Τραμπ: Δεν είναι απαγόρευση κατά μουσουλμάνων. Τα Μέσα Ενημέρωσης τα μεταδίδουν όλα λάθος

Στην αντεπίθεση προσπαθεί να περάσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ μετά την κατακραυγή που προκαλεί το «κλείσιμο» των συνόρων σε πολίτες επτά μουσουλμανικών κρατών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το διάταγμα δεν έχει ως στόχο ειδικά τους μουσουλμάνους και υπεύθυνα για την...παρανόηση είναι τα ΜΜΕ. «Για να είναι τα πράγματα ξεκάθαρα, δεν πρόκειται για μία απαγόρευση κατά των μουσουλμάνων, όπως μεταδίδουν λανθασμένα τα μέσα», αναφέρει ο Τραμπ.
«Δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία, αφορά την τρομοκρατία και την ασφάλεια της χώρας μας».

Πάντως ο Τραμπ φαίνεται να δέχεται πυρά και εκ των έσω με τον ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή, Μπομπ Κόρκερ, επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, να δηλώνει πως το προεδρικό διάταγμα «εφαρμόστηκε με προχειρότητα», ιδιαίτερα σε όσους έχουν άδεια παραμονής στις Ηνωμένες Πολιτείες («πράσινη κάρτα»).

«Όλοι μοιραζόμαστε την επιθυμία να προστατέψουμε τον αμερικανικό λαό, αλλά το προεδρικό αυτό διάταγμα εφαρμόστηκε με προχειρότητα, ιδιαίτερα όσον αφορά τους κατόχους πράσινης κάρτας», είπε σε δήλωσή του ο Κόρκερ.

«Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα τις απαραίτητες τροποποιήσεις, και ελπίζω ότι μετά από διεξοδική εξέταση και εφαρμογή των αναβαθμίσεων ασφάλειας πολλά από τα προγράμματα αυτά θα βελτιωθούν και θα επανεισηχθούν», είπε.
Ωστόσο δεν άρθρωσε καμία κριτική για την...ουσία του διατάγματος.

Εισαγγελείς κατά Τραμπ

Γενικοί εισαγγελείς 16 αμερικανικών πολιτειών, ανάμεσά τους η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη και η Πενσιλβάνια, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία θα καταδικάζουν το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ περί μετανάστευσης.

«Είμαστε αποφασισμένοι να εργασθούμε για να διασφαλίσουμε ότι όσο το δυνατόν λιγότεροι άνθρωποι θα υποφέρουν από την χαώδη κατάσταση που το διάταγμα έχει δημιουργήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ δικαστές σε τουλάχιστον τέσσερις αμερικανικές πολιτείες μπλόκαραν σήμερα την εφαρμογή του διατάγματος του Τραμπ περί μετανάστευσης από τις ομοσπονδιακές αρχές.

Δικαστές στη Μασαχουσέτη, τη Βιρτζίνια και την πολιτεία της Ουάσινγκτον, πολιτείες όπου βρίσκονται μεγάλα διεθνή αεροδρόμια, εξέδωσαν αποφάσεις ακολουθώντας την απόφαση της δικαστή Αν Ντόνελι του Μπρούκλιν, η οποία εξέτασε την υπόθεση των δύο Ιρακινών που κρατήθηκαν στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Αν και καμία από τις αποφάσεις δεν ακύρωσε το προεδρικό διάταγμα, οι δικαστικές αποφάσεις θα εμποδίσουν την εφαρμογή του από τις ομοσπονδιακές αρχές.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα