Σφαιρόπουλος στον Sport24 Radio: «Έχουμε πολλές δυνατότητες»

Ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο (85-86), συνεχίζοντας την εξαιρετική του παρουσία στην EuroLeague τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Mediolanum Forum, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για την επικράτηση της ομάδας του, αλλά και αυτά που έρχονται.

Ο προπονητής

των "ερυθρολεύκων" αναφέρθηκε αρχικά στις επτά νίκες που έχει η ομάδα του σε εννέα αγωνιστικές: "Αυτό είπα και στ’ αποδυτήρια. Δεν πρέπει να κοιτάμε την κατάταξη, μπορεί από τα ψηλά να ζαλιστούμε και να πέσουμε… Πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι, κάποιο θα νικήσουμε, κάποιο θα χάσουμε. Έχουμε παίξει λίγα παιχνίδια και ακόμα είναι νωρίς".

Για τις λύσεις που βρίσκει ο Ολυμπιακός: "Ευτυχώς έχουμε καλό υλικό και μπορούμε ν’ αναπληρώνουμε κάποιους τραυματισμούς. Όσοι έπαιξαν προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Σε κάποιο ματς θα είναι καλοί, σε άλλο όχι. Πρέπει να μένουμε ενωμένοι, έτσι είναι ο Ολυμπιακός. Κάθε χρονιά είναι απαιτητική και πρέπει να βρίσκουμε λύσεις. Εμείς κοιτάζουμε να παίζουμε καλά όλα τα παιχνίδια. Είναι μεγάλη νίκη αλλά από αύριο πρέπει να την ξεχάσουμε".

Για το "διπλό" στο Μιλάνο: "Γενικά είχαμε τον έλεγχο κυρίως στην επίθεση, στο πρώτο μέρος. Η Αρμάνι έμεινε στο ματς με τα επιθετικά ριμπάουντ αλλά είναι ανεπίτρεπτο να μην κάνουμε αυτό που έχουμε σχεδιάσει. Στο δεύτερο δώσαμε λιγότερα επιθετικά και στο τέλος είχαμε σωστές επιλογές. Εμείς γνωρίζουμε πως αυτή η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες αλλά θέλει χρόνο για να "δέσει". Έχουμε απουσίες, δεν έχουμε τον ηγέτη μας. Έχουμε ζητήματα και πράγματα να διορθώσουμε. Περιμένουμε και τον Βασίλη για να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί. Δεν μένουμε στο 7-2, πάμε να παλέψουμε όλα ματς. Ο Ολυμπιακός πρέπει να παλεύει παντού. Όλες οι ομάδες έχουν χάσει, το επίπεδο είναι υψηλό στην EuroLeague και αν δεν παίξει καλά κάπου θα ηττηθείς. Οι λεπτομέρειες κρίνουν τα παιχνίδια. Είναι σημαντικό που απόψε νικήσαμε χωρίς να κάνουμε καλό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να κερδίζει και αυτά τα παιχνίδια".

Ο Σφαιρόπουλος στον Sport24 Radio 103.3

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: "ΔΕΙΞΑΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ"

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου σχετικά με τη νίκη των "ερυθρόλευκων": "Ήταν δύσκολο ματς αλλά αυτό που κρατάμε είναι το αποτέλεσμα. Η νίκη είναι αυτή που μετράει. Κάποιοι παίκτες έκαναν μεγάλο παιχνίδι. Δείξαμε καρδιά στα κρίσιμα και πήραμε αυτό που θέλαμε".

Για το περιορισμένο ροτέισον με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μέσα στο ματς: "Αυτό αντιμετωπίζετε με προσπάθεια και θέληση. Ο Μιλουτίνοφ έκανε φάουλ, εγώ δεν ήμουν αυτός που έπρεπε στην αρχή αλλά ήταν εξαιρετικός ο ΜακΛιν. Όσο για το πού θα παίζει ο καθένας είναι δουλειά του προπονητή".

Για τη συνέχεια της διοργάνωσης: "Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά το σημαντικό είναι να κερδίζεις τα παιχνίδια και να μένεις συγκεντρωμένος".

Παπαπέτρου στον Sport24 Radio 103.3

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: "ΔΩΣΑΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ…"

Από την πλευρά του ο Κώστας Παπανικολάου σχολίασε: "Δώσαμε δικαιώματα μέσα στο παιχνίδι κι επιτρέψαμε να πετύχουν εύκολα καλάθια. Το σημαντικό είναι πως δείξαμε ψυχραιμία και στο τέλος, είχαμε καλές επιλογές".

Για το θετικό πρόσημο μετά από εννέα αγωνιστικές: "Δεν μπορούμε ν’ αρχίσουμε τα μεγάλα λόγια. Είναι νωρίς και δεν θέλει πολύ να ξεφύγει το μυαλό. Κάνουμε καλή πορεία, είναι δεδομένο πως στην σεζόν θα βγάλουμε κούραση και θα έχουμε αρνητικά αποτελέσματα. Αλλά πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, ώστε να μην επηρεαστούμε".

Για το πόσο δύσκολο είναι ν αλλάζει το πλάνο μέσα στο ματς: "Όταν προκύπτουν νέα δεδομένα πρέπει να έχεις το θάρρος να δοκιμάσεις πράγματα και αυτό ξεκινάει από τον προπονητή ο οποίος το κάνει. Εμείς τον έχουμε ανταμείψει γι’ αυτό. Προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Όλα τα παιδιά είναι έτοιμα να δώσουν την ψυχή τους".

Παπανικολάου στον Sport24 Radio 103.3

The post Σφαιρόπουλος στον Sport24 Radio: «Έχουμε πολλές δυνατότητες» appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα