Θρίλερ με το θάνατο του επιχειρηματία Κυπριανίδη. Αυτοκτονία «βλέπουν» οι ελβετικές Αρχές

Προς το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας κλίνουν οι ελβετικές Αρχές που ερευνούν το μυστηριώδη θάνατο του γνωστού Έλληνα επιχειρηματία, Μανώλη Κυπριανίδη, στην Ελβετία.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν από την ελβετική Αστυνομία, δεν βρέθηκαν –τουλάχιστον προς το παρόν- στοιχεία που να δείχνουν εγκληματική ενέργεια (όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί). Προκύπτουν, ωστόσο, στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα της αυτοκτονίας. Καλύτερη εικόνα θα έχουν με την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Η οικία του Μανώλη Κυπριανίδη
βρίσκεται στο καντόνι Σβιτς στην κεντρική Ελβετία (συνορεύει με τη Ζυρίχη) και παραμένει σφραγισμένη από την Αστυνομία. Το πολυτελές σπίτι ερευνήθηκε εξονυχιστικά από τα στελέχη της εγκληματολογικής υπηρεσίας και άλλων υπηρεσιών. Αρχικά πρόθεση των Ελβετών ήταν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο της δολοφονίας και στη συνέχεια να προσδιορίσουν την ακριβή αιτία θανάτου.

Μετά τον εντοπισμό του πτώματος την περασμένη Δευτέρα το πρώτο πράγμα που έκαναν οι ελβετικές Αρχές ήταν να ενημερώσουν τα παιδιά του επιχειρηματία, τα οποία ζουν στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο θάνατος προσδιορίζεται λίγα 24ωρα νωρίτερα. Σαφείς απαντήσεις θα δοθούν από τον ιατροδικαστή, ενώ σε περίπτωση που αποδειχθεί η αυτοκτονία το επόμενο κρίσιμο στάδιο είναι να βρεθεί τι οδήγησε τον Μανώλη Κυπριανίδη στην απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του. Το θέμα παρακολουθούν τα στελέχη της ελληνικής πρεσβείας στη Βέρνη, που αναμένουν τα επόμενα 24ωρα νέα ενημέρωση από την εξέλιξη των ερευνών.

Ποιος ήταν ο Κυπριανίδης

Ο Κυπριανίδης είχε διατελέσει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας «ΑΓΕΤ Ηρακλής», θέση από την οποία παραιτήθηκε το Μάιο του 2014. Επρόκειτο για έναν δημοφιλή επιχειρηματία που διατηρούσε σχέσεις τόσο με πολιτικούς όσο και με πρόσωπα από την κοσμική ζωή της Αθήνας. Τα τελευταία χρόνια ζούσε κυρίως στο εξωτερικό και είχε αποτραβηχτεί από τις κοσμικές εκδηλώσεις. Στο παρελθόν είχε γίνει θέμα στις εφημερίδες η απόφασή του να αγοράσει την περίφημη βίλα του Αριστοτέλη Ωνάση στο Λαγονήσι. Πρόκειται για την οικία στην οποία ζούσε μέχρι το τέλος του πραξικοπήματος ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος. Όπως έγραφε ο Τύπος της εποχής, ο Κυπριανίδης (γόνος φτωχής οικογένειας που κατάφερε την ανέλιξή του χάρη στο επιχειρηματικό του δαιμόνιο) είχε «ερωτευτεί» το παραθαλάσσιο σπίτι, το αγόρασε από την ξαδέλφη του Ωνάση και στη συνέχεια δαπάνησε πολλά χρήματα για να το φτιάξει όπως εκείνος ήθελε.

Ο επιχειρηματίας είχε παντρευτεί τη Μαρίνα Φλέγγα. Πρόκειται για την κόρη της Ευγενίας και του Σοφοκλή Φλέγγα, συνιδρυτή της καπνοβιομηχανίας Κεράνη. Ο Τύπος είχε ρίξει τα φώτα του στον Κυπριανίδη και για τη σχέση που είχε συνάψει με τη γνωστή ηθοποιό Μιμή Ντενίση με την οποία χώρισε το 2011.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα