Φετφατζίδης: «Δεν με έψαξε ο Σκίμπε»

Καλεσμένος στην ΕΡΑσπορ ήταν ο Γιάννης Φετφατζίδης, που αγωνίζεται στην Αλ Αχλί και το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας μεσοεπιθετικός:

Για την καριέρα του στο εξωτερικό:

Ναι, κακά τα ψέματα, το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου να πάω στο εξωτερικό, αλλά δεν περίμενα ποτέ ότι θα είμαι στη Σαουδική Αραβία. Φυσικά εγώ και η οικογένεια μου φύγαμε στο εξωτερικό για καλύτερες ευκαιρίες και κάποιες από αυτές με δικαίωσαν κιόλας.

Για

τον Ολυμπιακό:

Δεν απόλαυσα πολύ τον Ολυμπιακό. Νομίζω όμως ότι έπρεπε να γίνει τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά σίγουρα δεν το ευχαριστήθηκα όσο θα έπρεπε.

Για τις ευκαιρίες που δεν πήρε με την Εθνική:

Ναι δεν πήρα τις κατάλληλες ευκαιρίες, ήθελα και το χρόνο μου για να σταθώ σε υψηλό επίπεδο, αλλά από κει και πέρα δεν νομίζω να υπήρχε κάποιο πρόβλημα να κληθώ στην Εθνική Παίδων ή στην Εθνική Νέων. Όταν είσαι 14 ή 15 χρόνων για παράδειγμα και δεν σε καλέσουν μία, δύο φορές δεν τρέχει τίποτα, αλλά μία, δύο φορές θα μπορούσες να αγωνιστείς και συ.

Για την κατάσταση που υπήρχε όταν αγωνίστηκε σε νεαρή ηλικία στον Ολυμπιακό:

Ασφαλώς δεν ήταν εύκολα τα πράγματα, γιατί αγωνιζόμουν σε μία ομάδα που δεν είχαν βγει και πολλά παιδιά από τις ακαδημίες για να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα, οπότε δεν ήταν εύκολο και για μένα. Υπήρχαν παιδιά με ταλέντο, αλλά έψαχναν από δω και από κει για να βρουν μια ομάδα να αγωνιστούν, ωστόσο εγώ δεν σταμάτησα να πιστεύω ότι μπορώ να αγωνιστώ.

Για την απόφασή του να αγωνιστεί στο ιταλικό ποδόσφαιρο:

Ήταν η στιγμή εκείνη που ήθελα να αποχωρήσω από τον Ολυμπιακό και να πάω σε ένα πρωτάθλημα σαν το ιταλικό. Οπότε δεν το σκέφτηκα και πολύ για να πάω στην Τζένοα. Έπειτα για τέσσερις μήνες ήμουν δανεικός στην Κίεβο Βερόνα και είχα την καλή τύχη να βρίσκομαι μαζί με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και τον Βαγγέλη Μόρα. Από το ιταλικό ποδόσφαιρο έμαθα περισσότερα από ότι στην Ελλάδα. Έμαθα δηλαδή την τακτική, την αμυντική δουλειά κυρίως που φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Επίσης όταν μένεις μακριά από την οικογένειά σου σκληραγωγείσαι. Αυτά έμαθα κυρίως.

Για το ποδόσφαιρο στη Σαουδική Αραβία και για την Αλ Αχλί:

Ο ιδιοκτήτης της Αλ Αχλί είναι ο γιος του πρώην βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας. Αυτοί οι άνθρωπο έχουν τρέλα με το ποδόσφαιρο, ίσως βέβαια είναι και το μοναδικό ενδιαφέρον που έχουν. Αισθάνομαι πολύ καλά που αγωνίζομαι σε αυτήν την ομάδα, τα στατιστικά μου είναι μεγαλύτερα από κάθε άλλη φορά και χαίρομαι που είμαι δύο χρόνια εκεί.

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

Δυστυχώς οι παίκτες δεν είναι οι πρωταγωνιστές και με αυτά που είδαμε στον τελικό κυπέλλου είναι ακόμα μία απόδειξη ότι τα πράγματα παραμένουν ίδια. Ελπίζω κάποτε να δούμε μια αλλαγή.

Για την Εθνική:

Τον τελευταίο χρόνο δεν παίζω στην Εθνική. Δεν με έψαξε ο Σκίμπε.

Για τον αγώνα της Παρασκευής με τη Βοσνία:

Είναι ένας δύσκολος αγώνας, όχι τόσο σαν του Βελγίου που πήραμε την ισοπαλία και θα μπορούσαμε να πάρουμε και την νίκη εφόσον προηγηθήκαμε. Για μένα θεωρώ ότι το Βέλγιο είναι πιο ποιοτική ομάδα, αλλά παίζουμε σε μια δύσκολη έδρα. Πιστεύω όμως ότι αν τα παιδιά παρουσιαστούν συγκεντρωμένα και πάρουμε την ισοπαλία θα θεωρηθούμε φαβορί για τη δεύτερη θέση.

Για το επόμενο βήμα στην καριέρα του:

Αρχικά να πω ότι ανανέωσα για άλλα δύο χρόνια με την Αλ Αχλί, αλλά ποτέ φυσικά δεν ξέρεις το μέλλον σου. Στο μυαλό μου μέσα υπάρχει η περίπτωση να επιστρέψω στην Ευρώπη κυρίως, αν όχι το βλέπουμε. Πάντως έχουμε μπροστά μας λίγο χρόνο να το σκεφτούμε.

Photo credits: EUROKINISSI

The post Φετφατζίδης: «Δεν με έψαξε ο Σκίμπε» appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα