Θρίλερ με καταγγελία Παλαιστίνιου για αρπαγή παιδιού από δουλέμπορους στην Κω

Σε θρίλερ εκτυλίσσεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. μετά από καταγγελία Παλαιστίνιου ότι δουλέμποροι του πήραν το παιδί από την Κω.

Πριν από τρεις ημέρες ο 29χρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος ζει στο Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στην Κω, εμφανίστηκε στις αστυνομικές Αρχές και κατήγγειλε: «Με προσέγγισαν μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών και μου είπαν ότι μπορούν να μεταφέρουν εμένα και το γιο μου στη Σουηδία έναντι 6.500 ευρώ (πιθανότατα αεροπορικώς). Εγώ τους έδωσα τα λεφτά. Εκείνοι πήραν τον γιο μου και από τότε δεν τον έχω ξαναδεί. Ξέρω ποιοι το
έκαναν και που μένουν».

Ο 29χρονος έδωσε στους αστυνομικούς μία διεύθυνση στο κέντρο της Αθήνας, όπου –όπως είπε- ζουν οι δουλέμποροι. Εκεί έγινε έρευνα της Αστυνομίας την περασμένη Δευτέρα με αποτέλεσμα να συλληφθούν τέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο Σύροι . Κατασχέθηκαν περίπου 2.000 ευρώ, δύο πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα των ιταλικών Αρχών και κινητά τηλέφωνα. Σε δεύτερο χρόνο συνελήφθη και ένας 35χρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός του κυκλώματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 35χρονος αρχηγός ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι δεν απήγαγαν το παιδί αλλά ότι το έστειλαν στη Σουηδία σε συγγενικά του πρόσωπα. Έδωσε μάλιστα στους αστυνομικούς ένα τηλέφωνο επικοινωνίας συγγενών του παιδιού στη Σουηδία για να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Η Αστυνομία εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δουλέμποροι να μετέφεραν το παιδί στη Σουηδία αλλά όχι τον πατέρα του, διότι εκείνος είχε συλληφθεί λίγο μετά τη συμφωνία μαζί τους από τις αστυνομικές Αρχές της Κω. Δεν έχει αποκλειστεί πάντως και το ενδεχόμενο το παιδί να μη βρίσκεται στα χέρια συγγενών του. Για να εξακριβωθεί τι πραγματικά έχει συμβεί θα ζητηθεί συνδρομή από τις Αρχές της Σουηδίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα