφέρουν μόνο προσωρινά αποτελέσματα. Μέχρι σήμερα η μόνη ικανοποιητική τεχνική ήταν η χρήση της βελόνας (ηλεκτρόλυση), η οποία μπορεί να είναι επώδυνη, χρονοβόρα και πολυέξοδη, ενώ παράλληλα περιορίζεται σε μικρές μόνο επιφάνειες (π.χ. πρόσωπο). Ο σχηματισμός ουλών, οι αλλεργικές αντιδράσεις και η θυλακίτιδα (οι τρίχες που εγκλωβίζονται στο δέρμα), είναι οι συχνές παρενέργειες των παραπάνω τεχνικών αποτρίχωσης.

Το GenlteLASE αφαιρεί με ασφάλεια την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα χωρίς να καταστρέφει τους πόρους και τη δομή της επιδερμίδας. Είναι νέας γενιάς ιατρικό Laser τύπου Alexandrite που παράγει παλμούς υψηλής ενέργειας. Εκπέμπει μία ήπια δέσμη φωτός που διαπερνά την επιδερμίδα και απορροφάται από τη μελανίτη του τριχικού θύλακα, αφήνοντας τη γύρω περιοχή της επιδερμίδας ανεπηρέαστη. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, η επιδερμίδα προστατεύεται από ένα μηχανισμό δυναμικής ψύξης της επιδερμίδας (Dynamic Cooling Device), όπου ψυκτικό υγρό (cryogen) ψεκάζει την επιδερμίδα, ψύχοντας τα ανώτατα στρώματά της. Ο μηχανισμός προστατεύει και παρέχει τοπική αναισθησία, κάνοντας τη θεραπεία αποτελεσματική και ανώδυνη, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιπρόσθετα τοπική αναισθησία εάν αυτό ζητηθεί (πάγος). Ο χρόνος θεραπείας κυμαίνεται από 10 λεπτά μέχρι 1 ώρα αναλόγως την περιοχή θεραπείας.

Προφυλάξεις που θα πρέπει να ληφθούν πριν και μετά τη θεραπεία:

Αποφυγή πολύωρης έκθεσης στον ήλιο για 2 εβδομάδες πριν τη θεραπεία, και μετά τη θεραπεία για όσο διάστημα σας συμβουλέψει ο γιατρός σας.

Σε περίπτωση ιστορικού έρπητα γύρω από το στόμα, ίσως χρειαστεί να δοθεί αγωγή προφύλαξης.

Να αποφευχθεί το ξάνοιγμα χρώματος της τρίχας και η αποτρίχωση με κερί για 4-6 εβδομάδες πριν τη θεραπεία

Σε περίπτωση σκουρόχρωμης επιδερμίδας ή πρόσφατου μαυρίσματος, θα πρέπει να γίνει κατάλληλη προετοιμασία της επιδερμίδας για χρονικό διάστημα 2-3 εβδομάδες πριν τη θεραπεία.

Ο αριθμός των θεραπειών που θα χρειαστούν εξαρτάται από το χρώμα της επιδερμίδας, το χρώμα και το πάχος της τρίχας. Συζητήστε με το γιατρό σας τι αποτέλεσμα περιμένετε από τη θεραπεία και αυτός θα σας συμβουλεύσει για τη διάρκεια, καθώς και για το αν η μέθοδος αυτή είναι η ιδανικότερη για εσάς.

Το σύστημα έχει έγκριση για μόνιμα αποτελέσματα στην αποτρίχωση από τον Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων Αμερικής (FDA).

Σύσφιξη-Λιποδιάλυση

Ο πλέον άνετος τρόπος για να τονώσετε και να συσφίξετε το πρόσωπο και το σώμα σας είναι ο Accent Your Body. Η θεραπεία Accent αντιμετωπίζει τις ρυτίδες και συσφίγγει το δέρμα του προσώπου και του σώματός σας με τη βοήθεια της ελεγχόμενης θερμότητας. Πρόκειται για μία διαδικασία απολύτως άνετη, γρήγορη και εντελώς ανώδυνη όπου απαιτούνται ορισμένες μόνο συνεδρίες για την ολοκλήρωσή της. Η θεραπεία Accent είναι μη-επεμβατική, με συνέπεια να μην υπάρχει ανάγκη για τομές, χρήση βελόνων ή αναισθησίας και χωρίς καθόλου χρόνο αποθεραπείας. Με το πέρας της θεραπείας επιστρέφετε στο σπίτι σας. Πολλοί ασθενείς βρίσκουν τη θεραπεία αυτή πολύ άνετη στην αίσθηση περιγράφοντάς την σαν την αίσθηση ενός «ζεστού μασάζ».

Χρησιμοποιείται συχνά για να βελτιώσει την επιδερμική χαλάρωση που παρουσιάζεται στο πρόσωπο, το λαιμό και κάτω από τα μπράτσα, καθώς και για τη βελτίωση της μετεγχειρητικής εμφάνισης του δέρματος ή της χαλαρωμένης κοιλίας, των μηρών ή των γλουτών που παρουσιάζονται με την κύηση, καθώς είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι είναι αποτελεσματικό και σε αυτές τις περιπτώσεις.

Χρησιμοποιείται η πλέον σύγχρονη τεχνολογία των ραδιοσυχνοτήτων, αυξάνοντας τη θερμότητα του στρώματος της δερμίδας που βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα. Αυτή η στοχευμένη ενέργεια βοηθάει στην αναδιοργάνωση του κυτταρικού περιβάλλοντος και διεγείρει τα κύτταρα για την παραγωγή νέου κολλαγόνου, το οποίο ευθύνεται για την απαλή υφή, την ελαστική ποιότητα και την ομορφιά που ακτινοβολεί το νεανικό δέρμα. Αναλόγως με το μέγεθος της περιοχής θεραπείας, μία συνεδρία μπορεί να διαρκέσει μέχρι 45΄.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, επειδή είναι το μόνο σύστημα της κατηγορίας του που χρησιμοποιεί μία προσέγγιση «διπλού στρώματος». Αυτό σημαίνει ότι θεραπεύει τον ιστό σε δύο διαφορετικά επίπεδα και βάθη, με αποτέλεσμα να αισθανθείτε το δέρμα σας πραγματικά πιο σφιχτό, πιο λείο και πιο ανθεκτικό. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας μπορεί να παρατηρηθεί μία ελαφριά ερυθρότητα, που όμως εξαφανίζεται σε λιγότερο από 24 ώρες. Γενικά, απαιτούνται 6-9 θεραπείες ανά δεκαπενθήμερα μεσοδιαστήματα. Ακόμη πιο σημαντικό είναι πως με την πάροδο του χρόνου και με κάποιες συμπληρωματικές θεραπείες συντήρησης, το δέρμα σας θα συσφίγγει ακόμα περισσότερο, καθώς η παραγωγή νέου κολλαγόνου συνεχίζεται.

Η πλέον σύγχρονη μέθοδος για τη μη επεμβατική θεραπεία του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας είναι η LipoClaser XL. Η μοναδικότητά του οφείλεται στον πρωτοποριακό συνδυαστικό τρόπο δράσης Λιπόλυση – Λιποδιάσπαση – Λιποεπαγωγή, που ακολουθεί τον απόλυτα φυσικό τρόπο επεξεργασίας, μεταφοράς και αποβολής του λίπους από τον οργανισμό μέσω του λεμφικού συστήματος και των απεκκρίσεων. Πολύ απλά το λίπος, μετά τη «διάσπασή» του, ακολουθεί τη φυσική μεταβολή διαδικασία. Είναι η πιο ιδανική μέθοδος αντιμετώπισης του τοπικού πάχους στις γυναίκες, το οποίο εμφανίζεται στην περιοχή της μέσης, της κοιλιάς, των γλουτών, των μηρών και των γονάτων με ορατό αποτέλεσμα από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Το σύστημα αυτό λειτουργεί επιλεκτικά καταστρέφοντας μόνο τα κύτταρα του λιπώδους ιστού χωρίς να βλάπτει όργανα ή αιμοφόρα αγγεία. Ακόμα και ένα μικρό ερύθημα, που μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της θεραπείας, εξαφανίζεται από μόνο του, χωρίς να υπάρξει οποιοδήποτε άλλο επακόλουθο. Η θεραπεία είναι ανώδυνη και το μόνο που πιθανώς να γίνει αντιληπτό είναι ένας «εσωτερικός» ήχος, καθ’ όλα αποδεκτός. Η θεραπεία προσφέρεται ως εναλλακτική λύση στη λιποαναρρόφηση, διότι τα λιποκύτταρα που καταστράφηκαν δεν αναπαράγονται. Ωστόσο, τα λιποκύτταρα που δεν καταστράφηκαν –επειδή ήδη επιτεύχθηκε το επιθυμητό αποτέλεσμα- μπορεί να διογκωθούν, εάν επιστρέψετε σε λιγότερο υγιεινές συνήθειες (κακή διατροφή, στρες κλπ.)

Η μέθοδος μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες τεχνικές, ιδιαίτερα εκείνες που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του κατεστραμμένου λίπους όπως το λεμφικό μασάζ, η πρεσοθεραπεία, το ενδομασάζ, καθώς και με μηχανήματα σύσφιγξης RF ή λέιζερ (ND YAG).

The post Αισθητική: τι περιλαμβάνουν η επεμβατική και η μη επεμβατική αισθητική appeared first on Doctoranytime Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα