Τζοζεφίν, το κορίτσι που «τρόμαξε» τον Ντράγκι. «Ήταν υπέροχο να βλέπεις τον ισχυρότερο άνδρα του ΕΚΤ έντρομο από μικρά κομμάτια χαρτί»

Χαμογελαστή, άνετη και έχοντας πλήρη συνείδηση του...πανικού που προκάλεσε όταν επιτέθηκε στον ισχυρό άνδρα της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, η Τζοζεφίν, η νεαρή ακτιβίστρια και μέλος του κινήματος Blockupy το οποίο μάχεται κατά των πολιτικών λιτότητας, μιλάει με άνεση για το...κατόρθωμά της και υπόσχεται: «Θα μας ξαναδείτε σύντομα»!

Η νεαρή παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και μίλησε τόσο για τον Ντράγκι
όσο όμως και για την Ελλάδα και τις “αδικίες” που σύμφωνα με την ίδια υφίσταται.

Όπως ανέφερε η ομιλία του τραπεζίτη ήταν πολύ βαρετή και «η φωνή του ήταν τόσο μονότονη που δεν άντεξα πάνω από μισό λεπτό. Όταν σηκώθηκα για τη διαμαρτυρία ένιωσα καταπληκτικά...Με ενδιέφερε κυρίως η αντίδραση του προσώπου του. Ήταν ανεκτίμητη. Το να βλέπεις τον ισχυρότερο τραπεζίτη της Ευρώπης τόσο τρομαγμένο και σοκαρισμένο ήταν μεγάλη ανακούφιση και αυτή η εικόνα θα τον ακολουθεί, όπως και την ΕΚΤ».

Σε ό,τι αφορά τα κονφετί ανέφερε πως έκανε τη συγκεκριμένη επιλογή «γιατί έχει πλάκα και είναι πολύχρωμο. Βλέποντας τον Ντράγκι έντρομο από μικρά κομμάτια χαρτί είναι αστείο και υπέροχο. Σκεφτόμουν μήπως του ρίξω μια τούρτα στα μούτρα, αλλά δεν θα την περνούσα εύκολα στο κτίριο» και συνεχίζει «Αποφάσισα να μπω στο οχυρό τους και να χορέψω πάνω στο τραπέζι και να τους περιλούσω με κονφετί για να τους δείξω πως διαφωνούμε με την πολιτική τους και τα στοιχεία τους, ότι είμαστε οργισμένοι και θέλουμε να μας ακούσουν και να αλλάξουν. Διότι ακολουθούν μια γραμμή διακρίσεων, ιδιαιτέρως ρατσιστική κατά των λαών της νότιας Ευρώπης».

Αναφορικά με την Ελλάδα, τόνισε πως “το να σκιαγραφούν τους Έλληνες ως τεμπέληδες, ως έναν λαό που μόνο διασκεδάζει και είναι άπληστος εις βάρος των σκληρά εργαζόμενων βορειο-Ευρωπαίων, είναι ένα ψέμα» ενώ θύμισε και την πρόσφατη διαμαρτυρία που είχαν πραγματοποιήσει μπροστά στην εφημερίδα Bild: «Κάναμε αυτή τη διαμαρτυρία γιατί η Bild είναι μία από τις εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γερμανία και έγραφε φρικτά πράγματα σχετικά με την Ελλάδα».

Επίθεση στον Μάριο Ντράγκι από διαδηλώτρια από fon1972

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα