Μικρότερη η ποινή για τους παίκτες του Παναθηναϊκού

Η απόφαση των παικτών του Παναθηναϊκού να τεθούν στη διάθεση της Εθνικής στο παιχνίδι της Δευτέρας με το Ισραήλ, δεν ενισχύει απλά την ομάδα στο δεύτερο ματς στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Αλλάζει και τα δεδομένα ως προς την ποινή με την οποία κινδυνεύουν οι Νικ Καλάθης, Θανάσης Αντετοκούνμπο και Ίαν Βουγιούκας για την απουσία τους απ’το παιχνίδι κόντρα στη Μ. Βρετανία.

ΘΑ ΛΕΙΨΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΚΙ ΟΧΙ ΔΥΟ

Οι τρεις παίκτες των πρασίνων, λοιπόν, θα απουσιάσουν

μόνο την Παρασκευή (24/11) από την αναμέτρηση με την Μεγάλη Βρετανία στο Λέστερ, συνεπώς ο κίνδυνος τιμωρίας τους στην Stoiximan.gr Basket League περιορίζεται στην μία αγωνιστική. Σε αντίθεση με τους παίκτες του Ολυμπιακού, που με βάσει τον κανονισμό απειλούνται με ποινή δύο αγωνιστικών. Οσες και οι απουσίες από αγώνες της Εθνικής.

ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Οι πράσινοι θα παραταχθούν δίχως άγχος με όλο τους το ρόστερ στο δύσκολο ματς με τον Αρη στο Αλεξάνδρειο, οι ερυθρόλευκοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στη δική τους εκτός έδρας αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Και τα δύο παιχνίδια είναι προγραμματισμένα για τις 10 Δεκέμβρη, για την 8η αγωνιστική.

Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει αν οι παίκτες που αρνήθηκαν συμμετοχή στην Εθνική ομάδα θα τιμωρηθούν σίγουρα, το θέμα είναι περίπλοκο και είναι σαφές ότι η κατάληξή του θα φύγει από τα γραφεία της ΕΟΚ και θα καταλήξει σε δικαστικές αίθουσες, αν και εφόσον κάποιος αποφασίσει να τραβήξει στο σχοινί. Η Ομοσπονδία προφανώς δεν θα ανακοινώσει ποινές και οι ίδιες οι ομάδες τους θα επιλέξουν το δρόμο που θα ακολουθήσουν.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ

Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μπορεί να χρησιμοποιήσουν κανονικά τους παίκτες και να μην έχουν καμία συνέπεια σε όλα τα ματς, όμως θα τεθούν σε κίνδυνο αν οι αντίπαλοί τους κάνουν ένσταση… Κι αν ο Κόροιβος ή τα Τρίκαλα δεν το πράξουν στην 7η αγωνιστική για να μην κοντραριστούν με τους "αιώνιους" αντιπάλους, ουδείς γνωρίζει τι θα πράξει η ΑΕΚ στις 10 Δεκέμβρη. Αν, δηλαδή, ο Ολυμπιακός κατέβει κανονικά στο ΟΑΚΑ με Πρίντεζη, Παπανικολάου, Παπαπέτρου και Μάντζαρη, δεν αποκλείεται να καταθέσει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή. Και τότε να επιληφθεί ο αθλητικός δικαστής και ο ΕΣΑΚΕ ή ακόμα και το ΑΣΕΑΔ.

Θυμίζουμε και εδώ την περίπτωση της Εβίνας Μάλτση πριν από ένα χρόνο. Στις 27 Νοέμβρη είχε γίνει το ματς ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός και η διεθνής γκαρντ έπαιξε κανονικά. Ο Παναθηναϊκός έκανε ένσταση επειδή δεν είχε αγωνιστεί στο προηγούμενο παιχνίδι της Εθνικής και η ΕΟΚ δεν τιμώρησε τον Ολυμπιακό, που κράτησε τη νίκη. Όμως οι πράσινοι έκανε προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ και κέρδισαν τον μηδενισμό του Ολυμπιακού, δίχως όμως να πάρουν και τη νίκη στο παιχνίδι.

The post Μικρότερη η ποινή για τους παίκτες του Παναθηναϊκού appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα