«Τι εννοείς δεν θα πάω στην ΑΕΚ;»

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την περίπτωση του Τάσου Μπακασέτα που -ότι κι αν γίνει στο χορτάρι- μπήκε σε μια κατηγορία ποδοσφαιριστών με την οποία οι ΑΕΚτζήδες έχουν ιδιαίτερη σχέση.

Τον Γενάρη του 2013, η ΑΕΚ στη χειρότερη χρονική καμπή της ιστορίας της λίγο πριν τον υποβιβασμό, ετοιμαζόταν να προχωρήσει στην απόκτηση του Έλληνα αριστερού μπακ της πορτογαλικής Λεϊσόες, Τάσου Τσουμάγκα.

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της αβεβαιότητας, αρκεί μόνο να σημειωθεί πως η ΑΕΚ
που έφερε τελικά τον Τσουμάγκα στην Αθήνα δεν κατάφερε να του βρει καν σπίτι και αναγκαστικά ο ποδοσφαιριστής συγκατοικούσε με συμπαίκτη του (που φυσικά δε γνώριζε πριν) "μέχρι να δούμε τι θα γίνει" (κλασικά).

Παρόλα αυτά το κίνητρο να φορέσει τη φανέλα της -έστω- άλλοτε κραταιάς ΑΕΚ για να δοκιμάσει την τύχη του σε αυτή ένας νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής, ήταν και τότε μεγάλο, για αυτό και ο ίδιος ο παίκτης ήταν εξαρχής θετικός. Κάπου εκεί εμφανίζεται για να… σπρώξει προς την ίδια κατεύθυνση ο πολύ καλός του φίλος, Τάσος Μπακασέτας: "ΑΕΚ; Έφυγες δεν υπάρχουν προβλήματα, μόνο που θα φορέσεις τη φανέλα και θα βγεις στον κόσμο… Φύγε".

ΕΝΑ ΠΛΑΤΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΑΟΚ

Όσοι γνώριζαν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο Μπακασέτας όταν έχει να κάνει με ΑΕΚ ακόμα και στα πολύ δύσκολα, αλλά και τη συχνότητα των επισκέψεών του στο ΟΑΚΑ, εμφάνιζαν ένα πλατύ και πονηρό χαμόγελο στη θέα της ιλιγγιώδους κυκλοφορίας των φημών για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Ο Πανιώνιος κοιτάζοντας το συμφέρον του ήθελε -φυσιολογικά- να τον πουλήσει στους άλλους δύο που κατά καιρούς προσέφεραν αρκετά χρήματα. Η ΑΕΚ, κοιτάζοντας το δικό της συμφέρον ήθελε -επίσης φυσιολογικά- να δαπανήσει ένα νορμάλ ποσό για έναν ποδοσφαιριστή του οποίου το συμβόλαιο έληγε τον Γενάρη.

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις που απομένει ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη του συμβολαίου, κερδίζει η επιθυμία του ποδοσφαιριστή. Όπου επιθυμία του βάζουμε τώρα, πριν και μετά τη λέξη ΑΕΚ, αδιαπραγμάτευτα και ωραία.

Έτσι, η υπόθεση πήγε στα μέτρα της "Ένωσης" και με την πάροδο του χρόνου βρέθηκε μια συμβιβαστική λύση με τον ποδοσφαιριστή να περνάει μετά από μερικά χρόνια υπομονής το κατώφλι των γραφείων της ΠΑΕ.

ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ" ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Δεν είναι ευρέως γνωστό πως ο Μπακασέτας δεν άκουσε για πρώτη φορά "Όχι στην ΑΕΚ, αλλού". Ήταν η δεύτερη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο αφού μερικά χρόνια πριν, έπεσε θύμα της οργής των ανθρώπων του Αστέρα Τρίπολης λόγω του ναυαγίου για το deal με τους "κιτρινόμαυρους" για τον Κουρμπέλη (πληροφορίες λένε ότι ο τελευταίος είχε περάσει και εργομετρικά). Τότε ο Ουζουνίδης τον πήρε μαζί του στον Πανιώνιο, στον οποίο ο Μπακασέτας έκανε την καλύτερή του χρονιά, περιμένοντας να πέσει το βλέμμα της ΑΕΚ πάνω του και αν δεν, τότε ήταν διατεθειμένος να το ψάξει για το εξωτερικό.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Μπακασέτας πριν καν φορέσει τη φανέλα, μπήκε στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που συμπαθεί ο κόσμος της ΑΕΚ με την πρώτη… ματιά. Όχι από την κατηγορία "Μάνταλος-Μπακάκης", ταλαντούχοι Έλληνες που ψήνονται με το πρότζεκτ, αλλά από την κατηγορία "Νικολαϊδης-Κατσαβός". Την κατηγορία "δεν πα να λένε και να ξελένε, εγώ θα πάω στην ΑΕΚ" δηλαδή.

