Υπόθεση με τα «μαντζούνια» για τον καρκίνο: Παραδόθηκε ο «εγκέφαλος» της σπείρας

Μία απροσδόκητη συνάντηση είχαν στη ΓΑΔΑ ο «εγκέφαλος» της σπείρας που πουλούσε «μαντζούνια» για τη θεραπεία του καρκίνου και ο 55χρονος εκπαιδευτικός που έπεσε θύμα της απάνθρωπης απάτης.

Ο 63χρονος που περιγράφεται ως ο «δημιουργός» της σπείρας καταζητούνταν από την ΕΛ.ΑΣ. μέχρι που αποφάσισε προχθές το πρωί να παραδοθεί μόνος του στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής.

Από σύμπτωση, ωστόσο, την ώρα εκείνη στο γραφείο του διοικητή του αρμόδιου Τμήματος της ΓΑΔΑ
βρισκόταν ο εκπαιδευτικός, ο οποίος είχε πληρώσει 95.000 ευρώ για να αγοράσει φάρμακο για τη σοβαρή ασθένειά του και αντ’ αυτού του έφεραν «ασπιρίνες».

Πληροφορίες του «ΕΤ» αναφέρουν ότι ο «εγκέφαλος» της απάτης ζήτησε συγνώμη από το θύμα του, το οποίο βρισκόταν στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας για να ευχηθεί σε αξιωματικό που είχε την ονομαστική του εορτή. Ο 55χρονος, ωστόσο, δεν δέχθηκε τη συγνώμη και ζήτησε ευγενικά από τους αστυνομικούς να τον πάρουν από μπροστά του για να μη χάσει τη ψυχραιμία του και παραφερθεί.

Σε βάρος του 63χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης με βάση το οποίο συνελήφθη αμέσως μετά την παράδοσή του και οδηγήθηκε στον Ανακριτή. Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, το «κόλπο» του ήταν να διαφημίζει με τη βοήθεια συνεργών του ότι έχει διασυνδέσεις με επιστήμονες –γενετιστές- από τη Ρωσία που έχουν ανακαλύψει το χάπι που θεραπεύει τον καρκίνο, το οποίο υποτίθεται ότι είχε στην κατοχή του και το πουλούσε.

Πέντε από τους συνεργούς του, οι οποίοι είχαν αναλάβει να βρίσκουν υποψήφιους πελάτες, είχαν συλληφθεί πριν από δέκα ημέρες. Πρόκειται για έναν 44χρονο έμπορο ποδηλάτων, μία 50χρονη σερβιτόρα, έναν 49χρονο αγρότη από τα Γρεβενά και έναν 65χρονο ασφαλιστή από τη Λάρισα. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι τουλάχιστον 20 καρκινοπαθείς πίστεψαν τους απατεώνες και τους έδωσαν χρήματα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος τους για απάτη από κοινού, απλή συνέργεια, παράνομη οπλοκατοχή, οδηγήθηκαν στον Ανακριτή Αθηνών, ο οποίος τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους.
Keywords
Τυχαία Θέματα