Το super deal με τον Μουνιέ

Κάθε μεταγραφή θέλει τον τρόπο της. Τόσο στο χειρισμό απ’ το πρώτο έως το τελευταίο βήμα, όσο και στο κομμάτι των «ελιγμών». Αν ποτιστεί όλο αυτό κι απ’ τον παράγοντα «συγκυρία», τότε έχουμε μπροστά μας όλο το «πακέτο» του «super deal» που έκανε ο Παναθηναϊκός με τον Αντονί Μουνιέ, ολοκληρώνοντας μία μεταγραφή που όταν ξεκίνησε είχε 5-10% πιθανότητες για να προχωρήσει (κυρίως λόγω του οικονομικού), αλλά έκλεισε με τρόπο εντυπωσιακό και με εξαιρετικούς οικονομικούς όρους για τους «πράσινους».

Απ’ τα τέλη Ιουλίου, όταν ο Μουνιέ άρχισε να μπαίνει πολύ δυνατά στο «κάδρο» του Παναθηναϊκού και δη του Μαρίνου Ουζουνίδη, το οικονομικό έδειχνε και το Νο1 «αγκάθι». Ο Γάλλος εξτρέμ είχε συμβόλαιο 650.000 ευρώ με τη Μπολόνια και οι αρχικές αξιώσεις του (προς κάθε ενδιαφερόμενο) ξεκινούσαν απ’ τις 600.000 ευρώ.

Ποσό που δεν μπορούσε να δώσει ο Παναθηναϊκός, ωστόσο εξεδήλωσε το ενδιαφέρον του και φρόντισε να κρατάει ανοικτό το δίαυλο επικοινωνίας με την πλευρά του Γάλλου, κάνοντας update συχνά-πυκνά στα δεδομένα της περίπτωσης του.
ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ DEAL

Προ δεκαημέρου, ο Παναθηναϊκός έκανε νέα επαφή με τον μάνατζερ του Μουνιέ, ο οποίος ενημέρωσε πως το κασέ του είχε πέσει λίγο πιο πάνω απ’ το μισό εκατ. ευρώ. Και πάλι μακριά απ’ τις δυνατότητες των «πράσινων», που ΔΕΝ είχαν ακόμη στο ταμείο τους και τα χρήματα απ’ τη μεταγραφή του Ζέκα στην Κοπεγχάγη.

Προ τριών ημερών οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» επανήλθαν, όμως ετούτη τη φορά δεν έπαιζαν μπάλα μόνοι τους. Η Ναντ είχε κάνει κίνηση, ο παίκτης «ψηνόταν» περισσότερο στην προοπτική επιστροφής του στη Ligue1 και το βράδυ της Δευτέρας, όλα έδειχναν… Ναντ. Με τον Παναθηναϊκό να στρέφεται σε άλλες περιπτώσεις, στρέφοντας την προσοχή του στον Σέρβο winger της Τζένοα, Νίκολα Νίνκοβιτς.

Στις 2.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης (30/8), ο Γάλλος μάνατζερ του Μουνιέ, Φιλίπ Πιολά επικοινώνησε με την πλευρά του Παναθηναϊκού και ενημέρωσε πως ο πελάτης του ήταν ακόμα διαθέσιμος!! Η απόλυτη ανατροπή. Η Ναντ άλλα υποσχέθηκε και στην τελική κουβέντα, άλλα έβαλε στο τραπέζι και ο Πιολά έκοψε κάθε επαφή μαζί της.

Μάλιστα, η επικοινωνία με τον Παναθηναϊκό έγινε με πρωτοβουλία του ίδιου του παίκτη, που μολονότι είχε άλλες 4 προτάσεις στα χέρια του (και με καλύτερα χρήματα), «ψηνόταν» περισσότερο με την προοπτική του «τριφυλλιού». «Πάμε στον Παναθηναϊκό…» είπε ο παίκτης και η ανατροπή, άρχισε να δρομολογείται. Οι «πράσινοι» έβαλαν φρένο στις συζητήσεις με τη Τζένοα για τον Νίνκοβιτς, κάλεσαν την πλευρά του παίκτη για τελικές συζητήσεις και η συμφωνία «σφραγίστηκε» το μεσημέρι της Τετάρτης.

Το δε deal ήταν πραγματικά εξαιρετικό, με το τελικό οικονομικό πακέτο να περιλαμβάνει τα εξής:

- Τριετές συμβόλαιο, με «καθαρές» απολαβές προς τον παίκτη 400.000 ευρώ το χρόνο. Κοινώς απ’ 650.000 ευρώ που έπαιρνε ο Μουνιέ στη Μπολόνια, «έπεσε» κατά 250.000 ευρώ και κατά 200.000 ευρώ, σε σχέση με αυτά που ζητούσε αρχικά απ’ τον Παναθηναϊκό.

- Στο συμβόλαιό του δεν έχουν μπει μπόνους συμμετοχών. Τα μπόνους του αφορούν μόνο στόχους και αναλύονται σε:

1.Το ποσό των 50.000 ευρώ εάν ο Παναθηναϊκός πάρει το πρωτάθλημα.

2.Το ποσό των 50.000 ευρώ εάν ο Παναθηναϊκός μπει σε όμιλο Champions League.

3.Το ποσό των 30.000 ευρώ εάν ο Παναθηναϊκός κατακτήσει το Κύπελλο.

4.Το ποσό των 30.000 ευρώ εάν ο Παναθηναϊκός μπει σε όμιλο Europa League.

Το εξίσου εντυπωσιακό είναι πως οι «πράσινοι» δεν έδωσαν ούτε ευρώ στη Μπολόνια για την «ελευθερία» του Μουνιέ, αφήνοντας στους Ιταλούς μόνο ένα ποσοστό μεταπώλησης 20%.

Το δε τελικό σκέλος της μεταγραφής του Γάλλου καθυστέρησε για λίγες ώρες, μέχρι να καταβληθεί απ’ τη Μπολόνια ένα ποσό 150.000 ευρώ που του όφειλε απ’ την περσινή σεζόν.

Όταν αυτό έγινε, τότε και μόνο ο Μουνιέ υπέγραψε τη λύση συμβολαίου και έκλεισε μέσω του Παναθηναϊκού τα αεροπορικά εισιτήρια για την Αθήνα.

Πηγή: Contra
Keywords
Τυχαία Θέματα