Ο ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ, Ο ΝΤΕΜΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΣΑΒΟΣ

Αυτές οι περιπτώσεις είναι ξεχωριστές από παλιά στην ΑΕΚ, είτε η σταδιοδρομία τους στην ομάδα ήταν καλή, είτε όχι. Χαρακτηριστικό του πόσο "αγγίζουν" τους ΑΕΚτζήδες όλα αυτά, είναι το γεγονός ότι τη δεκαετία του ’90, άκουσε περισσότερες φορές το όνομά του από τη Σκεπαστή ο Ευριπίδης Κατσαβός (κοντινή περίπτωση με αυτή του Μπακασέτα, με τη Βέροια του Τσιαμήτρου που είχε συμφωνήσει να τον δώσει στον Ολυμπιακό του Κόκκαλη) από ποιοτικούς αστέρες της ΑΕΚ της εποχής οι οποίοι έχουν γράψει σε ποδοσφαιρικό επίπεδο ασύγκριτα μεγαλύτερη ιστορία σε σχέση με τον συμπαθέστατο "Εύρι" που πέρασε και σχεδόν δεν ακούμπησε.

Όλο αυτό συμβαίνει γιατί στο 99,5% της συνολικής ζωής της, η ΑΕΚ υστερεί σχεδόν πάντα στο οικονομικό από τους ανταγωνιστές της. Ακόμα και τις τελευταίες εποχές της παντοδυναμίας της, ήταν στηριγμένη περισσότερο στο μυαλό και στο πρότζεκτ που τηρούσε με θρησκευτική ευλάβεια (κυρίως τα πρώτα χρόνια του Μπάγεβιτς) παρά στα… αμέτρητα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν.

Είναι σημαντικό για τον περίγυρό της, αρχικά από άποψη εγωισμού (και πιθανόν και μέσα στο σημαντικότερο χόρτο) που υπάρχουν Μπακασέτες, Κατσαβοί, Νικολαϊδηδες. Μερικά πράγματα δεν αγοράζονται όσα μηδενικά κι αν έχει η επιταγή των απέναντι, είτε αυτοί λέγονται Ολυμπιακός, είτε ΠΑΟΚ, είτε Νότιγχαμ.

ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ

Το αν ο Μπακασέτας θα "βγει" στην ΑΕΚ ποδοσφαιρικά, αυτό δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Είναι νέο παιδί, σε καλή ηλικία, ήρθε στην "Ένωση" την κατάλληλη στιγμή, στο πικ της καριέρας του και πήρε την ευκαιρία που έψαχνε από μωρό παιδί. Ως άνθρωπος όσοι τον ξέρουν λένε ότι είναι ένα παιδί πολύ χαμηλών τόνων, ως αθλητής είναι πολύ συνεπής, γεγονός που θα τον βοηθήσει να βελτιωθεί σε βάθος χρόνου.

Από εκεί και πέρα, πρώτη φορά στην καριέρα του βάζει βαριά φανέλα στις πλάτες του και πάντα σε αυτές της περιπτώσεις υπάρχει η παράμετρος της ευχής και της κατάρας: Ή τη σηκώνεις τη φανέλα καταπίνοντας την ευθύνη λόγω κεκτημένης ταχύτητας ή το πολυσκέφτεσαι και πνίγεσαι στην πίεση. Ευχή όλων στην ΑΕΚ είναι ο Μπακασέτας να ανήκει στην πρώτη κατηγορία.

(Πηγή: Contra.gr)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα