Σφαιρόπουλος: «Η στεναχώρια να γίνει θυμός»

Δίχως να έχει πολύ χρόνο για ξεκούραση ή ανάλυση για τη συντριβή στη Βιτόρια, ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για το εντός έδρας παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (16/1, 21:00). Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την ομάδα του Νέβεν Σπάχια με σκοπό να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα, αλλά και να ξαναφτιάξουν την ψυχολογία τους. Η «διαβολοβδομάδα» της EuroLeague δεν επιτρέπει πολλές σκέψεις και συναισθηματισμούς, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να επισημαίνει

πως η ταχύτητα με την οποία έρχονται οι αγώνες μπορεί να αποδειχθεί… φάρμακο για την ομάδα του. Αρκεί να μετατραπεί η στεναχώρια για το -32 από την Μπασκόνια σε θυμό!

Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" εξήγησε αρχικά στην καθιερωμένη Media Day πριν από αγώνες της EuroLeague πως "έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι, με μία πολύ επικίνδυνη ομάδα, που παίζει πολύ καλά επιθετικά. Έχει ταχύτητα, transition, πολλούς ταλαντούχους παίκτες. Ζητούμενο για εμάς είναι η επιστροφή στις νίκες, είναι σημαντικό ο αντίπαλος, αλλά πάνω απ’ όλα να ανακάμψουμε εμείς οι ίδιοι μετά από μια πολύ κακή εμφάνιση στην Μπασκόνια. Αυτό είναι το πρώτο για εμάς, αυτό θέλουμε όλοι. Πρέπει να μπούμε πολύ δυνατά στην άμυνα, να σταματήσουμε το εύκολο καλάθι της Μακάμπι και να τρέξουμε το γήπεδο. Στο σετ παιχνίδι θα πρέπει να έχουμε υπομονή και να βρούμε σωστές επιλογές. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, γιατί κάθε παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Με τον κόσμο στο πλευρό μας θα έχουμε έναν ακόμη υπολογίσιμο παράγοντα υπέρ μας, για να πάρουμε τη νίκη".

Σε ερώτηση για το αν αυτές οι μέρες ήταν οι δυσκολότερες στην ψυχολογική διαχείριση από την στιγμή που κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού, απάντησε πως "όχι. Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά όχι η δυσκολότερη. Ήταν μια δύσκολη βραδιά, ένα αποτέλεσμα που δεν τιμά κανέναν. Υπήρχαν πιο δύσκολες τα προηγούμενα χρόνια, όπως πχ ο αποκλεισμός στο Top 16 πριν από δύο χρόνια. Σίγουρα δεν είμαστε καλά με ό,τι έγινε, είμαστε στεναχωρημένοι. Αυτή η στεναχώρια πρέπει να γίνει πείσμα, θυμός και να αντιδράσουμε. Αυτό θέλουμε".

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός σουτάρει με χαμηλά ποσοστά στα τελευταία παιχνίδια και αν αυτό επηρεάζει την αμυντική απόδοση της ομάδας του, εξήγησε: "Με την Μπασκόνια βγάλαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Το ότι είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ, τα οποία δεν βάλαμε, έριξαν την ψυχολογία μας. Αυτό έφερε χειρότερη συμπεριφορά στην άμυνα και… κατηφόρα. Πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε στο σουτ. Πιστεύω στην ικανότητα των παικτών μας, τους λέω διαρκώς ότι πρέπει να σουτάρουν όταν είναι ελεύθεροι. Είναι πνευματικό θέμα να συνεχίζεις να σουτάρεις, όταν δεν βάζεις πχ κάποιο ελεύθερο σουτ", για να καταλήξει αναφερόμενος στα συνεχόμενα παιχνίδια στην EuroLeague:

"Από τη μία είναι δύσκολο να προετοιμαστείς σε επίπεδο ενέργειας και πνευματικά, από την άλλη το πρόγραμμα αυτό σε ωθεί να ξεχνάς το προηγούμενο παιχνίδι και να κοιτάξεις το επόμενο. Είναι μια καλή ευκαιρία να αντιδράσουμε άμεσα".

The post Σφαιρόπουλος: «Η στεναχώρια να γίνει θυμός» appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα