Τα Street Relays αφιερωμένα στον Βεντίκο

Οι αγώνες σκυταλοδρομιών στον Πειραιά που διεξάγονται για 4η συνεχόμενη χρονιά, αποτελούν το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της πόλης και φέτος έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του αείμνηστου Τάκη Βεντίκου, ο οποίος στις 6 Οκτωβρίου του 2017 «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.

Υπήρξε ο ιδρυτής και επί 64 χρόνια αγόγγυστος εργάτης του τμήματος κλασικού αθλητισμού του Ολυμπιακού

με τον οποίο κατέκτησε 12 πρωταθλήματα Ελλάδας.

Ηταν 16 Νοεμβρίου του 1963 όταν επανίδρυσε το τμήμα στίβου των ερυθρόλευκων κι από τα χέρια του έχουν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού κλασικού αθλητισμού τους οποίους ανέδειξε πρωταθλητές σε διάφορα επίπεδα.

Ο Τάκης Βεντίκος γεννήθηκε στην Καλαμάτα και λάτρεψε τον κλασικό αθλητισμό. Υπήρξε αθλητής, προπονητής, αρχιπροπονητής και ομοσπονδιακός. Έχει τιμηθεί σχεδόν από όλους τους αθλητικούς και Πολιτειακούς φορείς καθώς και με το με το Αριστείο του ΣΕΓΑΣ ενώ το 1996 από τον ΠΣΑΤ βραβεύτηκε ως η προσωπικότητα της χρονιάς.

Με ατομικά ρεκόρ 10.9 στα 100μ το 1951 και 22.8 στα 200μ το 1949, υπήρξε μέλος των εθνικών ομάδων στίβου, πρωταθλητής στα σπριντ, Βαλκανιονίκης με συμμετοχή σε Μεσογειακούς, Πανευρωπαϊκούς και άλλους διεθνείς αγώνες με τη φανέλα της εθνικής ομάδας.

Την ερχόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου θα είμαστε όλοι στην πλατεία Κανάρη (Μαρίνα Ζέας) για να τιμήσουμε τη μνήμη του Τάκη Βεντίκου, αλλά και για να συγκεντρώσουμε ένα σεβαστό ποσό και να στηρίξουμε την οικογένεια του 17χρονου άτυχου πρωταθλητή των καταδύσεων Ανδρόγεου Σαμψάκη-Μπακόπουλου.

The post Τα Street Relays αφιερωμένα στον Βεντίκο appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα