Μέχρι να βρει χημεία όλοι είναι… Μπάρτσα!

Η "λευκή" ισοπαλία του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα στο "Γ. Καραϊσκάκης" αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για μία ομάδα που ακόμη ψάχνει χημεία και αγωνιστική ταυτότητα, απέναντι σε μία ομάδα κομπιούτερ. Βγαλμένη λες από το playstation, όπως εύστοχα είχε επισημάνει έπειτα από το ματς του "Καμπ Νόου" ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Για όσους το έχουν ξεχάσει ή δεν το βάζουν στην εξίσωση, ο Ολυμπιακός

έχει 30 ποδοσφαιριστές, αλλά όχι μια "βασική" ενδεκάδα. Έχει πολλά "όπλα", αρκετά αναξιοποίητα ακόμη κι έναν κόουτς, ο οποίος ψάχνει να ταιριάξει σωστά τα "κομμάτια" του παζλ. Δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι στα δύο από τα τρία τελευταία παιχνίδια των "ερυθρολεύκων", τα καλά αποτελέσματα ήρθαν όταν η ομάδα πήρε από τον κάθε παίκτη τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια…

ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ…

Το μέταλλο υπάρχει ακόμη στην καρδιά του πρωταθλητή. Αυτό νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο. Φροντίζει και ο κόσμος να το υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία. Δεν περιορίζω την προσέγγιση στην εξέδρα, μόνο λόγω του υπέροχου πανό που κάλυψε όλο το "Γ. Καραϊσκάκης", αλλά στη γενικότερη στήριξη και φλόγα που μετέδωσε στην ομάδα και κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά και κόντρα στα "αστέρια" του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αντίθετα, στο παιχνίδι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας που οι Πειραιώτες δεν πάλεψαν στο ίδιο επίπεδο κι επέτρεψαν στον αντίπαλό τους να πάρει την κατάσταση στα χέρια του στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ούτε η εμφάνιση ούτε το αποτέλεσμα ήταν τα επιθυμητά, παρά τη βελτίωση της εικόνα στα τελευταία 15 λεπτά και τις χαμένες ευκαιρίες.

ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ…

Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία με το 0-0 της Τρίτης, αλλά η ουσία είναι αλλού. Αυτή η σπουδαία εμφάνιση και ο ένας πόντος ακόμη κι αν ήταν χρυσός και συζητήθηκε σε όλη την Ευρώπη, προσθέτει… βενζίνη στον ψυχολογικό τομέα. Δεν πρόκειται να ξαναδούμε αυτή την ομάδα να παίζει με προωθημένο τον Οφόε ή τον Φορτούνη όπως συνέβη στις δύο συναντήσεις με τη "Μπάρτσα", ούτε με τόσο αμυντικό προσανατολισμό. Στα ματς του πρωταθλήματος, σχεδόν όλοι οι αντίπαλοι βλέπουν ως "Μπάρτσα" τους "ερυθρόλευκους" και προσπαθούν να υπερβάλουν εαυτούς. Να καλύψουν με αυτό τον τρόπο το έλλειμμα ποιότητας. Ακριβώς ό,τι έκαναν και οι παίκτες του Λεμονή απέναντι σε μία από τις πληρέστερες ομάδες του πλανήτη και στον κορυφαίο παίκτη του κόσμου…

Που θέλω να καταλήξω; Ανεξάρτητα από το πώς και με ποιους θα προσεγγίσει η τεχνική ηγεσία τα επόμενα παιχνίδια, αρχής γενομένης από αυτό της Κυριακής με τον Πλατανιά, το πρώτο και σημαντικότερο που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός είναι να τα αντιμετωπίσει λες και είναι με τη Μπαρτσελόνα! Με τέτοια διάθεση, τέτοιο πάθος, τέτοιο κίνητρο, τέτοια συγκέντρωση στο σχέδιο. Αυτό είναι μονόδρομος, μέχρι –μέσα από την καθημερινή δουλειά- η ομάδα να βρει την κατάλληλη φόρμουλα δράσης, να βρεθούν καλύτερα οι παίκτες στο γήπεδο, να αυτοματοποιήσουν κινήσεις στην επίθεση, να βελτιώσουν κι άλλο την εικόνα τους στην ανασταλτική συμπεριφορά.

ΤΟ -ΚΑΤΑ ΛΕΜΟΝΗ- "ΕΓΚΛΗΜΑ"

Αυτό είπε, επί της ουσίας, και ο Τάκης Λεμονής στην –πολύ ενδιαφέρουσα- συνέντευξη Τύπου ύστερα από το προχθεσινό 0-0. Όπως παραδέχθηκε, μάλιστα, την ίδια κεντρική ιδέα είχε μεταφέρει και νωρίτερα εντός των αποδυτηρίων. Ό,τι προκύπτει από τα αποδυτήρια έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία απ’ όσα λέγονται μπροστά στα μικρόφωνα, όπου πολλές φορές προπονητές και παίκτες μακιγιάρουν την αλήθεια ή χρυσώνουν το χάπι.

"Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε τις φάσεις που μας αναλογούσαν όταν παίζεις απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Όσο για το τι σημαίνει το 0-0, δεν σημαίνει πολλά πράγματα. Μπαίνοντας στα αποδυτήρια είπα ότι “ωραία, ήταν σημαντική βραδιά, αλλά πάντοτε το ταμείο το κάνεις στο τέλος”. Είμαι έναν μήνα στην ομάδα, με πολλούς και συνεχόμενους αγώνες. Το στυλ που θέλω να έχουμε να είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που είδαμε. Η ομάδα να δίνει ώθηση στον κόσμο και να έρχεται να την δει. Προς Θεού δεν έχουμε κάνει τίποτα! Είμαστε σε δύσκολη θέση στο πρωτάθλημα και χρειαζόμαστε δουλειά σε πολλούς τομείς. Μην ξεγελαστούμε από το σημερινό αποτέλεσμα. Θα είναι εγκληματικό…". Μέσα σε αυτές τις λέξεις ο 57χρονος τεχνικός είπε όλη την αλήθεια…

Θα είναι πράγματι εγκληματικό για τον Ολυμπιακό να επαναπαυθεί στις δάφνες ενός πολύ σημαντικού και ιστορικού αποτελέσματος, απέναντι σε μερικούς από τους καλύτερους παίκτες σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού ο μεγάλος στόχος παραμένει το πρωτάθλημα και οι απαιτήσεις εντελώς διαφορετικές.

Για να το κάνω… πενηνταράκια, οι "ερυθρόλευκοι" δεν θα περιμένουν σε τρεις μέρες τον Πλατανιά στο μισό γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι θα περιμένουν και οι πρωταθλητές θα κληθούν να δημιουργήσουν, να διασπάσουν άμυνες, να φτιάξουν παιχνίδι και παράλληλα να μην αφήσουν ρήγματα στην άμυνά τους, μιας κι ως τώρα το έχουν πληρώσει ακριβά. Η ομάδα που κόντραρε στα ίσια, ή κάπως έτσι, τους "μπλαουγκράνα" και κράτησε ανέπαφη την εστία της, έστω κι αν οι τελικές ήταν 6-19 και η κατοχή μπάλας 34-66%, θα κληθεί από εδώ και πέρα να κάνει το αντίστροφο.

Σε τελική ανάλυση, αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Μια ομάδα πρωταθλήτρια, επιθετική, που παίζει πάντα για τη νίκη, έστω κι αν η τεχνική ηγεσία κρίνοντας ρεαλιστικά σε κάποια ματς, τιθασεύει αυτή την ορμή για να περιορίσει και τις δεδομένες αδυναμίες ή δυσλειτουργίες.

"ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ"

Σε μια πρόσφατη ομιλία του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, μετά από την ήττα στη Λεωφόρο, ο προπονητής είπε ότι "έχουμε έξι ματς πρωταθλήματος μέχρι τις γιορτές και πρέπει να τα πάρουμε όλα. Αν δεν το κάνουμε, θα έχουμε βγάλει τα μάτια μας". Προσεχείς αντίπαλοι είναι –μετά από τον Πλατανιά- για το πρωτάθλημα και τη διακοπή λόγω των μπαράζ με Κροατία, οι Λεβαδειακός (εντός), Κέρκυρα (εκτός), Απόλλων (εντός), Παναιτωλικός (εκτός), ΠΑΣ (εντός).

Σε όλα αυτά τα ματς, ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να είναι η ομάδα της… Μπαρτσελόνα, αλλά πολύ πιο επιθετικός, κυριαρχικός, με φρέσκες ιδέες, συνεργασίες, υψηλή ένταση, καλή κυκλοφορία. Μέχρι όλα αυτά τα στοιχεία φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο, θα πρέπει ομάδα και κόσμος να "δαγκώνουν" στο γήπεδο. Ο καθένας από τη θέση του για να μην παρεξηγηθώ. Αν δεν μπορείς να παίξεις όπως θες, φροντίζεις να βγάζεις στο χορτάρι περισσότερη δύναμη, ένταση, καρδιά. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή της σεζόν, ο πόντος απέναντι στη μεγάλη Μπάρτσα θα γίνει προίκα, αν δεν πιστέψει κανείς κάτι περισσότερο απ’ ό,τι πραγματικά ισχύει…

Υ.Γ.: Δεν ξέχασα να αναφερθώ στο επόμενο παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ στην Πορτογαλία για το "UCL". Απλά, δεν το βάζω καν στην κουβέντα. Άλλες είναι οι προτεραιότητες κι ας γίνει ό,τι γίνει στο "Ζοσέ Αλβαλάδε" το βράδυ της 22ας του μήνα. Αν το δούμε και… ανάποδα θα είναι κρίμα να χαθεί το 8ο πρωτάθλημα με τέτοιο υλικό, τέτοιες δυνατότητες και τέτοιους αντιπάλους, χωρίς την παραμικρή διάθεση να υποτιμήσω κανέναν…

The post Μέχρι να βρει χημεία όλοι είναι… Μπάρτσα! appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
χημεια, ολυμπιακος, playstation, παζλ, ΠΑΟΚ, βαλβερδε, εμφάνιση, σημαίνει, στυλ, ματια, κερκυρα, θες, ucl, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Καλή Χρονιά, ολυμπιακοί αγώνες, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2016, αποτελεσματα, τι σημαινει, δουλεια, εξεδρα, ηγεσια, ηττα, καθημερινη, κοντρα, μπαρτσελονα, παιχνιδια, φλογα, ωθηση, αγωνες, αμυνα, απλα, απολλων, βενζινη, βραδια, βραδυ, γεγονος, γινει, γηπεδο, διαστημα, δυναμη, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, εμφάνιση, εξι, ερνεστο βαλβερδε, ερχεται, εστια, ευρωπη, ιδεα, ιδεες, ιδια, ιδιο, θες, εικονα, ομιλια, κι αλλο, κροατια, λεβαδειακος, λογια, ματια, μπορεις, νικη, ομαδα, παντα, ορμη, ουσια, παζλ, παθος, ποντος, πορτογαλια, ρεντη, σεζον, συγκεντρωση, στυλ, σχεδιο, ταυτοτητα, τρια, υψηλη, φορμουλα, δαφνες, καρδια, λεξεις, λεμονης, μπροστα, ομαδες, παιχνιδι, σημαίνει, θελω να, υλικο, χερια
Τυχαία Θέματα