Βραβεία BAFTA 2016: Θα κερδίσει, άραγε, ο Λάνθιμος το βραβείο Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας;

Τα Βραβεία Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που απονέμονται κάθε χρόνο από το σύλλογο British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) αποτελούν μαζί με τις Χρυσές Σφαίρες τον προάγγελο των βραβείων Όσκαρ.

Μπορεί ο Γιώργος Λάνθιμος να μην είναι υποψήφιος για ένα χρυσό αγαλματίδιο φέτος, αλλά αυτό δεν σημαίνει
ότι δεν έχει σοβαρές πιθανότητες για να λάβει το βραβείο Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, όπου είναι υποψήφιος για την ταινία «Αστακός».

Τις υπόλοιπες υποψηφιότητες στην συγκεκριμένη κατηγορία συμπληρώνουν οι ταινίες:
«45 Years», «Amy», «Brooklyn», «The Danish Girl» και «Ex Machina».

Ο «Αστακός» που είναι ήδη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία έχει αποσπάσει δύο βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Συγκεκριμένα, η ταινία κέρδισε το ευρωπαϊκό βραβείο σεναρίου, το οποίο συνυπογράφει ο Γιώργος Λάνθιμος με τον Ευθύμη Φιλίππου, αλλά και το βραβείο κοστουμιών, τα οποία υπογράφει η Σάρα Μπλέκινσοπ. Ταυτόχρονα έχει αποσπάσει το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο 68ο Φεστιβάλ των Καννών.

Μένει να δούμε αν ο Λάνθιμος θα συνεχίσει την εντυπωσιακή του πορεία και θα καταφέρει να κερδίσει και το βραβείο Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας.

Τα βραβεία BAFTA θα γίνουν στις 14 Φεβρουαρίου στη Βασιλική Οπερα του Λονδίνου με οικοδεσπότη τον Stephen Fry. Θα μεταδοθούν ζωντανά στις 00.00 το βράδυ της ίδιας μέρας στο ΟΤΕ CINEMA 1HD με σχολιασμό Γ.Σατσίδη και την επόμενη μέρα, στις 15/02, στις 22.00 στο OTE CINEMA 2 με υπότιτλους.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα