«Τι θα κάνει η Ευρώπη με τρία εκατομμύρια πρόσφυγες;», απειλεί την ΕΕ ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποίησε την Ευρώπη ότι είναι πιθανό τρία εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, που τώρα βρίσκονται στην Τουρκία, πως είναι έτοιμοι να πάνε στην ΕΕ και κατηγόρησε την Ένωση πως δεν στηρίζει οικονομικά τη χώρα του την ώρα που αυτή ξοδεύει δισεκατομμύρια για τους πρόσφυγες.

«Αυτή τη στιγμή στην Τουρκία βρίσκονται τρία εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες που μπορούν να περάσουν στην Ευρώπη, μπορούν να πάνε και με τα πόδια. Και ενώ φροντίζουμε τρία εκατομμύρια ανθρώπους, η ΕΕ υποχρεούται να μας βοηθήσει.
Εάν αυτοί οι πρόσφυγες πάνε στην ΕΕ τότε τι θα κάνει η Ευρώπη; Τότε η κατάσταση θα μπερδευτεί ακόμη περισσότερο, αφού τώρα δεν θέλει να δεχθεί 100 ή 150 ανθρώπους» είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο al Jazeera.

Πρόσθεσε δε πως η ΕΕ δεν έχει τηρήσει την οικονομική συμφωνία ύψους τριών δισ ευρώ για την αρωγή των προσφύγων.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως το ποσό που μέχρι τώρα έχει δώσει η Ευρώπη δεν ξεπερνά τα 250-300 εκατ. ευρώ. Επίσης άσκησε κριτική και στις ΗΠΑ για το γεγονός πως δεν έχει εκδοθεί ακόμη ο Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο και κατηγορεί ως τον υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα