Χάσι: «Όλα κρίθηκαν όταν έγινε το 1-2»

Ο Μπέσνικ Χάσι στάθηκε στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ, με το οποίο οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2 ως τη στιγμή που έκρινε τον αγώνα και προϊδέαζε για την ανατροπή που θα ακολουθούσε. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού υποστήριξε ότι υπήρχαν προβλήματα στην άμυνα λόγω απουσιών και ότι δεν περιμένει σταθερότητα μέχρι την επιστροφή Βούκοβιτς – Μποτία.

Υπογράμμισε ότι αντικατέστησε

τον Ρομαό διότι θα δεχόταν δεύτερη κίτρινη κάρτα και τον Καρσελά επειδή είχε "αδειάσει" από δυνάμεις, ενώ σε ερώτηση για το εάν φοβάται για το μέλλον του, υποστήριξε πως κοιτάει μόνο την ομάδα.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΧΑΣΙ

Δεν μπαίνει καλά στο πρώτο τέταρτο η ομάδα σας, προηγείται μετά, φαίνεται να ελέγχει το παιχνίδι και στη συνέχεια η ΑΕΚ το γυρίζει το ματς. Γιατί συνέβη αυτό κατά τη γνώμη σας;

"Η αλήθεια είναι πώς δεν ξεκινήσαμε καλά, γιατί περιμέναμε ότι θα ήταν δύσκολη η έναρξη. Η ΑΕΚ θα πίεζε, θα χρησιμοποιούσε τα πάντα για να πιέσει -όπως την ατμόσφαιρα- και πιστεύαμε ότι η αρχή θα ήταν δύσκολη. Ωστόσο, δεν είχε πολλές ευκαιρίες, είχε μία και άλλη, μία που κατέληξε στον Καπίνο. Εμείς σκοράραμε, στο 2ο μέρος συνεχίσαμε έχοντας τον έλεγχο και φαινόταν ότι είχαμε τον έλεγχο. Το σημείο – κλειδί στον αγώνα ήταν το 61′, όταν μπήκε το γκολ της ΑΕΚ, γιατί εκεί δώσαμε πίστη στους παίκτες της ΑΕΚ. Μέχρι εκείνο το σημείο, δεν το πίστευαν οι αντίπαλοί μας, αλλά τους δώσαμε ελπίδα. Φαίνεται ότι δεν είχαν τον τρόπο να μπουν στο παιχνίδι και εκεί άρχισαν να το πιστεύουν. Θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε πολύ, αλλά εκεί ήταν που χάσαμε τον έλεγχο".

Το 0-2 να γίνεται 3-2 σε ένα τέτοιου είδους ματς δεν είναι σύνηθες. Πιο ψύχραιμα, διαπιστώνετε δικά σας λάθη πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, που μπορεί να έπαιξαν ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα;

"Πράγματι, όταν μία ομάδα κερδίζει 2-0 και έχει τόσα λεπτά μπροστά της, αυτό που απομένει είναι να κρατήσει το αποτέλεσμα. Έπρεπε να κάνουμε αλλαγές, γιατί έπρεπε να φύγει ο Ρομαό που θα έπαιρνε κόκκινη, έτσι όπως πήγαινε το ματς. Τον προκαλούσαν οι παίκτες της ΑΕΚ και ήταν σίγουρο ότι θα έφευγε. Αποφασίσαμε να βάλουμε και τον Σεμπά, που μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα στο να κρατήσει το αποτέλεσμα. Ο Καρσελά έπρεπε να βγει, γιατί ήταν τελειωμένος από πλευράς φυσικής κατάστασης. Βάλαμε τον Πάρντο στο παιχνίδι, όμως, όπως είπαμε και πριν, τα πάντα κρίθηκαν τη στιγμή που έγινε το 1-2".

Αποφασίσατε να βάλετε αντί του Ρομαό σε θέση στόπερ τον Ταχτσίδη. Επιλέξατε να βάλετε τον Ταχτσίδη και όχι τον Νικολάου που ήταν στη 18άδα. Από τη στιγμή που υπάρχει στόπερ, για ποιον λόγο παίρνετε παίκτες στην αποστολή και δεν τους εμπιστεύεστε;

"Δεν ήταν ο αρχικός σκοπός να μπει στόπερ ο Ταχτσίδης. Όμως, από τη στιγμή που έπρεπε να γίνει αυτή η εσωτερική αλλαγή, έγινε γιατί ήταν πιο έμπειρος από τον Νικολάου. Η ΑΕΚ έπαιζε με δύο επιθετικούς και έπρεπε να προστατευτούμε. Βάλαμε τον Ζντιέλαρ μπροστά του. Επιλέξαμε να βάλουμε έναν πιο έμπειρο παίκτη και γι’ αυτό έπαιξε ο Ταχτσίδης".

Υπάρχουν πολλά σερί ματς με κακή εικόνα. Απάντηση για το τι πάει στραβά στην ομάδα σας έχετε βρει;

"Δεν έχουμε αποκτήσει τη σταθερότητα στην άμυνα που χρειαζόμαστε. Έχουμε προβλήματα στο σημείο της άμυνας. Δεν είναι ότι η ΑΕΚ δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, όχι όμως καλές ευκαιρίες. Μέχρι να γυρίσει ο Βούκοβιτς και ο Μποτία, η ομάδα δεν θα βρει την σταθερότητα στην άμυνα".

Σταθήκατε πολύ στο 1-2. Δηλαδή σε τέτοια κρίσιμα ματς, θα χαλάει η ψυχολογία του και θα καταρρέει; Στο τελευταίο μισάωρο φάνηκε όλη η ομάδα κουρασμένη. Έχει η ομάδα σας προβλήματα στη φυσική κατάσταση;

"Δεν συμφωνώ μαζί σας, ως προς τη φυσική κατάσταση. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα εκεί. Πραγματικά, η ψυχολογία μας άλλαξε όταν δεχτήκαμε γκολ. Θέλαμε να κρατήσουμε το 0-2, πασχίσαμε, αλλά δεν το καταφέραμε. Ήταν δύσκολο να έχουμε τον έλεγχο, δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε την μπάλα και οι παίκτες απογοητεύτηκαν".

Εκτός από ένα δύσκολο βράδυ για τον Ολυμπιακό, διαισθάνεστε ότι η βραδιά θα είναι δύσκολη και για εσάς, σε ό,τι έχει να κάνει με το μέλλον σας στον κόκκινο πάγκο;

"Δεν σκέφτομαι το δικό μου μέλλον, αλλά το μέλλον της ομάδας. Χάσαμε ένα σημαντικό ματς που το είχαμε υπό έλεγχο. Αυτό με απασχολεί και όχι το προσωπικό μου μέλλον".

Photo credits: Eurokinissi

The post Χάσι: «Όλα κρίθηκαν όταν έγινε το 1-2» appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα