Υποψήφιος για τη θέση του Διευθυντή των Εθνικών Ιδρυμάτων Υγείας των ΗΠΑ ο Ιωάννης Ιωαννίδης;

Είναι ο νεοκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κοντά στο να διαλέξει τον (επόμενο) επικεφαλής των Εθνικών Ιδρυμάτων Υγείας (NIH); Με αυτό το ερώτημα ξεκινά το άρθρο της η ιστοσελίδα του έγκριτου περιοδικού Nature, με τίτλο «Αναπάντεχους διαγωνιζόμενους υποψήφιους επιλέγει ο Τραμπ για τη θέση του επικεφαλής των Εθνικών Ιδρυμάτων Υγείας», αποκαλύπτοντας πως ανάμεσα στους υποψήφιους βρίσκεται κι ένας Έλληνας, ο Καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας,
Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής Πανεπιστημίου Στάνφορντ, Ιωάννης Ιωαννίδης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι είναι οι Patrick Soon-Shiong (χειρουργός, καθηγητής, ερευνητής και επιχειρηματίας), Francis Collins (επικεφαλής των Εθνικών Ιδρυμάτων Υγείας από τον Αύγουστο του 2009) και Andy Harris (Ιατρός που πέρασε και από το Johns Hopkins Hospital και Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων για το Maryland), οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Τραμπ στις 10 και 11 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει το Nature, παρότι ο ίδιος ο Ιωαννίδης λέει πως δεν τον έχει προσεγγίσει το περιβάλλον του Τραμπ, πηγές κοντά στο περιβάλλον αυτό λένε πως το όνομα του έχει συζητηθεί για τη θέση των Εθνικών Ιδρυμάτων Υγείας. «Εάν μου τηλεφωνούσαν θα ήθελα να μου διασφαλίσουν πως δεν θα μου ζητούσαν να προωθήσω οποιεσδήποτε αντι-επιστημονικές ιδεες, όπως η σύνδεση των εμβολίων με τον αυτισμό».

Ο Collins, που είναι στη θέση αυτή από το 2009, δήλωσε πως επιθυμεί να συνεχίσει και πρόσφατα του ζητήθηκε να παραμείνει στη θέση του προσωρινά. Όμως κανείς διευθυντής του NIH δεν έχει παραμείνει πάνω από 8 χρόνια από την δεκαετία του 1960. Ο διευθυντής του ΝΙΗ ανέκαθεν παραδοσιακά είναι κάποιος κορυφαίος επιστήμονας. Πριν από τον Collins, διεθυντής διετέλεσε ο Elias Zerhouni (πρύτανης έρευνας του Johns Hopkins) και αμέσως πιο πριν ο νομπελίστας Harold Varmus.

Δείτε το δημοσίευμα στο Nature.com

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα