Το «The Young Pope» με τον Jude Law είναι τόσο καλό που έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα έχει και δεύτερη σεζόν

Όταν επιλέγεις τον Jude Law για τον ρόλο ενός νεαρού Πάπα που είναι μανιακός καπνιστής, παράλογος και υιοθετεί μία άκρως αντισυμβατική στάση απέναντι στη θρησκεία, τότε είναι δεδομένο ότι θα έχεις στραμμένη την προσοχή του κόσμου πάνω σου από την αρχή.

Ήδη από το trailer, η σειρά «The Young Pope», που είναι παραγωγή των HBO, Sky και Canal+ και σκηνοθετημένη από τον Paolo Sorrentino, είχε προκαλέσει συζητήσεις. Σε αυτήν,
ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός, ο οποίος έχει προταθεί δύο φορές για βραβείο Όσκαρ, υποδύεται τον Lenny Belardo, δηλαδή τον Pius XIII, τον πρώτο Αμερικάνο Πάπα στην ιστορία. Στο πλάι του πρωταγωνιστεί, ως η πιστή συμβουλός του, η επίσης διάσημη και αγαπημένη ηθοποιός, Diane Keaton.

Το «The Young Pope«» αφηγείται την ιστορία του Ποντίφικα Πίου του 13ου, που γεννήθηκε ως ο αμερικάνος Lenny Belardo, ένας σύνθετος και συγκρουσιακός χαρακτήρας, τόσο συντηρητικός στις επιλογές του ώστε να πλησιάζει τον σκοταδισμό, αλλά και γεμάτος συμπόνια προς τους αδύναμους και τους φτωχούς. Είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη δύναμη που είναι πεισματικά ανθεκτικό στους αυλικούς του Βατικανού, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί αυτό να έχει στην εξουσία του. Κατά τη διάρκεια της σειράς, ο Belardo αντιμετωπίζει το να χάνει τους πιο κοντινούς σε αυτόν ανθρώπους και τον συνεχή φόβο της εγκατάλειψης, ακόμα και από τον Θεό του.

Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει για το «The Young Pope», ο ίδιος ο Jude Law, στόχος της σειράς δεν είναι να ασκήσει κριτική στο Βατικανό, αλλά να δώσει έναυσμα σε συζητήσεις σχετικά με τον συντηρητικό Καθολικισμό. «Είμαι σίγουρος ότι κάποιος κάπου πρόκειται να προσβληθεί από τη σειρά, αλλά η ιστορία δεν έχει να κάνει με αυτό. Αφορά την έναρξη συζητήσεων, ανοιχτά, ελεύθερα και διπλωματικά. Υπέρ υπέρ αυτού,» είπε. «Δεν πρόκειται για το “West Wing” στο Βατικανό. Έχει περισσότερο να κάνει με το πώς ένα άτομο επιβιώνει από τη σχέση με την πίστη – σε αντίθεση με το να παρουσιάσει με ακρίβεια την πολιτική στο Βατικανό», συμπλήρωσε.

Και όπως όλα δείχνουν, το εγχείρημα έχει ήδη στεφθεί με επιτυχία, αφού δεν πρόλαβε καλά καλά να κάνει πρεμιέρα και έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι θα υπάρξει και δεύτερη σεζόν. Η ανακοίνωση βέβαια δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει αφού η προβολή του πρώτη επεισοδίου που έγινε στις 21 Οκτωβρίου στην Ιταλία έσπασε κάθε ρεκόρ θεαματικότητας, με 943.000 θεατές. Πράγμα εντυπωσιακό, καθώς πρόκειται για έναν αριθμό που ξεπερνά κατά πολύ τις θεαματικότητες που έχουν διάσημες σειρές, όπως το “Game of Thrones” και το “House of Cards”. Σύμφωνα πάντως με τις έως τώρα πληροφορίες, τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν θα αρχίσουν το 2018.

Η σειρά "The Young Pope" κάνει πρεμιέρα στον OTE TV την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στις 11μμ στο OTE CINEMA 4HD και θα προβάλλεται κάθε Παρασκευή την ίδια ώρα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα