Τι γίνεται στην Καρυπίδης; Αγωνία στους 1400 εργαζομένους

Τι ανέφερε στο news247 o επικεφαλής της εταιρείας Θοδωρής Καρυπίδης. Ποιο είναι το δικαστικό μέτωπο και πρόκειται να γίνει από εδώ και εμπρός

Θολό είναι το τοπίο και το μέλλον στην αλυσίδα Καρυπίδης, της δεύτερης μεγαλύτερης στην Βόρεια Ελλάδα με 130 καταστήματα και 1400 εργαζόμενους, καθώς οι πληροφορίες είναι συγκρουόμενες. Σε επικοινωνία που είχε το news247 με τον μεγαλομέτοχο
της εταιρείας και πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, κ. Θοδωρή Καρυπίδη ο τελευταίος ανέφερε ότι στόχος είναι η εταιρεία να ενταχθεί στο άρθρο 106β του προπτωχευτικού δικαίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια η Αφοι Καρυπίδη αναφέρεται ότι «Η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ στο άρθρο 99 δεν σχετίζεται με πτώχευση της εταιρίας, αλλά αποκλειστικά και μόνο με την προσπάθεια εξυγίανσής της. Η εταιρία συνεχίζει ΚΑΝΟΝΙΚΑ την λειτουργία της.

Η αίτηση κατατέθηκε αποκλειστικά και μόνο για χρέη που δημιούργησε στο παρελθόν η πρώην ιδιοκτήτρια εταιρεία συμφερόντων Αρβανιτίδη, σε παλαιότερες χρήσεις, κατά τις οποίες ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΣΧΕΣΗ η εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ.

Η προσπάθεια εξυγίανσης της εταιρίας δεν αγγίζει ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ και προπάντων ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ, παρά μόνο τη ρύθμιση των οφειλών προς το ΙΚΑ και την εφορία».

Πληροφορίες για στροφή της Καρυπίδης προς το άρθρο 99 έχει και η πλευρά των εργαζομένων όπου όπως ανέφερε στο news247 ο νέος, και ιδιαίτερα δραστήριος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδα κ. Δημήτρης Καραγεωργόπουλος μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων από την Ημαθία θα είναι παρόντες στις δικαστικές αίθουσες ώστε να προστατέψουν τα δικαιώματα των εργαζομένων σε περίπτωση που η εταιρεία προστατευθεί από το άρθρο 99.

Από την πλευρά του ο κ. Καρυπίδης ανέφερε στο news247 ότι ο ίδιος έχει φροντίσει ώστε να αποπληρωθούν παλαιά χρωστούμενα στους εργαζόμενους, για τα οποία δεν ευθύνεται η διοίκηση Καρυπίδη και ότι θα φροντίσει για την πλήρη αποπληρωμή τους καθώς στόχος των κινήσεων είναι να εξυγιανθεί η αλυσίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά Καρυπίδη η εταιρεία θα κινηθεί δικαστικά κατά της Μαρινόπουλος, η οποία "έτρεχε" της αλυσίδα έως τον περασμένο Φεβρουάριο καθώς θεωρεί ότι από την συνεργασία αυτή προκλήθηκαν ζημίες στην Καρυπίδης ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Στην επόμενη ημέρα οι εργαζόμενοι, αρκετοί από τους οποίους είναι απλήρωτοι για πάνω από τρεις μήνες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενώ η πλευρά της διοίκησης αναμένεται να ανακοινώσει συμφωνία με αλυσίδα του κλάδου με στόχο την επιστροφή στην κανονική λειτουργία της Καρυπίδης.

Πηγή: News247.gr

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα