Η λύση για τα μπλακ άουτ βρίσκεται στου Ρέντη

Επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, ο Ολυμπιακός δεν ξέμεινε από… βενζίνη στα μισά του β’ ημιχρόνου μόνο στον αγώνα της Νέας Σμύρνης με αποτέλεσμα να δώσει ξανά το δικαίωμα στον Πανιώνιο να επιστρέψει σε ένα «τελειωμένο» παιχνίδι.

Μπορεί και τα τρία γκολ που δέχθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» από τον Πανιώνιο να προήλθαν από "χοντρά" ατομικά λάθη (Φιγκέιρας, Προτό, Νικολάου αντίστοιχα), αλλά ότι η ομάδα δεν έχει φρεσκάδα

στο παιχνίδι της από ένα σημείο και μετά το παραδέχθηκε το βράδυ του Σαββάτου και ο Τάκης Λεμονής.

Ο έμπειρος κόουτς και οι συνεργάτες του έχουν εντοπίσει, όπως όλοι όσοι παρακολουθούν από κοντά τον Ολυμπιακό, το έλλειμμα στο σκέλος της φυσικής κατάστασης. Ο Μπέσνικ Χάσι δεν "φόρτωσε" την ομάδα στο διάστημα της προετοιμασίας ώστε να… γεμίσουν οι μπαταρίες για όλη τη σεζόν, προκειμένου να την οδηγήσει στους ομίλους του Champions League κι έμεινε μια δύσκολη παράμετρος για να τη διαχειριστεί ο νέος κόουτς και οι συνεργάτες του.

Ο 57χρονος κόουτς προσπαθεί να μακιγιάρει το πρόβλημα, το οποίο δεν έχει παραδεχθεί ευθέως, καθώς πιστεύει ότι οι παίκτες του θα βελτιωθούν και σε αυτόν τον πολύ σημαντικό τομέα στη διάρκεια της σεζόν. Ωστόσο, είναι φως φανάρι πως αν τα πόδια "βαραίνουν" από το 60-65, είναι δύσκολο να λειτουργήσει σωστά και το μυαλό, άρα και τα λάθη στο τακτικό σκέλος είναι μάλλον αναπόφευκτα. Όπως δεν είναι τυχαία και τα μυϊκά προβλήματα που παρουσιάστηκαν από το ξεκίνησα της προετοιμασίας…

Έχω την εντύπωση, ωστόσο, ότι η λύση σε αυτό το πρόβλημα το οποίο εμφανίστηκε και στην Ξάνθη και στο ΟΑΚΑ και στη Νέα Σμύρνη, βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων του Ρέντη κι έχει να κάνει με τη διαχείριση των ποδοσφαιριστών που ανήκουν στο ρόστερ.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΧΑΦ

Από το προχθεσινό παιχνίδι απουσίασαν κατόπιν επιλογής τρία χαφ ικανά να βοηθήσουν ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε αγώνα. Αναφέρομαι στους Ζιλέ, Ζντίελαρ και Μαρτίνς. Όλοι τους έχουν πάρει συμμετοχές ως τώρα, πιθανότατα θα πάρουν κι άλλες από εδώ και στο εξής, καθώς ο κόουτς ξεκαθάρισε ότι "όλοι είναι απαραίτητοι" και το απέδειξε με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Ανσαριφάρντ. Δεν… υπήρχε για τον Χάσι ο Ιρανός διεθνής, υπήρξε για τον νυν τεχνικό της ομάδας και τον δικαίωσε με δύο γκολ.

Δεν έχω την παραμικρή αντίρρηση με την προτίμηση που έδειξε ο κόουτς στον Παναγιώτη Ταχτσίδη. Έλληνας, διεθνής, μπαρουτοκαπνισμένος στο "καμπιονάτο", ασφαλώς και θα έχει ρόλο στη διάρκεια της σεζόν, άσχετα αν η παρουσία του προχθές αντί του Οφόε που είχε παραδώσει πνεύμα, δεν βοήθησε ιδιαίτερα. Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός διαθέτει τόσους παίκτης, ιδιαίτερα στον άξονα, που μπορεί να αντιμετωπίσει και την πρόωρη κόπωση, μέχρι να υπάρξει βελτίωση και σε αυτό τον τομέα.

Το ζητούμενο είναι να μπορέσει ο Τάκης Λεμονής, ο οποίος όσο έμπειρος κι αν είναι, όσο κι αν γνωρίζει την ομάδα, χρειάζεται κι άλλο χρόνο για να τοποθετήσει σωστά τα κομμάτια του παζλ, ώστε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να βρει… ανάσες από τον πάγκο όταν οι βασικοί παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης.

Μόλις πριν από τρεις ημέρες δήλωσε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού ότι σταμάτησε την προπόνηση για να ζητήσει από τους παίκτες του να μην τρέχουν άσκοπα. Ανήκει στην κατηγορία των προπονητών που δεν θέλουν οι ποδοσφαιριστές να τρέχουν διαρκώς, αλλά να τρέχουν με μυαλό και να μην… ξοδεύουν τις δυνάμεις τους.

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού που χρειάζεται άμεση βελτίωση. Όχι για το ματς της Τετάρτης με τη Μπαρτσελόνα όπου ο Ολυμπιακός θα παίξει χωρίς άγχος απέναντι σε ένα μεγαθήριο «κι ό,τι βγει», αλλά ενόψει των πολύ σημαντικών αγώνων που έρχονται για το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στο Φάληρο και με τον Παναθηναϊκό, στο «αιώνιο» ντέρμπι την 28η Οκτωβρίου στη Λεωφόρο.

Στα θετικά της ιστορίας πέρα από την πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, είναι η επιστροφή του Φορτούνη, στον οποίο κούμπωσε το κοστούμι του 4-3-3, με έναν κόφτη και δύο εσωτερικούς χαφ με δημιουργικά χαρίσματα (ο δεύτερος είναι ο Οφόε). Επίσης, είναι σημαντικό ότι βγήκαν φάσεις και αυτοματισμοί στην -προβληματική εδώ και καιρό- επιθετική λειτουργία, με πιο χαρακτηριστικό το γκολ του Ανσαριφάρντ, άσχετα αν προς το τέλος ο Ολυμπιακός δέχθηκε ένα γκολ-καρμπόν από τον Ντουρμισάι.

Για την αμυντική τετράδα και την αμυντική λειτουργία γενικότερα, θα βγουν ασφαλή συμπεράσματα όταν επιστρέψει ο Ένγκελς που εξέτισε την ποινή των δύο αγωνιστικών και μπουν για τα καλά στην εξίσωση οι Μποτία, Βούκοβιτς που προέρχονται από μεγάλα διαστήματα απουσίας λόγω τραυματισμών. Πλέον είναι στην τελική ευθεία της επιστροφής και οι επιλογές, αν μη τι άλλο, θα είναι περισσότερες. Ο Σισέ, πάντως, παρότι άγουρος ακόμη από πλευράς τεχνικής, αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι, με τα προσόντα που διαθέτει, θα έχει αλματώδη εξέλιξη και "μπράβο" στον κόουτς που του έδωσε την ευκαιρία…

The post Η λύση για τα μπλακ άουτ βρίσκεται στου Ρέντη appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα