Ο καλός «στρατιώτης» Μάντζαρης

Ο Ολυμπιακός στην 16η «στροφή» της EuroLeague επιβλήθηκε της Αρμάνι Μιλάνο, «έπιασε» και πάλι την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην 1η θέση της κατάταξης και ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν ένας εκ των διακριθέντων των Πειραιωτών παρά το γεγονός πως προερχόταν από τραυματισμό.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης στη μεγαλύτερη διάρκειά της και παρότι η Μιλάνο

εκμεταλλεύτηκε ένα κενό τους διάστημα στα τελευταία λεπτά, έφτασαν άνετα στη νίκη και ξεπέρασαν για ακόμη μία φορά τις αντιξοότητες που τους παρουσιάστηκαν. Ο Στρέλνιεκς ένιωσε ένα "σφίξιμο" στον δικέφαλο κι έπαιξε μόλις για 6:53, ο Χόλις Τόμπσον αγωνίστηκε με πυρετό και οι Μπράιαν Ρόμπερτς, Κιμ Τιλί, Δημήτρης Αγραβάνης και Νίκος Αρσενόπουλος δεν ήταν και πάλι στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος, όμως, είδε τους Γιώργο Πρίντεζη, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Βαγγέλη Μάντζαρη να επιστρέφουν στις επάλξεις.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μάλιστα ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του, καθώς σε 27:26 συμμετοχής, σημείωσε 8 πόντους (0/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/4 βολές), πήρε 5 ριμπάουντ, έδωσε 6 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα, δεν υπέπεσε σε κάποιο λάθος και συγκέντρωσε 16 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της EuroLeague. Αυτή μάλιστα ήταν η καλύτερη εμφάνιση την φετινή σεζόν του Ελληνα γκαρντ, ο οποίος είναι από τους παίκτες των Πειραιωτών που έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά.

"Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δίνουμε το κάτι παραπάνω για να καλύπτουμε το κενό εκείνου που λείπει", είπε μεταξύ άλλων μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Μιλάνο ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος στο πρώτο μισό της σεζόν 2017-18 κουβάλησε αρκετό βάρος στην πλάτη του, αλλά σαν παλιοσειρά έδειξε για ακόμη μία φορά αυταπάρνηση.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό και τη συμμετοχή του στο Eurobasket κλήθηκε να αναλάβει περισσότερες ευθύνες από όσες του αναλογούσαν, καθώς ο αρχηγός του, Βασίλης Σπανούλης έμεινε στα "πιτς" για δύο μήνες. Ο Μάντζαρης, ο οποίος πλέον διανύει την 7η σεζόν στον Πειραιά, επιβαρύνθηκε από τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε η ομάδα του, όπως συνέβη και με τους συμπαίκτες του, ενώ στα μέσα Οκτώβρη είδε κι αυτός την ατυχία του να του χτυπάει την πόρτα.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Κύμη για την 2η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League λαβώθηκε, αλλά το οστικό οίδημα σησαμοειδών αριστερού άκρου ποδός δεν τον έβγαλε εκτός… μάχης. Ο καλός "στρατιώτης" των Πειραιωτών έσφιξε τα δόντια και ως τις 26 Νοεμβρίου, όταν και αποφασίστηκε πως πρέπει να μείνει εκτός για να αποθεραπευτεί πλήρως, ενίσχυε τις προσπάθειες της ομάδας του κάνοντας ενέσεις για να είναι στη διάθεση του προπονητή του, ο οποίος συνηθίζει να τον χαρακτηρίζει – και όχι αδίκως – παλικάρι.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε πάρει απουσία μόλις σε ένα παιχνίδι της ομάδας του στην EuroLeague – αυτό με την Βαλένθια στην Ισπανία – αλλά ένα διάστρεμμα του στέρησε την ευκαιρία ενισχύσει τις προσπάθειες του Ολυμπιακού απέναντι στην Ζάλγκιρις στο Κάουνας και να αποχαιρετήσει το 2017 υγιής.

Ο "Μάντζα", όμως, απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο επέστρεψε στην δράση και πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του για την τρέχουσα σεζόν προσφέροντας και σε τομείς που δεν αποτυπώνονται στην στατιστική. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης σαν καλός στρατιώτης που είναι, όπως έχει επανειλημμένα αποδείξει, έκανε το step up σε μία… μάχη γνωρίζοντας βέβαια πολύ καλά πως ο "πόλεμος" για την ομάδα του συνεχίζεται.

The post Ο καλός «στρατιώτης» Μάντζαρης appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα