Ξεκίνησε η μάχη για τις εκλογές των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ.

Σε τροχιά εκλογών μπαίνουν οι αστυνομικοί, οι οποίοι θα κληθούν στο τέλος του Σεπτεμβρίου να εκλέξουν τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους.

Πρόκειται για τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. Δύο είναι τα πρόσωπα που αναμένεται να «πρωταγωνιστήσουν» στην εκλογική μάχη, τα οποία ηγούνται δύο διαφορετικών συνδικαλιστικών κινήσεων.

Το ένα είναι ο νυν πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόρης Γερακαράκος και το άλλο ο Γιώργος Καλλιακμάνης, νυν πρόεδρος της Ένωσης
Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής. Ο κ. Καλλιακμάνης παρουσίασε την Πέμπτη την κίνηση στην οποία ηγείται και η οποία ονομάζεται Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α. (Μάχιμη Προοδευτική Ομοσπονδιακή Συμμαχία Των Αστυνομικών). Στόχος του είναι να καταγράψει μία δυναμική παρουσία το τριήμερο 26-28 Σεπτεμβρίου. «Είναι μία νέα κίνηση στο συνδικαλιστικό κίνημα που δεν δέχεται αποκλεισμούς, και θα πορευθεί με ήθος και αξιοπρέπεια», τόνισε μεταξύ των άλλων ο κ. Καλλιακμάνης. «Για να πάμε μπροστά, ο συνδικαλισμός των “επιτροπών” θα πρέπει να τελειώσει», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ν/Α Αττικής. Στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι «τα τελευταία χρόνια οι ένστολοι έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ήττες από ιδρύσεως του συνδικαλιστικού κινήματος της Αστυνομίας όσον αφορά στο μισθολογικό», ενώ έκανε λόγο για «αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς ενημέρωση στα αρμόδια όργανα».

Στην ιδρυτική της διακήρυξη, η Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α. αναφέρεται ότι σκοπός της είναι «η διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων αστυνομικών, η προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους, καθώς και η διαμόρφωση ενός νέου, καινοτόμου και ρεαλιστικού κλίματος στις τάξεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων». Στο ίδιο κείμενο τα μέλη της παράταξης σημειώνουν ότι «δεν αποτελεί και δεν πρέπει να αποτελεί μέλημά μας το ανέβασμα ή το κατέβασμα κυβερνήσεων, παρά μόνο η βελτίωση των συνθηκών εργασίας του Έλληνα αστυνομικού. Αυτό είναι δυνατό να επιτευχθεί μόνο μέσω της διαμόρφωσης ενός νέου διεκδικητικού πλαισίου, στηριζόμενο στα επιχειρήματα, τις προτάσεις, το διάλογο και φυσικά το σκληρό αγώνα, όπου και όταν χρειαστεί».
Keywords
Τυχαία Θέματα