Τουλάχιστον 4 νεκροί από βομβιστική επίθεση των Ταλιμπάν στην Καμπούλ

Τουλάχιστον τέσσερις είναι οι νεκροί και τρεις οι τραυματίες από την επίθεση με παγιδευμένο φορτηγό και την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε στα ανατολικά προάστια της πρωτεύουσας Καμπούλ και σε περιοχή που διαμένουν ξένοι.

Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ από τους νεκρούς, ο ένας είναι αστυνομικός και τρεις είναι ένοπλοι αντάρτες, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές στην περιοχή.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι τέσσερα
άτομα με βαρύ οπλισμό μάχονταν στην περιοχή του ξενοδοχείου Northgate, ενός φρουρούμενου συγκροτήματος κατοικιών για ξένους στρατιωτικούς και ιδιωτικές οργανώσεις.

Με δήλωσή τους οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης, η οποία ισχυρίστηκαν ότι είχε δεκάδες θυμάτων, και πρόσθεσαν ότι οι μαχητές τους είχαν διεισδύσει στο συγκρότημα.

Η επίθεση ακολούθησε την επίθεση αυτοκτονίας σε εκδήλωση διαμαρτυρίας των μελών της σιιτικής μειονότητας των Χαζάρα όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 80 άτομα και την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος πριν από μια εβδομάδα.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Xinhua)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα