Τούμπα, Λεωφόρος, Ρέντη, Ριζούπολη: Ανοιχτές προπονήσεις στην Ελλάδα

Η απαγόρευση των μετακινήσεων οργανωμένων οπαδών, που υφίσταται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, δίνει το δικαίωμα σε φιλάθλους και οπαδούς να ενισχύσουν ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους ενόψει ενός ντέρμπι, μόνο στις προπονήσεις.

Αποθέωση πρωτιάς από 7.000

Για το λόγο αυτό, οι διοικήσεις των ομάδων καθιερώνουν κατά καιρούς ανοιχτές για τον κόσμο προπονήσεις, ως "κατευόδιο" της ομάδας σε ένα σημαντικό

παιχνίδι. Αυτό έκανε και χθες ο ΠΑΟΚ, παρουσία του Ιβάν Σαββίδη. Περισσότεροι από 7.000 φίλοι του Δικεφάλου βρέθηκαν στην Τούμπα την Πέμπτη (19/10) αποθεώνοντας παίκτες, προπονητή, ιδιοκτήτες και ζητώντας τη νίκη στην έδρα του Ολυμπιακού.

Δώδεκα χιλιάδες στη Ριζούπολη το 2004

Πριν από 13,5 χρόνια, στις 16 Απριλίου 2004, στη Ριζούπολη είχε γίνει… λαϊκό προσκύνημα από 12.000 οπαδούς του Ολυμπιακού. Η ομάδα τους αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και η διοίκηση Κόκκαλη σε συνεννόηση με την τεχνική ηγεσία (Νίκος Αλέφαντος) απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο, στην ανοιχτή προπόνηση. Στο ντέρμπι που έγινε λίγες ημέρες αργότερα, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Παναθηναϊκό, στο ιστορικό ντέρμπι – τίτλου.

Λαοθάλασσα στη Λεωφόρο, ενόψει… Λεωφόρου

Την 1η Νοεμβρίου 2013, ημέρα Παρασκευή, η μισή Λεωφόρος γέμισε από φίλους του Παναθηναϊκού, έπειτα από κάλεσμα του Γιάννη Αλαφούζου και με τη συγκατάθεση του τότε προπονητή, Γιάννη Αναστασίου. Το ντέρμπι δεν θα γινόταν στο Καραϊσκάκη, αλλά στη Λεωφόρο! Την επομένη, ημέρα Σάββατο, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το "Απ. Νικολαϊδης", κερδίζοντας 1-0 με γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 88ο λεπτό.

Όλοι Ρέντη, ενόψει ΟΑΚΑ

Στις 8 Νοεμβρίου 2008, οπαδοί του Ολυμπιακού γέμισαν το προπονητικό κέντρο στον Αγ. Ιώαννη Ρέντη για να εμψυχώσουν τους ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε, ενόψει του ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής, με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Την επομένη, οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0, σε ένα παιχνίδι το οποίο έγινε παρουσία μόνο οπαδών του Παναθηναϊκού και κόπηκαν 60.401 εισιτήρια.

The post Τούμπα, Λεωφόρος, Ρέντη, Ριζούπολη: Ανοιχτές προπονήσεις στην Ελλάδα appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα